Koripallon MM-karsinnat: Suomi – Bosnia ja Hertsegovina klo. 19:00 to 13.9.2018

Suomi aloittaa koripallon MM-karsintojen seuraavan kierroksen kotiottelulla Bosniaa vastaan. Ottelu pelataan Espoossa, ja se alkaa iltaseitsemältä. Suomi on vedonlyönnissä pelin selvä suosikki. Suomen voittokertoimet ovat noin 1.40 -tasolla, kun Bosnian voitosta saa lähes 2.90 -kertoimia. Ottelun tasoitus on Bosnialle 5.5 pistettä ja totals-raja on määrätty 157.5 pisteeseen.

Pääseekö Suomi jatkoon?

Suomella on pienoiset mahdollisuudet jatkoon lohkostaan, mutta se vaatisi kyllä täydellistä onnistumista. Suomi on tällä hetkellä edellisen karsintakierroksen jäljiltä yhdeksässä pisteessä, ja sillä saa lohkosta nelospaikan. Kolme parasta jatkavat seuraavalle kierrokselle.

Lohkossa ei enää ole heittopusseja. Lohkoykkönen on Euroopan ehdottomiin kärkimaihin kuuluva ja edellisten MM-kisojen kolmonen Ranska. Muut joukkueet lohkossa ovat Tsekki, Venäjä ja Bulgaria. Bosnia on lohkojumbo.

Suomi ehdottomasti tarvitsisi kaikki aseensa, jos se vielä mielii jatkoon. Lauri Markkanen ei ole mukana syksyn maaotteluissa, ja se on valtaisan iso aukko Susijengille paikattavaksi. Markkanen aloittaa pian toisen NBA-kautensa, ja hän on päättänyt keskittyä Chicago Bullsin peleihin. Toinen kausi alkaa jo olla se, joka näyttää, että tuleeko Markkasesta lajin supertähti vai ei. Nuoren miehen päätös jatkaa harjoittelua Chicagossa on hyvin ymmärrettävä.

Sasu Salin ja Petteri Koponen ovat maajoukkueen mukana ainakin vielä tässä vaiheessa. Viime kaudella kaksikko joutui seuraongelmien vuoksi olemaan sivussa MM-karsinnoista, ja tästä syystä Susijengi oli usein kovin haavoittuva. Kokemusta Bosnia-otteluun tuo myös jälleen mukana oleva Tuukka Kotti. Hänellä on yhdessä Eric Murphyn kanssa hommana paikata Markkasen jättämä aukko.

Suosittelemme koripallovedonlyöntiin

unibet

Arvostelu

UnibetYkkösvalintamme kaikkiin palloilulajeihin. Listoilla sadoittain EM-koris, NBA, ja muita koris-kohteita.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeonEnemmän koripallon live-vedonlyöntiä kuin muualla.
Bonus: 300€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava, ilmainen tilastokeskus on hyödyllinen apuväline.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairVetopörssissä ajoittain herkkupaloja.
Bonus: 40€ ilmaisveto

Pelaa »

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on tuonut paljon nuoria pelaajia ryhmään. Mikael Jantunen ja Alex Madsen ovat jo MM-karsintoja pelanneet, mutta täysin uusina mukana ovat USA:n yliopistosarjoja parin kauden ajan pelannut Fiifi Adoo, Eric Murphyn pikkuveli Alex sekä vielä Ville Tahvanainen ja Topias Palmi. Mikael Jantusta on syytä seurata tarkasti. 204-senttinen, hoikka HBA Märskyn laituri saattaa hyvinkin olla seuraava suomalainen NBA:ssa.

Bosnia tulee olemaan Susijengille kova vastus. Sen ryhmässä on useampikin pelaaja ison laiturin ja keskushyökkääjän paikoille, eikä Suomelle ole paljonkaan aseita vastata tähän. Bosnian ykkösmiehet ovat NBA-ammattilaiset Portland TrailBalzersin jättiläiskokoinen Jusuf Nurkic sekä Brooklyn Netsin laituri Dsanan Musa. Jos Bosnialla riittää pitkiä miehiä, niin takamiesten tontit voivat sitten olla hieman heikommat. Amerikkalaissyntyinen Nemanja Gordic on viime vuodet hoitanut Bosnialle pelinjohtajan hommat, mutta nyt hän ei ole mukana. Jos Suomi on alakynnessä Nurkicia ja Musaa vastaan, niin varmasti Bosnia on pulassa Koposen ja Salinin kanssa.

Kertoimia ja vihjettä otteluun

Kertoimissa näkyy vielä EM-huuma viime syksyltä. Suomi oli omissa EM-otteluissaan loistava, ja yleisö oli todellakin kuudes pelaaja. Espoossa yleisö saattaa edelleen pitää kovaa mekkalaa, mutta kentällä on tällä kertaa enemmän kysymysmerkkejä. Suomen ei pitäisi olla niin suuri suosikki mitä kertoimet näyttävät.
Ottelun kulku lienee se, että Suomi yrittää saada juostua bosnialaisilta jalat alta, ja Bosnia taas haluaa voittaa pelin painimalla korin alla.

Suomi on kohdannut Bosnian vuosina 2011 ja 2015 EM-kisoissa, ja kummallakin kerralla Suomi on ollut parempi. Viimeksi vuonna 2015 Suomi voitti 88-59.
Tällä kertaa peli on varmasti tiukempi. Hyvä veto on Bosnia +5.5 pistettä

Lyö vetoa Susijengi – Bosnia & Hertsegovina matsista Unibetillä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight + eleven =