Liiga: Tappara – Kärpät klo 18:30 pe 13.10.2017

Perjantai-ilta, vieläpä kuun 13. päivä ja Hakametsässä vastakkain Tappara ja Kärpät. Mikä voisi mennä kotijoukkueen osalta pieleen? No paljonkin, mutta nyt on kirvesrintojen alettava jo vähitellen pelaamaan. Tuplamestaruudet tuoma krapula lienee väärä arvio Tapparan tilanteesta, Rautakorven ajama pelityylin muutos vie oman aikansa loksahtaa kohdalle. Loksahtaako jo Kärppiä vastaan?

Kertoimet selvästi kotijoukkueelle

Tapparahan tässä on ennakkosuosikki vedonlyöntikertoimien mukaan, mutta ennen kautta puhuttiin jopa ylivoimaisesta Tapparasta jonka tappiot tultaisiin laskemaan yhden käden sormilla. Alkukausi on osoittanut että homma ei ole ihan toiminut niin kuin piti, sillä 12 ottelusta Tappara on voittanut puolet, (4+2) ja puolet (4+2) on päättynyt tappoon. Maaleja kirvesrinnat ovat tehneet koko liigan viidenneksi vähiten yhdessä Ilveksen kanssa. Maalierokin on sensaatiomaisesti miinuksen puolella.

Tapparan ero Kärppiin on tällä hetkellä tasan 10 pistettä, ennen kauden alkua povattiin näistä kahdesta jopa finaaliparia. Eipä se vieläkään myöhäistä ole ja jossain kohdassahan se Tapparankin peli loksahtaa kohdilleen.

Lyö täällä vetoa Liigasta:

Ässien entisetä tähdet jätti tehot Poriin?

Kotijoukkueen hyökkäyspeli tökkii tällä hetkellä todella pahasti. 12 ottelua pelattu ja Mikko Lehtone (puolustaja) pistepörssin kärjessä. Mitään pois Lehtoselta ottamatta, onhan tämä nyt melkoisen murheellista. Kristian Kuusela on saanut moponsa vähitellen käyntiin ja Jukka Peltola on viimeistellyt joukkueelle tärkeitä maaleja, mutta huippuhankinta Tomas Zaborskyn 2+2 ei lämmitä edes katsomossa.

Suorastaan surkeaa kautta pelaavat myös Jarno Kärki ja Niko Ojamäki, jotka hankittiin Ässistä tekemään pisteitä. 12 ottelussa tämä parivaljakko on saanut aikaiseksi vain yhden ainoan syöttöpisteen. Tapparalla on myös varaa istuttaa Teemu Nurmea ja Tyler Redenbachia katsomossa, olisikohan aika laittaa Kärki ja Ojamäki popkorniosastolle karistamaan apinaa selästään?

Kärppien Julius Junttila on todella vastannut huutoon ja ladannut hienot tehot 13 ottelussa. 2+14 on myös Liigan kärkipäätä. Charles Bertrand näyttää pärjäävän myös varsin mukavasti 13 ottelua ja 9+5 tehot. Tätä ukkelia maalintekijäksi tässäkin matsissa. Huippupakki Miika Koivisto 3+9 tehoilla on pelannut myös mainion alkukauden. Ville Leskisen ja Shaun Heskan loukkaantumiset ovat paha juttu Kärpille, mutta korvaavia pelaajia näyttää myös löytyvän.

Tappara – Kärpät vedonlyönti ja kertoimet

Tapparan peleissä ei tällä kaudella ole karmeasti maaleilla mässäilty. Maalinteon tuska näkyy kotikatsomoihin saakka ja se näkyy myös tuloksissa. 10 viime ottelua maalit ovat menneet 23-21 ja siellä on joukossa otteluita joissa on tehty 9 ja 7 maalia. Viimeisessä kuudessa ottelussa Tapparan matseissa on varsinaisella peliajalla tehty vain 19 maalia, eli hieman yli 3 per peli. Kärpät ei ole peräkkäisten TPS ja HPK –tappioiden jälkeen päästänyt kolmea maalia enempää ja kolmessa viime pelissä se on päästänyt yhteensä vain neljä maalia. Näiden perusteella on tulossa tiukka ja niukkamaalinen ottelu. Joskus nämä ottelut tuppaavat sitten ratkeamaan oikein kunnolla, mutta kyllä tähän otteluun varmasti lähdetään ennen kaikkea puolustus mielessä.

Ja sitten tilastonikkareille tiedoksi sellainen kummajainen, että Kärpät ei ole Hakametsästä ottanut täysiä pisteitä eli voittoa varsinaisella peliajalla pitkään aikaan. Edellinen voitto varsinaiselle peliajalla tapahtui 2014 vuoden pudotuspeleissä 25.4. kun Kärpät voitti pelin 2-3. Tuon jälkeen se on pelannut Tampereella 12 matsia, joita se toki on voittanutkin, mutta vasta jatkoilla. Tulisiko tämä putki tässä matsissa päätökseen? Tulosvetoon 2,3 – 2,3 ja 2-2 tuloksesta lähdetään liikkeelle.

Bet365 kertoimet:

Ensimmäinen maali, 1.68 – 51.00 – 2.05
Maali ennen 09:30 / 1.90, ei maalia ennen 09:30 / 1.76
Voittomarginaali Tappara 1 / 3.30, Kärpät 1 / 3.80
Tekee ensin kolme maalia, 2.25 – 2.75 – 3.40
Ottelussa alle 4.5 maalia / 2.30, yli 6.5 maalia / 3.85

Lyö tästä matsista vetoa bet365illä »

Nordicbet kertoimet:

Maalien lukumäärä, yli 4.5 / 1.88, alle 4.5 / 1.92
Kotijoukkue voittaa ja tekee alle 3.5 maalia / 3.70
Vierasjoukkue voittaa ja tekee alle 3.5 maalia / 4.90
Ensimmäisen maalin aika 00:00 – 09:59 / 2.00
Yli 1.5 ylivoimamaalia / 2.45

Lyö tästä matsista vetoa Nordicbetillä »
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen − sixteen =