Liiga vedonlyönti – tähtäimessä kausi 2020

Päivitys 14.3.2020. Koronaviruksen leviämisen estotoimenpiteet keskeyttivät Liigan 2019-2020 kauden vain ottelu ennen runkosarjan päättymistä. Myöhemmin päätettiin että pudotuspelejä ei tulla pelaamaan. Mestaruutta ei tulla tältä kaudelta jakamaan, joten HPK on edelleen hallitseva mestari kaudella 2020-2021. Seuraamme jatkuvasti tilannetta – seuraavat Liiga-kertoimet tulemme saamaan kauden 2020-2021 mestarista. Seuraa Kertoimet.comin Koronapäivitys osiota!

LiigaJääkiekon ylimmän sarjatason logo

Suomalaisten urheilusarjojen ylivoimainen ykkönen on Liiga.
Tämä koskee myös vedonlyöntiä, sillä vaikka jalkapallo on se kuningaslaji, jääkiekkoa seurataan ja siitä lyödään eniten vetoa. Ainakin Suomessa.

Nimikin sen jo kertoo – lajia ei tarvitse edes mainita. Kaikki tietävät heti että kyseessä on jääkiekko. SM-liiga on näkyvin, suurin, rikkain, katsotuin, veikatuin – jokainen keksii pari lisää tähän listaan. Vedonlyönti kotimaisen jääkiekkoliigan suhteen on koko ajan kasvussa, kiitos uusien vedonlyöntitoimistojen, ottelukohtaisten ennakkovedonlyöntikohteiden määrän ja tietenkin kuuminta hottia olevan live-vedonlyönnin, jota voi betsata vaikka sieltä paikan päältä jääkiekko-ottelusta. Kertoimet keskittyy vahvasti Liigaan ja tarjoaa kauden aikana runsaasti vihjeitä ja veikkausvinkkejä kotimaiseen liigaan. Katso Kertoimet.com sivusto päivittäin ja pääset jyvälle missä mennään! Kertoimet jokaiseen otteluun löytyy jokaiselta vedonlyöntisivustolta. Katso parhaat betsikohteet ja lyö vetoa Suomen suosituimmasta urheilulajista!

Liiga veikkausvihjeet

Kertoimet.com tarjoaa Liigan otteluihin runsaasti veikkaus vihjeitä. Pyrimme kattamaan aina Liigan kärkipelit, paikallispelit ja ottelut jotka ova sarjatilanteen kannalta merkityksellisiä.

Liiga tunnettiin aikaisemmin nimellä SM-liiga ja tuo nimitys on varmasti syöpynyt useamman lätkäfanin aivoihin. Liiga on Liiga ja rakkaalla lapsella on tietenkin monta eri nimeä. Kyseessä on kuitenkin tämän valtakunnan ykkösliiga jossa pelataan Suomen parasta jääkiekkoa. Liigan 44. kausi 2019-2020 aloitetaan perjantaina syyskuun 12. päivä ja siitä mennäänkin sitten useampi kuukausi melkoista haipakkaa aina päätyyn saakka. Toki kauteen mahtuu muutamat maajoukkuetauot ja joulutauko, mutta homma on selvä. Liigasta riittää kauden aikana puhetta vaikkapa joka päivälle. Katso Liigan otteluohjelma Liigan virallisilta sivuilta.

 

Liigan pudotuspelit aloitetaan tiistaina 17.3.2020 ja kauden 2019-2020 Liigamestari meillä on selvillä viimeistään lauantaina 2.5.2020. Aikaisintaan Mestaruusjuhlat voivat olla käynnissä jo lauantaina 25.4.2020. Pysy mukana!

Liigaa voit seurata mm. Twitterin kautta, Liigapelaajien lisäksi kannattaa ottaa seurantaan kaikki Liigajoukkueet, suosituimmat hashtagit kuten (#liiga, #liigapörssi #joukkueennimi)

Näiltä sivustoilta löydät parhaat kohteet Liigaan

nordicbet

Arvostelu

NordicBetNetin suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaisia pelikohteita.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
mrgreen

Arvostelu

Mr. Green
Rahapelialan gaaloissa palkintoja rohmunnut MrGreen laajensi vuonna 2017 vedonlyöntiin. Veikkauspuolella tarjolla nyt harvinaisen mehukas bonus.
Bonus: 100€ ilmaisveto

Pelaa »
unibet

Arvostelu

UnibetLukemattomia kertoja palkittu vedonlyöntisivusto. Myös Kertoimet.com:n suosikki.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

Come OnNetin uusin vetosivu on aloittanut ryminällä: huippulaatua alusta asti.
Bonus: 300€

Pelaa »
spinsports

Arvostelu

SpinsportsHyvät kertoimet sekä peräti 200€ arvosta ilmaisvetoja tervetuloalahjaksi.
Bonus: 200€

Pelaa »

Suomessa Liiga on kunkku, mutta luonnollisesti ulkomaalaisilla vedonlyöntisaiteilla suomalainen jääkiekko ei ole järin suuri tuote. Silti sitä tarjotaan kiitettävästi pelattavaksi ainakin jollain tasolla kaikilla vedonlyöntisivustoilla. Jotkut vedonlyöntisivustot tarjoavat mainiosti vedonlyöntiä Mestiksestä ja jopa muutamaa porrasta alempaa. Kertoimet kyllä löytyvät ainakin Liiga ja Mestis -peleistä jokaiselta vedonlyöntisivustolta joka suomalaisille vedonlyöntikohteita tarjoaa.Liekö syynä suomalainen pelihulluus?

SM-Liiga 2019-2020 – HPK tuskin uusii mestaruuttaan?

Viime kaudella HPK ylsi todelliseen yllätysmestaruuteen. Huikea temppu ja siitä hatunnosto hämeenlinnalaisille. HPK:n mestaruus oli hieno piristys ja kun pudotuspeleissä kaatuivat niin TPS, Tappara kuin Kärpätkin, voidaan mestaruuden sanoa olleen todella ansaittu.

Tälle kaudelle HPK koki pahoja menetyksiä kärkipelaajien suhteen, joten ei siltä mestaruuden uusimista odoteta. No, eipä odotettu myöskään mestaruutta viime kaudella ja kuinka kävikään?

Tähän ratkesi viime kevään taisto Kanada-maljasta.

Vedonlyönti Liigasta kaudella 2019 – 2020

Unibet kertoimet povaavat kaudesta kolmen kauppaa. Kun kertoimet katsastetaan Liigan mestaruuden osalta, on Kärpät 4.60, HIFK 5.00 ja Tappara 5.00 suosikin asemassa.

Jonkin verran annetaan mahdollisuuksia joukkueille Lukko 11.00, JYP 12.50, TPS 12.50, HPK 14.00, Pelicans 14.00 ja Ilves 16.00. Sen sijaan Sport 51.00, KalPa 76.00, KooKoo 76.00, SaiPa 76.00, Ässät 86.00 ja Jukurit 101.00 taistelevät lähinnä pudotuspeleistä karsiutumista vastaan.

Telia on Liigan koti tälläkin kaudella – toivottavasti homma alkaa toimii nyt paremmin kuin viime kauden alussa.

Perinteisesti myös Liigan pistepörssin voitosta pääsee lyömään vetoa, kertoimet ja ehdokkaat siihen löydät aivan Liigan kynnyksellä. Suurimmat ehdokkaat pistepörssin voittajiksi tulevat em. neljästä kärkijoukkueesta. Kannattaa myös betsata muutamaa yllättäjää, kertoimet niissä ovat todella kohdillaan.

Jokaisesta Liigan ottelusta löytyy valtavasti pelattavaa etukäteen jokaisella liigan kohteita tarjoavalta sivustolta, tsekkaa mitä oma suosikkisi tarjoaa ja kahlaa myös suosittelemamme sivustot läpi. Live-vedonlyönti on entistä suositumpaa ja kun näitä kohteita pääsee lyömään myös mobiililaitteella, niin kannattaa ne ottaa omaan vedonlyöntiarsenaaliin mukaan. Huimaa liigakautta kaikille betsareille 2019-2020! Olkoon onni myötä ja voitot suuria!

Vinkkejä SM-liigaveikkaamiseen

Jääkiekko ja veikkaaminen ovat lähellä suomalaista sydäntä – niin lähellä, että valtaosa meistä harrastelijaveikkaajista valitsee vetonsa tunteella useammin kuin järjellä.

Eikä siinä ole mitään väärää tai hävettävää. Fanin kuuluukin luottaa omaan seuraansa, kiekkojännäri saa veikata tiettyä peliä ihan vaan sen vuoksi että peliä olisi jännempi seurata, suosikille voi panostaa siksi että vihaa vastustajaa. Kunhan tiedostaa laittavansa fiilisvetoja pikkupanoksilla, eikä odotakaan jättimäisiä palautuksia. Vedoista voittava pelaaja betsaa tietenkin järkisyiden perusteella ja vaikka pelaaja kannattaakin tiettyä joukkuetta, ei se saa mennä pelikassan suojelun edelle missään vaiheessa.

Analyyttisemminkin voi toimia ja omia voittoprosenttejaan nostaa, vaikka ei olisi ammattimainen pelisijoittaja. Tässä kertoimet.comin vinkit SM-liiga-veikkaamiseen.

Hyödynnä kotietu
SM-liigassa kotiluola on edelleen kotiluola. Mikään joukkue ei lähde mielellään Porin Isomäelle, Kuopion Niiralan monttuun tai Helsinkiin Nordenskiöldinkadulle. Kotietu ei välttämättä ole valtavan suuri, mutta pitkässä juoksussa tilastollisesti merkittävä. Kuntopuntarissa tai paperilla heikompi joukkue löytää usein kotona virtaa varsinkin ennakkosuosikkia vastaan.

On tietenkin joukkueita ja joukkuepareja jotka sytyttää niin vastustajan kuin vastustajan yleisön. Perinteisesti HIFK on herättänyt maaseudulla suuria tunteita, iso punainen on aina mukava lyödä. Sarjataulukon sijoituksella ei kauheasti ole väliä kun Ilves ja Tappara kohtaavat Tampereella tai kun Rauman Lukko ja Porin Ässät ottavat yhteen jommankumman kotikentällä. Mielenkiintoiseksi muodostuu taatusti tällä kaudella myös Mikkelin Jukureiden, Lappeenrannan Saipan ja Kouvolan KooKoon keskinäiset väännöt.

Kotietu + pudotuspelien seiskaottelu = mitä ihmettä?

Kotietu on voimissaan, sen tietää jokainen vedonlyöjä. Jääkiekkomedia Jatkoajan tekemän artikkelin mukaan etenkin seiskapelit ovat kotijoukkueen heiniä. Liigassa näitä seiksa pelejä on nähty uudelleen vuodesta 2003 alkaen, joten tuosta vuodesta lähtien voidaan tilastoja pitää vertailukelpoisina.

Artikkelin mukaan peräti yli 80% kaikista Liigan 7. pudotuspeleistä on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Ennen kauden 2018-2019 pudotuspelejä ”paras seitsemästä” pudotuspelisarjoja oli pelattu 97 kappaletta ja näistä vajaa neljännes oli edennyt tuohon seitsemänteen peliin.

Kun keskinäinen pudotuspelien kotivoittoprosentti on reilusti yli 50% (58% , Jatkoaika lähteenä) , niin seiskapeleissä se on suorastaan uskomaton, 86 prosenttia!


Onko pituudella väliä pudotuspelisarjassa?

Samaisen artikkelin mukaan pudotuspelisarjan pituudella on väliä kotivoittojen osuuteen. Tilastojen mukaan kolmen pelin pituisia pudotuspelisarjoja on ollut 58, näissä ratkaisupelejä 25 ja kotivoittoja 13 kappaletta. Kotivoittojen osuus niukasti enemmistö, 52%.

  • 3 peliä – sarjoja 58 – ratkaisupelejä 25 – kotivoitot 13 – osuus 52%
  • 5 peliä – sarjoja 126 – ratkaisupelejä 27 – kotivoitot 13 – osuus 48,1%
  • 7 peliä – sarjoja 97 – ratkaisupelejä 22 – kotivoitot 19 – osuus 86,4%

Seiskapeleihin liittyy Liigassa hauskoja… tai ainakin mielenkiintoisia tilastoja, riippuen hieman keneltä kysyy. Tilastot ovat tietenkin aina ”vain” tilastoja, mutta kyllähän esimerkiksi Tapparalla on melkoisen mukava lähteä seiskapeleihin ihan jo tilastojen valossa. Jokainen peli on kuitenkin eri, ja mitäpä jos Tappara sattuu olemaan vierasjoukkue seiskapelissä? Mitä silloin käy 86,4% kotivoittotilastolle? Kumpi painaa vaaterissa enemmän, Tapparan huima seiskapelisaldo vai yleinen seiskapelien prosentuaalinen kotijoukkueen vahvuus? Nämäkin faktat voivat vaikuttaa Liiga-vedonlyöntiin ja betsaajan vetokäyttäytymiseen:

  • Eniten seiskapelejä on Tapparalla ja Kärpillä.
  • Ässät ei ole koskaan pelannut seiskapeliä.
  • Ilves, TPS ja Jokerit eivät ole voittaneet ikinä seiskapeliä.
  • HIFK on voittanut aina seiskapelin kun se on sen pelannut (2).
  • JYPillä on eniten seiskapelin pettymyksiä (4/6)
  • Tapparalla on eniten seikapelin voitttoja (5/7)

Tilastoja varten kannattaa napata Twitteristä seurantaan esimerkiksi SM-liigadata, mielenkiintoisia tilastoja myös vedonlyöjille!

Älä ylireagoi

SM-liigaa tulee joka tuutista, joten informaatiosta ei todellakaan ole pulaa. Urheilusivuilla puidaan jokainen loukkaantuminen ja vilttiketjutus, ja viihdesivuilla baarikäynnit ja perheasiat. Älä anna yksittäisille tapahtumille liikaa arvoa, vaan muista seurata joukkueiden kuntoa ja menestystä pidemmällä aikajänteellä. Kaikki putket on tehty päättyviksi, toiset kestävät pidempään kuin toiset. Tarkista myös millä joukkueella on peikko olkapäällä jotain muuta joukkuetta vastaan. Joku joukkue voi olla jossain kaukalossa ilman voittoja jo useamman vuoden, kyllähän siitä melkoinen apina jo selkään kiipeää vaikka periaatteessa edellisillä peleillä ei ole merkitystä. Joku siinä kuitenkin on…

Varo harrastajien vinkkejä

Koska informaatiota on tarjolla loputtomasti, on se myös kaikkien saatavilla. Tämä tekee monista itseoppineita ”eksperttejä”, mikä tarkoittaa että Twitter ja Facebook ovat väärällään ammattilaisten vinkkejä. Toki kannattaa ottaa esimerkiksi Twitterissä seuraantaan ne henkilöt joiden tiedät olevan lähellä joukkuetta ja tietävän oikeasti asioista. Saatat saada todella hyödyllistä tietoa esimerkiksi maalivahtipeluutuksesta tai muusta joukkueen esitykseen vaikuttavasta asiasta. Oliko ABC:lla pahaa ruokaa tai meniko jengin teroituskone rikki kesken matkan?

Joskus vinkit osuvat, mutta älä anna sen juovuttaa, vaan tee omat analyysisi ja kerroinarvioisi. Siis aina kun haluat pelata tosissasi – fiilispeleihin linkkivinkit toimivat aina.

Kaapo Kakko nappasi odotetusti viime kauden kauden tulokkaan palkinnon. Kukahan mahtaa tällä kaudella napata tuon pokaalin?


https://twitter.com/yleuutiset/status/1041544909805760512

Ennen kuin teet vetosi, tutustu veikkausvinkit – osioomme, joka käsittelee säännöllisesti jääkiekkoa ja erityisesti SM-liigaa, tarjoten tuoreimmat peliennakot! Muista kuitenkin että lopullisen päätöksen teet aina sinä, ja sinun tehtävänäsi on löytää parhaat kertoimet vaikka annammekin siihen mukavasti työkaluja ja karttoja. Olet kuitenkin jo sen verran hyvä betsaaja että voit luottaa omaan tekemiseesi ja kykenet punnitsemaan lukemasi vinkit oman pelifilosofiasi kannalta.

Lyö vetoa Liigasta 2019-20 Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *