EM-koripallo: Suomi – Italia klo: 18.45 la 9.9.2017

EM-koripallon neljännesvälierät pyörähtävät tänään käyntiin Susijengin osalta. Illan ottelussa Suomen vastaan asettuu Italia, joka lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Saapasmaan alkulohkon esitykset jättivät kuitenkin paljon parantamisen varaa, joten kaiken mennessä nappiin, Susijengillä on mahdollisuus kaataa myös Italia.

Italia sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi. Kuva FIBA

Italia sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi. Kuva FIBA

Italia pelaa kulmikkaasti ja yksipuolisesti hyökkäävästi

Koripallon EM-kisoissa alkulohkossaan toiseksi sijoittunut Suomi sekä omassa lohkossaan kolmanneksi päätynyt Italia ottavat miehestä mittaa tänään klo 18.45 alkavassa neljännesvälierässä. Pelipaikkana toimii Turkin Istanbulissa sijaitseva Sinam Erden Arena. Arvioiden mukaan Turkkiin matkustaa vain noin 500 Suomi-fania, joten pudotus on melkoinen verrattuna 12 000 ihmistä käsittävän kotiyleisön huutomyrskyyn, josta Susijengi ammensi voimaa ja käänsi tiukat Helsingissä pelatut alkulohko-ottelunsa voitokseen.

Aiempien otteluiden perusteella Suomen kannalta positiivinen seikka on se, että alkulohkon osalta Italia ei saanut peliään rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa. Nähdyn perusteella vastaan asettuu hieman kulmikkaasti sekä yksipuolisesti hyökkäävä, mutta todellisella raivolla omaa koriaan suojeleva Italia. Aggressiivisuus, Suomen takapelaajien kova painostaminen sekä sääntöjen rajamailla pelaaminen ovat kovana koripallomaana tunnetun Italian valttikortteja. Ottelun lopputuloksen kannalta oleellinen tekijä onkin se, miten Suomi pystyy Italian pelikovuuteen vastaamaan.

Asiaa ei pidä kuitenkaan käsittää väärin, sillä vaikka Italian hyökkäys on hieman yksipuolista ja perustuu pitkälti muutaman pelaajan henkilökohtaisiin suorituksiin, on se silti tietyiltä osin erittäin tehokasta. Italia on esimerkiksi kisojen kolmanneksi tarkin kaukoheittojoukkue 40,6% tarkkuudellaan, ja kovan onnistumisprosentin lisäksi italiaanot ovat nakuttaneet sisään koko turnauksen eniten kolmosia ottelua kohden (11,6). Muilla hyökkäyksen osa-alueilla on ollut sitten vaikeampaa, josta kertoo turnauksen kolmanneksi pienin ottelukohtainen pistekeskiarvo (69,2).

Suomen lukemia ei voi Italiaan aivan suoraan verrata, sillä Suomen muutamassa ottelussa pelatut jatkoajat tuovat pientä ekstraa joukkueen ottelukohtaiseen pistekeskiarvoon (85,2). Italian tavoin Suomi on kunnostautunut kolmen pisteen heitoissa, joita Susijengi on upottanut kunnioitettavat 10,2 ottelua kohden yli 38% tarkkuudella.

Lyö täällä vetoa EM-koripallosta:

unibet

Arvostelu

UnibetParas vetosivu käytännössä sarjaan kuin sarjaan – myös NHL:ään
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonBetssonilla on huima määrä NHL-kohteita listoilla hyvin kertoimin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
betsafe

Arvostelu

BetsafeHyvin NHL:ää listoilla vaihtuvin kertoimin, jotka kannattaa aina tarkistaa.
Bonus: 200€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetPaljon suomalaisia kiinnostavia lätkäkohteita, myös NHL.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
Marco Belinelli (pelaaja pallon kanssa) on ollut Italian tehokkain pistemies EM-kisoissa. Kuva FIBA

Marco Belinelli (pallollinen pelaaja) on ollut Italian tehokkain pistemies EM-kisoissa. Kuva FIBA

Belinellin ja Datomen kanssa pitää olla tarkkana

Tilastoista ei tule ikinä tehdä liian suuria johtopäätöksiä, tässä kohtaa ne enemmänkin vahvistavat aiemmin nähtyä: kentälle asettuvat vastakkain kaksi tiukasti puolustavaa sekä kaukoheittoihin luottavaa joukkuetta. Perinteisesti Suomi ei ole Italialle kovin hyvin pärjännyt, tämä saattaa olla seurausta monilta osin samoilla vahvuuksilla pelaamisesta. Italialla kentällä on kuitenkin piirun verran taitavampi ja monipuolisempi pelaajamateriaali asioita toteuttamassa.

Kisojen parhaimpiin yksilöihin kuuluva 196-senttinen NBA-joukkue Atlanta Hawksin takamies Marco Belinelli on ollut italialaisten paras pistemies 17 pisteen keskiarvollaan (kolmoset 48,6% tarkkuudella), hyvää tulitukea antaa niin ikään tarkkakätinen 203-senttinen Luigi Datome (kolmoset 46,9% tarkkuudella). Kaverusten kaukoheittoprosentit ovat turnauksen osalta poskettoman kovia, tällä hetkellä jokainen kaaren takaa ilmaan laitettu pallo on oletusarvoltaan lähes 1,5 pisteen arvoinen.

Suomen tulee siis keskittyä puolustamaan kolmen pisteen viivaa erityisen tarkasti, joka avaa tilaa korin läheisyyteen. Toisaalta Italia on täysin saman haasteen edessä, kyllä Petteri Koponen, Sasu Salin ja kumppanit osaavat myös kaaren takaa rokottaa. Tämän lisäksi kisojen aikana maailmanlaajuiseksi tähdeksi noussut Lauri Markkanen pystyy tekemään koreja niin läheltä kuin kaukaa. Markkasen panos tulee olemaan tärkeä, sillä helppojen korien ollessa kortilla, joutuu Suomi pelaamaan Markkasen kautta entistä enemmän.

Suomi pelasi hurmiossa Helsingissä, nyt Susijengin takana ei ole enää 12000 kannattajaa, Kuva FIBA

Suomi pelasi hurmiossa Helsingissä, nyt Susijengin takana ei ole enää 12000 kannattajaa. Kuva FIBA


Italia lähtee otteluun ennakkosuosikkina

Unibet on asettanut ottelun kokonaispisterajan 148.5 pisteeseen. Raja on kieltämättä alhainen ja houkuttelisi pelaamaan, mutta vedonlyönnin näkökulmasta etenkin Suomen uusi tilanne askarruttaa: pystyykö Susijengi löytämään tarvittavan määrän energiaa ja hurmosta pistääkseen palloa koriin alkulohkon tavoin?

Ottelun voitosta Unibet tarjoaa Suomelle kerrointa 2.35, Italian kertoimen ollessa 1.62. Näihin pätevät samat, jo aiemmin mainitut teesit. Suomi ei välttämättä ole vieläkään valmis voittamaan Italiaa heidän omilla aseillaan, eikä Suomen valmennusjohto ole tunnettu siitä, että se lähtisi taktiikkaansa liiammin muuttamaan.

Toisaalta aiemmin pelattu Suomi-Kreikka -ottelu osoitti, että kovakaan pelaajamateriaali ei Suomea vastaan riitä, jos joukkue ei osaa tai ymmärrä pistää palloa liikkeelle. Italia on ennakkosuosikki, mutta alkulohkossa alle 70 pistettä ottelua kohden tuottanut yksilökeskeinen hyökkäyspelaaminen nostaa ilmoille tukun kysymysmerkkejä.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ten − 1 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Jalkapallon MM-kisat: Ranska - Peru klo 18.00 to 21.6.2018

Ranska lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mikä näkyy myös peliyhtiöiden kertoimissa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että pelaajat ottavat tässä pelissä vaihtoehtoiset vedot käyttöön.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset