Jalkapallon MM-kisat: Saudi Arabia – Egypti klo 17.00 ma 25.6.2018

Päivän toisessa A-lohkon ottelussa toisistaan mittaa ottavat Saudi Arabia ja Egypti. Kumpikaan maa ei jatka pelejään tämän ottelun jälkeen, joten panoksena tässä matsissa on ainoastaan kunnia. Peliyhtiöt pitävät Egyptiä ennakkosuosikkina ja tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat päivän kaikkiin MM-peleihin cashoutin. Unibet puolestaan tarjoaa MM-otteluita sivuillaan pelaaville Jackpotin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Saudi Arabia ja Egypti ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kahdeksan kertaa. Näistä peleistä Saudi Arabia on voittanut yhden, kaksi kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja viisi kertaa kentältä on poistunut voittajana Egypti.

Maiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että molemmat osapuolet ovat rökittäneet toisensa kertaalleen kunnolla. Näistä ensimmäinen nähtiin heinäkuussa 1961, jolloin Egypti kaatoi Saudi Arabian 13-0 lukemin. Saudi Arabia puolestaan kuittasi tuon tappion Confederations Cupissa 1999, jolloin maa kaatoi Egyptin 5-1 lukemin.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että kaksikon neljässä edellisessä kohtaamisessa on kolme kertaa nähty vähintään kolme maalia. Tämä lupailee erittäin viihdyttävää peliä.

Näitä sivuja suosittelemme MM-jalkapalloon:

Ottelun lähtökohdat

Ottelun lähtökohdat ovat molemmille maille selvät, sillä sekä Saudi Arabian että Egyptin pelit tulevat päättymän alkulohkon jälkeen, kävipä tässä ottelussa miten tahansa. Tämä tuo ottelulle omat haasteensa, sillä toinen näistä osapuolista saattaa pelata pettyneenä ja toinen taas ilman paineita.

Viiden ottelun tappioputkessa liitävä Saudi Arabia aloitti MM-turnauksen tylyllä 5-0 tappiolla Venäjälle. Nuo loppulukemat eivät kerro koko totuutta pelistä, sillä Venäjä iski maaleistaan kolme viimeisen vartin aikana. Alkulohkon toisessa ottelussa Saudi Arabian vastaan asettui Uruguay. Myöst tämä ottelu päättyi tappioon, kun Luis Suarez sai turnauksen maalitilinsä auki 23. minuutilla. Ennen kuin mennään Egyptiin, niin kerrotaan vielä, että Saudi Arabia on tehnyt neljässä edellisessä pelissään ainoastaan yhden maalin.

Kolmen ottelun tappioputkessa liitävä Egypti lähti turnaukseen isoin odotuksin. Moni oletti ennakkoon, että Egypti pystyisi tappelemaan lohkokakkosen sijasta Venäjän kanssa, mutta kahden ensimmäisen pelin jälkeen voidaan sanoa, että nämä näkemykset ovat olleet pikemminkin futisromantikon näkemyksiä, kuin faktaan pohjautuvia näkemyksiä, sillä Egypti on saanut kuokkaan niin Uruguaylta (1-0) kuin myös Venäjältä (3-1). Saudi Arabian tavoin Egyptin suurin ongelma turnauksessa on ollut maalinteko, mistä kertoo myös se, että Egypti on tehnyt neljässä edellisessä pelissään ainoastaan yhden maalin.

Ennakoidut kokoonpanot

Saudi Arabia (4-2-3-1):
Al-Mayoof – Shahrani, Albulayhi, Hawsawi, Al-Burayk – Otayf, Al-Mogahwi – Dawsari, Faraj, Bahebri – Muwallad.

Egypti (4-2-3-1):
Al-Shenawy – Fathy, Gabr, Hegazi, Shafy – Hamed, Elneny – Salah, Said, Trezeguet – Mohsen.

Seuraa heitä

Saudi Arabia: Al Dawsari, Al Fajad ja Abullah Otayf.
Egypti: Ahmed Fathy, Ahmed Hegazi, Trezeguet ja Mohamed Salah.

Egypti ennakkosuosikki

Egypti lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan maan voittoa, sillä Saudi Arabialla on ollut isoja ongelmia maalinteon kanssa tässä turnauksessa. Tätä samaa voitaisiin sanoa myös Egyptistä, mutta maan lähtökohdat ovat meidän silmissämme paremmat, sillä Mo Salahin olkapää alkaa olemaan päivä päivältä paremmassa kunnossa. Egyptin voiton lisäksi lapulle laitetaan Mohamed Salahin maali, johon NordicBet tarjoaa 1.98 kertoimen. Unibetilla vastaava kerroin on 1.95.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 − 2 =