Liiga: SaiPa – HIFK klo: 17.00 la 23.9.2017

Tässä lauantain kolmannessa liigavinkissä Kertoimet.com pureutuu SaiPan ja HIFK:n väliseen vääntöön, joka on yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista, sillä molemmat joukkueet komeilevat sarjataulukon häntäpäässä. SaiPan kohdalla tätä osattiin odottaa jo ennen kauden alkua, mutta HIFK:n kohdalla tilanne on toinen, sillä punanutut nostettiin mukaan mestaruustaistoon. Ainakaan alkukauden perusteella näille näkemyksille ei ole löytynyt katetta

Aikaisemmat kohtaamiset

SaiPa ja HIFK kohtasivat toisensa menneellä kaudella neljä kertaa. SaiPa voitti kaksikon ensimmäisen väännön Helsingissä 1-3, mutta tämän jälkeen HIFK vei seuraavat kolme matsia nimiinsä 4-1, 4-2 ja 2-0 –numeroin.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että HIFK on voittanut joukkueiden viidestä viimeisestä väännöstä neljä peliä. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että kaksikon yhdeksän edellistä kohtaamista on ratkennut varsinaisella peliajalla.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Molempien alkukausi synkkä

SaiPa lähtee illan otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Tero Lehterän suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kuusi ottelua, joista lappeenrantalaisille on kirjattu kaksi voittoa ja neljä tappiota. Toinen näistä voitoista on tullut varsinaisen peliajan ulkopuolella.

HIFK puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Ari-Pekka Selinin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella niin ikään kuusi ottelua, joista HIFK:lle on kirjattu yksi voitto ja kuusi tappiota. Kaksi näistä tappoista on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Viimeksi joukkue on aloittanut näin huonosti kauden vuonna 1995.

Jos joukkueista pitäisi etsiä alkukauden perusteella jotain heikkouksia, niin SaiPalla ne löytyisivät materiaalista, maalinteosta sekä puolustuksesta, sillä joukkue on tehnyt neljänneksi vähiten maaleja ja päästänyt niitä eniten.

HIFK:n ongelmat puolestaan löytyisivät maalinteosta, loukkaantumisista sekä avainpelaajien alisuorittamisesta. Näitä väitteitä me perustelemme sillä, että HIFK on tehnyt liigassa viidenneksi vähiten maaleja, vaikka se pelaa Liigan suurimmalla budjetilla. Tuo tehottomuus taas johtuu osittain loukkaantumisista sekä siitä, että Erik Thorell (0+2) että Patrik Carlsson (0+1) ovat vetäneet alkukauden tilastojen puolesta vihkoon. Pelillisesti asia ei kuitenkaan ole näin, sillä molemmilla pelaajilla on ollut ottelusta toiseen jumalaton määrä paikkoja maalintekoon.

HIFK ennakkosuosikki

HIFK lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan vierasjoukkueen voittoa, sillä SaiPan materiaali ei kestä minkäänlaista vertailua HIFK:n kanssa. Vierasjoukkueen voittoa me perustelemme myös sillä, että HIFK alkaa pikkuhiljaa olemaan sellaisessa tilanteessa, että joukkueelta odotetaan tuloksia tai penkin takana alkaa tapahtumaan muutoksia.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan Juha-Pekka Haatajan osuma. Tämä siksi, että mies on pitänyt maaleillaan HIFK:ta mukana pisteissä lähes joka ilta, mutta kun tulitukea ei ole tullut muilta, ovat pisteet karanneet luvattoman usein vastustajan matkaan. Unibet tarjoaa Haatajan osumaan 3.65 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 × four =