Liiga: Tappara – Kärpät kello 18.30 to 4.10.2018

Torstain mielenkiintoisin ottelu pelataan Hakametsässä, jossa viime kauden finaalipari kohtaa toisensa ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä, Kärpät on selvä ennakkosuosikki.

Aikaisemmat kohtaamiset

Tappara ja Kärpät kohtasivat toisensa menneellä kaudella kymmenen kertaa. Näistä peleistä neljä nähtiin runkosarjassa ja kuudesti osapuolet mittasivat paremmuuttaan finaalissa. Tappara vei kaksikon runkosarjan kohtaamiset nimiinsä voitoin 3-1, mutta finaalisarjan oululaiset veivät nimiinsä voitoin 4-2.

Tapparan ja Kärppien kohtaamisia katsoessa mikään asia ei suoranaisesti hyppää silmään. Kerrotaan kuitenkin että näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat yleensä olleet alle viiden maalin vääntöjä. Tästä kertoo myös se, että kaksikon 13 tuoreimmassa väännössä on ainoastaan kolme kertaa nähty yli 5,5 maalia.

Lyö täällä vetoa Liigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Tapparan alkukausi on ollut vaikea

Tappara kuului niihin joukkueisiin, jotka muuttuivat kesän aikana rajusti. Tämä on myös näkynyt joukkueen alkukauden pelissä, sillä Kirvesrinnat ovat aloittaneet kauden odotettua heikommin. Tappara on pelannut alkaneella kaudella kahdeksan ottelua. Näistä peleistä Jukka Rautakorven suojateille on kirjattu kolme voittoa ja viisi tappiota (2-1-1-4). Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon, että Tappara on voittanut kaksi edellistä peliään, joten aivan katastrofaalinen joukkueen alkukausi ei ole ollut.

Tapparan heikkoudet ovat löytyneet erikoistilanne- ja puolustuspelistä, sillä Kirvesrinnat ovat päästäneet sarjassa viidenneksi eniten maaleja (3,00 ottelua kohti). Erikoistilannepelaamisen ongelmista kertoo se, että Tappara on ylivoimalla (12,50%) sarjan toiseksi heikoin ja alivoimalla sarjan heikoin joukkue (68,18). Nuo molemmat tilastot ovat niin heikkoja, että voittaminen vaikeutuu melkoisesti, sillä Tapparalle tehdään joka kolmannesta rangaistuksesta jäähy, kun taas ylivoima tuottaa tulosta joka kahdeksannella yrittämällä.

Kärpät ollut odotetun vahva

Oulun Kärppien alkukausi on ollut odotetun vahva, vaikka myös oululaiset kokivat kesän aikana kovia menetyksiä. Pikkupedot ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua. Näistä peleistä Mikko Mannerin suojateille on kirjattu kuusi voittoa ja kaksi tappiota (4-2-1-1). Juuri tällä hetkellä oululaiset liitävät neljän pelin voittoputkessa. Mainitsemien arvoista näistä peleistä on vielä se, että Kärpät on päästänyt niissä ainoastaan yhden maalin!

Kärppien vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet etenkin puolustuspeleistä, sillä oululaiset ovat päästäneet sarjassa ylivoimaisesti vähiten maaleja (1,25 ottelua kohti). Tuo hyvä puolustuspelaaminen näkyy myös alivoimassa (88,90%), sillä Kärpät on vajaalla pelatessaan sarjan kovin joukkue. Jos oululaisten pelistä pitäisi etsiä jotain parannettavaa, niin sellainen löytyisi ainakin ylivoimasta, sillä Kärpät on ylivoimalla (15,15%) sarjan kolmanneksi huonoin joukkue.

Kärpät ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin mielestä Kärpät lähtee tähän otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Tätä me perustelemme kahdella painavalla asialla. Näistä ensimmäinen on kokemus, sillä Tappara on nostanut hyvin kokemattomia pelaajia täksi kaudeksi Liigaan. Toinen merkittävä asia on Kärppien puolustuspelaaminen, joka enteilee kotijoukkueelle vaikeuksia. Ne jotka ovat kaikkein rohkeimpia, pelaavat tätä peliä Kärppien -1 tasoituksella. Valittavasti meillä ei ole antaa tasoitusvetojen kertoimia tähän matsiin, sillä niitä ei oltu vielä julkaistu tätä vinkkiä kirjoittaessa.

Lyö Tapparan ja Kärppien välisestä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 + four =