Liiga: Tappara – KooKoo klo 18:30 pe 12.10.2018

Liiga: Tappara – KooKoo vedonlyöntivihje ja kertoimet
Perjantai kello 18:30 12.10.2018

Tampereella nähdään ei niin odotettu jumbofinaali kun Tappara ja KooKoo ottavat mittaa toisistaan. KooKoon kolmannen erän pelaaminen on ollut suorastaan surkeaa, tuleeko Kirvesrinnat rinnalle ja ohi? Pisteitä tarvitsee kumpainenkin joukkue, kummalle isompi pistepotti tästä pelistä?

Tappara-toimistolla kävi varkaita, pölliikö KooKoo perjantaina myös pisteet?

Tappara – KooKoo kertoimet

Ottelun kertoimet povaavat pelistä kotivoittoa, Unibet lataa tähän peliin kertoimet 1.62 – 4.90 – 4.20. Jos Tappara tämän ottelun menee hävimään, ottelun jälkeen voi kuulua naputusta. Ja se on sitten jo paniikkinappula. KooKoo on ajoittain pelannut ihan hyvin, mutta se on valahtanut pudotuspeliviivan alapuolelle Tapparan tapaan.

Tapparalta maalintekijöiksi voidaan laittaa kärkipään miehiä, Ojamäki 2.95, Zaborsky 3.05, Kuusela 3.45. Zaborsky on tehnyt Tapparalle Liigassa 5 maalia ja antanut 7 syöttöä, joten aika todennäköistä on että Zaborsky ainakin pinnoja perjantaina saalistaa. Valtteri Kemiläisen 5+3 lämmittää myös. Kristian Kuuselan tahmea syksy on tuonut 10 pelissä vain tehot 2+3. Enemmän on odotettu myös Antti Erkinjuntilta 0+3 ja monelta muulta.

Tapparan alivoima on tilastojen mukaan koko Liigan surkeinta ja ylivoima toiseksi surkeinta, tuleeko tähän parannusta tässä pelissä? KooKoon alivoima on sentään liigan neljänneksi parasta mutta ylivoima ei ole isommin sujunut. KooKoon miehistössä on jo neljä pelaajaa ylittänyt 10 pinnan rajan, pitääkö tässä alkaa jo jännittämään missä nämä pelaajat pelaavat keväällä? Malte Strömwall 7+6, Miikka Pitkänen 5+7, Anrei Hakulinen 5+5 ja Erik Karlsson 2+8 voi laittaa kupongille myös ainakin pisteiden osalta.

Tappara – KooKoo tilastot

Tappara on kotona pelannut viisi peliä, näistä se on onnistunut voittamaan vasta kaksi. Yhtään kertaa ei ole menty jatkoille ja välttämättä ei mennä tässäkään ottelussa. Maaliero on sentään plussalla neljän maalin verran, mutta tuskin se hurraahuutoja herättelee joukkueen sisällä. KooKoon vieraspelaaminen on koko liigan heikointa, viisi peliä, viisi tappiota. Maalierokin on rumasti miinuksella 13 maalin verran. Uinuvaa Tapparaa vastaan KooKoo voisi onnistua, mutta…

Tappara on hallinnut näiden kahden joukkueen välisiä pelejä Tampereella. Kuusi kertaa jengit ovat kohdanneet Hakametsässä ja vain kerran KooKoo on onnistunut ryöstöretkellään. Tämä suonenveto tapahtui 2017 tammikuussa, tuolloin KooKoo onnistui tekemään peräti kuusi maalia. Viidessä muussa ottelussa joukkue on tehnyt joko yhden maalin tai jäänyt kokonaan maaleitta.

Lyö vetoa Liigasta näillä sivuilla:

Molemmilla maalivahtikriisi?

Kummallakaan joukkueella ei ole riveissään Liigan parasta maalivahtia. Tappara on hieman erikoisessa tilanteessa, aikaisemmin se on voinut nojata huippuvahtiin. Christian Heljanko ei ihan vielä ole se kypsä vaihtoehto ykköskassariksi vaikka huimaa kehitystä onkin viime vuosien aikana tapahtunut.

Torjuntaprosentti 90,19 kertoo jostain ja myös siitä ettei puolustaminenkaan oikein toimi. Niklas Bäckström napostelee urheilujuomaa luukkuvahtina ja päästettyjen maalien keskiarvo per peli on 8,52 ja torjuntaprosentti 60.00%. Tätäkö Nikke lähti Tampereelta hakemaan?

KooKoon Samu Perhonen on pelannut kolme peliä, tuloksena reilun 82 prosentin torjuntaprosentti ja 4,6 maalia selän taakse per ottelu. Juha Järvenpää on pelannut suuriman osan peleistä, mutta kun torjuntaprosentti jää alle 90% niin ei sitä voi kiitettäväksi mitenkään luokitella.

No mutta, nyt kun tähän on kirjallisesti avauduttu niin peli on hyvä päättyä 0-0, kummankin kassarin loistopelin myötä? No ei ehkä se ensimmäinen vaihtoehto tulosvetoon.

Tappara – KooKoo ottelun yhteenveto

Kumpikin jengi tarvitsisi kipeästi pinnoja. Tapparan kausi on mennyt huimaa alavirettä lähes koko ajan, pieniä valonpilkahduksia lukuunottamatta. Kyllähän se Tappara sieltä nousee pudotuspeleihin ja kärkikahinoihin mutta kohta sen nousun on alettava. Tulosvetoon tähän peliin 2,3,4 – 1,2,3 lukemia. Jos KooKoo johtaa viimeiseen erään lähdettäessä, se todennäköisesti häviää ottelun. Katsokaa vaikka…

Vajaa kuukausi pelattiin näin, tuskin ihan näitä lukemia tässä pelissä tulee?

Lyö tästä Liiga-ottelusta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × 5 =