Nyrkkeily: Robert Helenius – Jevgeni Orlov klo. 22:00 la 17.6.2017

Robert Heleniuksen piti kohdata tänään WBC- liiton International Silver titteliottelussa Englannin Ian Lewison, mutta vastustaja vaihtui viime hetkellä, jonka seurauksena illan ottelussa panoksena on ainoastaan suomalaisen maine ja kunnia nyrkkeilijänä.

Miksi näin kävi taas?

Ennen kuin mennään Heleniuksen ja Orlovin ennakointiin, niin tehdä pieni avautuminen, sillä tämä kritiikki toimii myös hyvänä pohjustuksena tälle illan ottelulle, jonka peliyhtiöt ovat vetäneet pois valikoimistaan ja ihan täysin syystä. Mikäli Heleniuksen ja Orlovin matsi aukeaa vielä sivuille, niin kirjoittamamme kannattaa lukea loppuun, koska siitä on varmasti apua kohdetta pelatessa.

Heleniuksen piti ensin kohdata tänään Tallinnassa käytävässä WBC- liiton International Silver titteliottelussa Englannin Ian Lewison. Vastus kuitenkin vaihtui viime hetkellä, kun 35-vuotias Britti ei saanut Englannin nyrkkeilyliitolta lupaa otteluun syystä tai toisesta.

Vaikka moni nyrkkeilyn ystävä ehti kritisoimaan tuota matsia, niin meidän mielestämme se olisi toteutuessaan ollut yksi Heleniuksen uran mielenkiintoisimpia otteluita, sillä 35-vuotias englantilainen on jo osoittanut kaikille ammattinyrkkeilystä tietäville, ettei häntä lyödä noin vain lattiaan. Tämän sai kokea myös Dillian Whyte, vaikka hän voittikin ottelun 11. erän luovutuksella.

Tästä pääsemmekin sitten kritiikkiin, joka ei kohdistu nyrkkeilijöihin, vaan heidän taustajoukkoihin. On täysin käsittämätöntä, kuinka paljon suomalaisten ottelijoiden vastustajat ovat vaihtuneet viimeisen kahden vuoden aikana. Näitä tapahtumia kyllä mainostetaan kovilla ottelijoita, mutta joka kerta heille tuntuu tapahtuvan jotain ja tämän jälkeen kehään revitään joku nopea vastustaja, että tapahtuma saadaan järjestettyä.

Joku saattaa vetää tuosta edellisestä herneen nenään, mutta kun mietitään esimerkiksi Eva Wahlströmin, Edis Tatlin ja Heleniuksen vastustajia viimeisen kahden vuoden ajalta, niin Wahlströmin ja Heleniuksen vastustajat ovat vaihtuneet lähes poikkeuksetta ottelun alla. Tämä on sääli sillä esimerkiksi Helenius ei ole enää tässä vaiheessa uraansa enää ”nousevan” tähden asemassa, jossa halliin mennään katsomaan kuinka hyvin hän pärjää, vaan halliin mennään katsomaan kuinka hyväksi hän on kehittynyt ja mestaruusotteluita.

Tässä vedonlyöntitoimistot, joissa on jatkuvasti ja paljon nyrkkeilyä pelikohteina.

unibet

Arvostelu

UnibetHyvät nyrkkeilykohteet. Olihan Amin Asikainen jopa Unibetin sponsoroima.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKattavasti otteluita, jotka jaoteltu pelilistalle oudosti painoluokittain (ei ottelupäivittäin).
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetTärkeistä otteluista jopa 10+ tapaa lyödä vetoa.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairLaajin valikoima otteluja, mutta usein melko kehnot kertoimet.
Bonus: 40€ ilmaisveto

Pelaa »

Nukkumatti vierailee Kalev Areenalla

Tästä kritiikistä pääsemmekin Heleniuksen ja Orlovin ennakointiin. 33-vuotias Helenius on otellut urallaan 25 kertaa ammattilaisena. Näistä otteluista hän on voittanut 24 ja tyrmäyksellä niistä on tullut 15. 38-vuotias Orlov on puolestaan otellut urallaan 32 kertaa ammattilaisena. Näistä oteluista hän on voittanut 17, joista 13 on tullut tyrmäyksellä.

Orlovin ammattilaislistaa pikaisesti katsellessa se näyttää ihan siedettävältä, mutta Heleniusta kuusi senttiä pidempään nyrkkeilijään tutustuu paremmin, huomaa, ettei hän ole kuin muutaman kerran kohdannut Heleniuksen tasoisen ottelijan urallaan. Kaikki muut matsit ovat olleet enemmän ja vähemmän lupaavia ottelijoita tai kehäraakkeja vastaan, jokainen lukija voi itse päätellä kumpaan kategoriaan Helenius kuuluu.

Jotkut ammattilaiset saattavat yrittää myydä tätä ottelua nyrkkeilyn ystäville mielenkiintoisena, mutta ihan rehellisesti sanottuna, tässä matsissa ainoa jännitys on se, että lyökö Helenius venäläisen pihalle ensimmäisessä, kolmannessa vai viidennessä erässä, sillä Orlov ei tule tätä matsia viemään nimiinsä, mikäli Heleniuksen puheissa on vähääkään perää.

Toivottavasti tätä ottelua ei tarvitse ennakoida sen enempää, sillä Orlov on tällä hetkellä noin 10 kiloa tukevammassa kunnossa kuin normaalisti, mikä johtuu siitä, että venäläisellä ei ole ollut aikaa valmistautua tähän matsiin ja vaikka hänellä olisikin ollut aikaa valmistautua otteluun, niin kehästä hän ei omin jaloin olisi ulos kävellyt.

Tutustu Unibetin tarjontaan tästä»

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 − 1 =