Olympialaiset: Rukajärvi tulessa tulevana yönä – Seuraa näitä suomalaisia maanantaina

Pyeongchangin kolmas kilpailupäivä on suomalaisittain toivoa täynnä, sillä Suomen mitalitili tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä karttumaan tulevana yönä, kun suurimpiin mitalitoivoihimme kuuluva Enni Rukujärvi esittelee taikojaan naisten slopestylen finaalissa. Tosi penkkiurheilijat asettavat kellot soimaan kello 3.00, jolloin finaali alkaa, kun taas lässykät katsovat uusinnan myöhemmin päivällä.

Lumilautailu: Naisten Slopestyle finaali klo. 4:05 ma 12.2

Naisten slopestylen karsinnat eivät menneet sunnuntaina ihan putkeen, kun tuuliolosuhteet tekivät niin järjestäjille kuin myös laskettelijoille tepposet. Tämä seurauksena finaalissa nähdään 12 laskijan sijaan peräti 27 laskijaa, joista ainoastaan kolme saa mitalin kaulaan ja järvenrantatontin upeista maisemista. Slopestylen finaalissa nähdään myös Suomen Enni Rukajärvi, joka on jo voittanut urallaan olympiahopeaa (2014), MM-kultaa (2011) ja MM-hopeaa (2017). Rukajärven mahdollisuuksia mitaleille pääsyssä nostaa se, että englannin Katie Ormerod joutui jäämään kisoista sivuun murtuneen kantapään takia.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan, että Enni Rukajärvi saa Unibetilta neljänneksi pienimmän kertoimen slopestylen voitolle. Hänen edelleen kiilaavat Sotshin olympialaisten kultamitalisti Jamie Anderson, MM-kulta ja hopeamitalisti Anna Gasser sekä kovaa tulosta viime vuosina X-Gamesissa tehnyt Julia Marino. Ennin mitalille peliyhtiö puolestaan tarjoaa 1,75 kertoimen.

10 km:n takaa-ajo – naiset (Ampumahiihto) klo. 12:10 ma 12.2

Mikäli slopestyle ja lähes pomminvarma mitali ei sytytä, niin aamulla voi seurata myös Kaisa Mäkäräisen edesottamuksia naisten ampumahiihdon 10km takaa-ajossa. Valitettavasti Mäkäräisen mitalimahdollisuudet tässä kilpailussa ovat heikot, sillä hän joutuu lähtemään peräti 1.30 min avauskilpailun voittaneen Laura Dahlmeierin perässä matkaa. Mäkäräistä ennen liikkeelle lähtevät myös Valko-Venäjän Darya Domracheva ja Slovenian Anastasija Kuzmina (Molemmat aivan kaameita mitalirohmuja).

Mäkäräisen mitaleille pääsy tässä kilpailussa tarvitsi jonkinlaisen ihmeen. Tämän vuoksi suomalaisten ja Mäkäräisen kannalta olisi fiksumpaa jättää kisa väliin norovirukseen yms. vedoten, jotta voimia säästyisi kahdelle viimeiselle matkalle, sillä myös tämän kilpailun voitto on hyvin todennäköisesti menossa Saksan Dahlmeierille, joka pääsee lähtemään 24 sekuntia ennen matkaan kuin Norjan Marte Olsbua. Unibet tarjoaa muuten Olsbun mitaliin asiallisen 3,50 kertoimen.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Seuraa myös heitä

Puolenpäivän aikaan PyeongChangin rinteissä nähdään kaksi suomalista, kun Jimi Salonen ja Jussi Penttala osallistuvat kumparelaskun karsintaan. Jalonen selviytyi jo Sotshissa kumparelaskun finaaliin ja oli lopulta kilpailun 18. 23-vuotias muuramelainen on ollut nuorten kisoissa järjen tuntumassa, mutta aikuisissa menestys on vielä antanut odottaa itseään. Penttala puolestaan ei onnistunut Sotshin olympialaisissa, mutta on nyt taas kokemusta rikkaampi. Kumparelaskun karsinnat ja finaali lasketaan peräkanaa. Salonen kilpailee numerolla 9 ja Penttala 30.

Vajaa tuntia myöhemmin Etelä-korean metsiä valtaavat Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Kaikki kolme ampumahiihtäjää raivasivat tiensä takaa-ajokilpailuun hienon pikakilpailun myötä. Hiidensalo starttaa sijalta 19 ainoastaan 47.5 sekuntia kärjen perässä. Seppälä puolestaan säntää heti Hiidensalon perään (48.5 kärjestä) ja Tuomas Grönman aloittaa takaa-ajon sijalta 45 (1.45,5 kärjestä). Jos Mäkäräisen urakka tuntui mahdottomalta, niin samaa voidaan sanoa myös Grönmannin noususta mukaan mitalitaisteluun.

Viimeisenä suomalaisista lauteilla nähdään mäkihyppääjä Julia Kykkänen. 23-vuotiaan lahtelaisen tulokset ovat olleet lupaavia, mutta ailahtelevia. Tästä kertoo myös se, että ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa Liberecissä (2009) hän sijoittui 26. sijalle. Kaksi vuotta myöhemmin hän oli Oslossa seitsemästoista ja Val di Fiemmen MM-kilpailuissa (2013) jo kymmenes. Tämän jälkeen trendi on kuitenkin ollut laskeva, sillä Sotšin olympialaisissa 2014 hän oli seitsemästoista ja Falunin MM-kilpailuissa 2015 23:s. Käyrä ei myöskään parantunut Lahden MM-kisoissa viime vuonna, jossa hän oli 19:s.

Aikataulu (Suomen aikaa):

3:00 Lumilautailu, naiset slopestylen finaali (Enni Rukajärvi)
12:10 Ampumahiihto, naiset, 10 km takaa-ajo (Kaisa Mäkäräinen)
12:30 Freestyle, miehet, kumparelaskun karsinta ja finaali (Jimi Salonen, Jussi Penttala).
14:00 Ampumahiihto, miehet, 12,5 km takaa-ajo (Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä)
14:50 Mäkihyppy, naiset, normaalimäki (Julia Kykkänen)

Lyö Pyeongchangin talviolympialaisista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five + seventeen =