Veikkausliiga: SJK – Ilves klo 18.30 ma 20.8.2018

Maanantain Veikkausliigakierroksen toinen ottelu käydään Seinäjoella, jossa SJK yrittää jatkaa hyvää virettä Tampereen Ilveksen kustannuksella. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta historia tietää vahvasti puhua Ilveksen pisteiden puolesta, sillä edellisen kerran SJK on voittanut illan vierailijan tammikuussa 2017. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat Veikkausliigakierroksen molempiin otteluihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

SJK ja Ilves ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Kaksikon ensimmäinen vääntö nähtiin huhtikuun lopulla Tampereella. Tuossa ottelussa pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella. Joukkueiden toinen kohtaaminen nähtiin kesäkuun lopulla Seinäjoella. Tässä ottelussa Ilves oli parempi maalein 2-3.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että SJK on voittanut Ilveksen edellisen kerran tammikuussa 2017 pelatussa harjoitusottelussa. Tuon jälkeen osapuolet ovat kohdanneet toisensa viisi kertaa. Näistä peleistä Ilves on voittanut kolme ja kaksi kertaa pisteet ovat menneet jakoon.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy avausmaaliin, sillä joukkueiden neljässä edellisessä kohtaamisessa kotijoukkue on tehnyt kolmesti ensimmäisen osuman ottelussa. Tuossa neljännessä väännössä pisteet menivät jakoon 0-0 tuloksella.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Veikkausliigaan:

SJK:lla 23 pistettä

SJK logo 80x80, Kertoimet.com
SJK lähtee otteluun sarjataulukon neljänneksi viimeiseltä sijalta. Seinäjokiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 23 ottelua, joista Aleksei Eremenko Seniorin suojateille on kirjattu kuusi voittoa, viisi tasapeliä ja 12 tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa SJK on sarjan kolmanneksi huonoin joukkue neljällä pisteellä.

Seinäjokisten kausi on kokonaisuudessa mennyt alle odotusten, sillä moni asiantuntija veikkaisi joukkueen pelaavan kuluvalla kaudella Mestaruudesta. Toisin on kuitenkin käynyt, kun valmentajat ja pelaajat ovat vaihtuneet pitkin kautta useampaan kertaan.

Jos SJK:sta pitäisi sanoa jotain positiivista, niin joukkueen tekemisessä on ollut pieniä valonpilkahduksia sen jälkeen, kun Eremenko seinäjokelaisseuran peräsimeen tarttui. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin sanoa, ettei Eremenkosuvun ”pääjehu” ole pystynyt kääntämään seuran kurssia merkittävästi.

Ilveksellä 31 pistettä

Ilves pieni 80x80, Kertoimet.com
Ilves lähtee otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Tupsukorvat ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista Jarkko Wissin suojateille on kirjattu kahdeksan voittoa, seitsemän tasapeliä ja kuusi tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa tamperelaiset ovat sarjan viidenneksi kovin joukkue kahdeksalla pisteellä.

Ilveksen kausi on kokonaisuudessa kulkenut kutakuinkin odotusten mukaan. Joukkue menetti talven aikana useamman runkopelaajansa, mutta tästä huolimatta Tupsukorvat omaavat edelleen mahdollisuudet taistella mitalista. Tämä vaatii sitä, että joukkue pystyy kaatamaan edellä olevia joukkueita säännöllisesti. Nyt trendi on ollut se, että Ilves on voittanut heikommat, mutta on hävinnyt säännöllisesti top5 joukkueille.

Ilveksen vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet ennen kaikkea kotipeleistä, sillä joukkuetta on ollut äärimmäisen vaikea kaataa Tammelan kentällä. Vastaavasti Ilveksellä on ollut ongelmia vieraissa. Tästä kertoo myös se, että viidestä viimeisestä vieraspelistä joukkue on hävinnyt kolme ottelua.

Ennakoidut kokoonpanot

SJK joutuu lähtemään otteluun ilman Billy Ionsia ja Mehmet Hetemajta. Lisäksi Dani Hatakan pelaaminen on epävarmaa. Ilvekseltä sivussa puolestaan ottelusta ovat Baba Mensah, Tiemoko Fofana, Felipe Aspegren, Matias Ojala, Iiro Järvinen, Roope Huhtala ja Mauro Severino.

SJK (4-5-1):
Öst – Dorman, Hurme, Mero, Mustoe – Oliynyk, Baath-Sjöblom, Opiyo, Laaksonen, Tolonen – Winchester.

Ilves (4-4-2):
Hilander – Rannankari, Almen, Tomas, Kazi – Tamminen, Moundi, Ala-Myllymäki, Siira, Ojala – Noubissi.

SJK on ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä SJK on ennakkosuosikki. Tätä me perustelemme sillä, että mikäli Seinäjokiset pelaavat samansuuntaista puolustuksen kautta futista kuin Vepsua vastaan, on joukkuetta vaikea kaataa. Tämä ei ole kaikkein viihdyttävintä jalkapalloa, mutta mitäpä tuolla on väliä, sillä Eremenkon pitää saada tuloksia aikaan tai valmentaja vaihtuu seinäjoella myös tämän kauden päätteeksi.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 + seven =