NHL: Tampa Bay Lightning – Washington Capitals klo 03.00 to 23.5.2018

NHL:n pudotuspelit jatkuvat tulevana yönä todellisella herkkupalalla, kun Tampa Bay Lightning ja Washington Capitals iskevät yhteen itäisen konferenssin seitsemännessä osaottelussa. Peliyhtiöt pitävät Tampaa ottelussa hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Capsin mahdollisuuksia ei missään nimessä pidä aliarvioida.

Aikaisemmat kohtaamiset

Lightning ja Capitals ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella yhdeksän kertaa. Näistä peleistä kolme nähtiin runkosarjassa ja kuudesti paremmuutta on mitattu itäisen konferenssin finaalissa. Tampa vei kaksikon kohtaamiset runkosarjassa 2-1, mutta konferenssifinaalissa tilanne on tasan 3-3, joten tämän tulevan yön ottelun voittaja etenee pelaamaan Stanley Cup finaaliin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on kotijoukkueen maalit, sillä kotijoukkue on iskenyt kaksikon 11 edellisessä kohtaamisessa joka kerta vähintään kaksi maalia. Toinen mielenkiintoinen fakta on avausmaali, sillä joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa avausmaalin tehnyt osapuoli on vienyt voiton kuusi kertaa.

Kaksikon edellisen kohtaamiset parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta

Näitä sivuja suosittelemme NHL:ään:

Lähtökohdat yön ottelulle

Tampan vahvuus tässä sarjassa on ollut joukkueen kyky mukautua Capitalsin peliin. Tästä kertoo parhaiten se, että Bolts hävisi kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta voitti tuon jälkeen kolme seuraavaa. Capitalsin vahvuus puolestaan tässä sarjassa on ollut nopeus, sillä Tampa on ollut etenkin silloin helisemässä, kun Washingtonin hyökkääjät ovat päässeet muuttamaan peliä keskialueella tai iskemään Boltsin puolustajiin.

Tästä pääsemmekin yön ottelun lähtökohtiin paremmin. Vaikka peliyhtiöt pitävät Tampaa yllättävän suurena ennakkosuosikkina, niin Kertoimet.comin mielestä voimasuhteet ovat pienemmät. Itse kriittisiä pisteitä on neljä. Näistä ensimmäinen on Capitalsin nopeus. Caps pystyy aiheuttamaan Boltsille ongelmia nopeudellaan, joten Boltsilla ei ole varaa höntyilyyn.

Toinen asia, mikä etenkin Capitalsille on tuntunut olevan myrkkyä tässä ottelusarjassa, on Tampan ylivoimapeli. Samaa voidaan sanoa myös Tampan osalta, sillä joukkueiden kuudes kohtaaminen ratkesi nimenomaan ylivoimalla. Kolmas asia, mikä tässä yön ottelussa nousee avainasiaan, on maalivahtipeli. Se joukkue, jonka maalivahti onnistuu paremmin, tulee viemään matsin nimiinsä.

Neljäs ja ehkäpä kaikkein merkittävin asia on valmentajien reagoiminen peliin. Kertoimet.com on kritisoinut Capsin päävalmentaja Barry Trotzin tekemisiä tässä ottelusarjassa useamman kerran, sillä välillä on tuntunut, ettei koutsi ole pystynyt tai uskaltanut tehdä muutoksia. Kuudenteen osaotteluun valmentaja kuitenkin laittoi kentälliset uusiksi ja miten kävikään? Caps voitti ottelun!

Tampa ennakkosuosikki

Tampa Bay Lightning lähtee yön otteluun peliyhtiöiden papereissa ennakkosuosikkina. Kertoimet.comin silmissä lähtökohdat ovat kuitenkin tasaisemmat, mitä peliyhtiöiden kertoimista voisi päätellä, sillä Capitalsin nopeus on ollut Tampalle myrkkyä tässä ottelusarjassa. Meidän mielestämme Washingtonilla on myös kaikki mahdollisuudet voittaa tämä ottelu, mikäli joukkue ei ota typeriä jäähyjä ja Trotz pystyy reagoimaan kentällä tapahtuviin asioihin yhtä vahvasti kuin John Cooper.

Vaikka meistä hieman tuntuu siltä, että Capitals tulee viemään tämän matsin nimiinsä, niin luotetaan peliyhtiöiden asiantuntijoiden näkemykseen ja pelataan tässä kohteessa kotivoittoa, vaikka kotiedulla ei ole ollut suurtakaan merkitystä tässä ottelusarjassa.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 5 =