Ranskan ympäriajo, Tour de France 2.-24.7.2016

Tour de France

Mikä pyöräilykisa tulee ensimmäisenä mieleen? Niinpä, Tour de France, Ranskan ympäriajo. Maailman ehkä yksi legendaarisimmista kilpailutapahtumista ja ainakin legendaarisin pyöräilykilpailu, ajetaan jälleen suurimmaksi osaksi heinäkuussa.

Ensimmäinen kisa ajettiin jo vuonna 1903 ja sen jälkeen kisaa ei luonnollisesti ole ajettu kahden maailmansodan aikana. (1915-18 ja 1940-46).

Monilla on Ranskan ympäriajosta hieman väärä kuvitelma, sillä kisan aikana ei suinkaan ajeta Ranskan rajaviivoja myötäillen myötäpäivään koko Ranskaa ympäri. Ei oikeastaan sinne päinkään. Tourin aikana siirrytään paljon paikasta toiseen ja kolmen viikon aikana pyöräilijöillä on kokonaista kaksi lepopäivää. Startti vuoden 2016 kisalle saatiin jo lauantaina 2. heinäkuuta.

Maailman tunnetuin pyöräilykilpailu

Mikään huviajelu ei ole kyseessä, sillä matkan aikana ajetaan joka vuosi 3000 ja 4000 kilometrin matka. Se on ammattipyöräilijällekin todella kova matka ja Ranskan maastothan eivät ole mitään peruspohjanmaalaista aakeeta ja laakeeta.

Toki näitäkin tasaisempiakin etappeja on, mutta reitin varrelle osuvat nousut ja laskut, niissä meinaa hieman heikompi autokin nikehtyä. Ja kun puhutaan että ollaan parin kilometrin korkeudella merenpinnasta, ei tuo hapenottokykykään ole ihan normaalilla tasolla. Ajappa siinä vielä sitten pyörällä. Ja kilpaa.
Kiertue täyttää pyöreitä vuosia

Vedonlyönti on laajaa

Vedonlyöjiä kiinnostaa kertoimet millä lähdetään tämän vuoden Touriin. On useita voittajasuosikkeja ja betsauskohteita löytyy voittajavedon ulkopuolelta varsin mukavasti. On matchupeja eli pyöräilijöiden välisiä vedonlyöntikohteita, päivittäisen etapin voittajavetoja ja eri sarjojen voittovedonlyöntiä. Kuka voittaa vuoristojen kurkon tittelin, kenestä kruunataan paras nuori polkija? Näihinkin löytyy kertoimet asiansa osaavilta vedonlyöntisaiteilta.

Jos pyöräily kiinnostaa muutenkin, vedonlyönnin avulla saat siihenkin mainiosti lisäjännitystä. Suomessa Tourin televisiointi on kokonaan Eurosportin heiniä, mutta tuo kanavahan taitaa kuulua jo melkein jokaiseen kanavapakettiin vähintään kylkiäisinä. Useamman tunnin lähetyksiä tulee kolmen viikon aikana valtava määrä, joten ei muuta kuin vaseliinia hanuriin ja menoksi!

Mukana on peräti 22 eri joukkuetta ja monelle ovat tuttuja nimet kuten Astana, Movistar, Team Sky ja monet muut. Jos pitäisi nimetä kymmenen pyöräilijää joista tämän vuoden voittaja löytyisi, niin tähän kympin sakkiin kuuluisivat ehdottomasti Chris Froome, Nairo Quintana ja Alberto Contador. Jos ei haavereita satu, niin koko kisan voittaja löytyy tästä kolmikosta. Richie Porte, Thibault Pinot, Fabio Aru, Geraint Thomas, Vincenzo Nibali, Romain Bardet ja Tejay Van Garderen, siinä loput miehet kympin sakkiin suosikeista.

Tämän vuoden reitti

Tour de France 2016 reitti

tour_2016

Kaikki alkaa 2.7. Mont Saint-Michelistä ja 188 kilometrin tasaisen maaston etappi päättyy D-Dayn maihinnousua todistaneelle Utah Beachille Sainte-Marie-du-Montiin. Seuraavana päivänä ajetaan kuusi kilometriä lyhempi, mutta hieman mäkisempi etappi Sait-Lô’n ja Cherbourg-Octevillen välillä. Kolme seuraavaa päivää ovatkin todella pitkiä etappeja, yhteensä poljetaan kolmen päivän aikana 670 kilometriä tasaista ja jopa lievää vuoristonousua. 7.7. pyöräillään vielä 187 kilometrin etappi jonka jälkeen alkaa ensimmäinen vuoristo-osuus. 8.-10.7. pyöräilijät polkevat Andorraan ja reitti on osin todella jyrkkää. 11.7 oleva lepopäivä tulee todella tarpeeseen.

12.7. homma jatkuu Andorrasta Reveliin ja sieltä edelleen Montpellieriin ja Mont Ventouxiin. 15.7. on vuorossa 37 kilometrin aika-ajopätkä, jonka jälkeen seuraavina päivinä ajetaan kohti Sveitsin rajaa. Kilpailijat saapuvat Berniin 18.7. ja 19.7. on merkitty lepopäiväksi.

Loppupuristus alkaa 20.7., jolloin kokonainen vuoristoetappi ajetaan Sveitsin puolella. 21.7. on vuorossa 17 kilometrin aika-ajo, jonka jälkeen Albertvillen olympiamaisemista ajetaan kaksi päivää vuorilla, yhteensä melkein 300 kilometriä. Tour de Francen huipentaa legendaarinen Chantilly – Paris etappi 113 km. Usein kisa on jo ratkennut käytännössä ennen tätä etappia, joten saapa nähdä miten tällä kertaa?

Kertoimia Tour de France 2016 –kisaan

Useat vedonlyöntiyhtiöt pitävät Chris Froomea (Unibet 2.15) ja Nairo Quintanaa (2.75) suurimpina koko Tourin voittajasuosikkeina. Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin lyödä vetoa myös Alberto Contadorin (6.00) ja miksei myös Fabio Arun (19.00) puolesta. Richie Porten (21.00) ja Thibault Pinot’n (23.00) kertoimet ovat vielä ihan ok, mutta kaikkien muiden kerroin onkin sitten jo 31.00 tai yli.

Tarjolla on myös kertoimia 1. etapin voittajasta, siellä tällä hetkellä vahvimmin ovat esillä kertoimien muodossa Marcel Kittel (2.10) ja Andre Greipel (4.25). Myös Mark Cavendish (9.50) on varteenotettava voittajaehdokas kertoimien mukaan. Etapista voit myös lyödä vetoa kahden tai useamman kilpailijan välillä, Peter Sagan vastaan Mark Cavendish ovat saaneet ensimmäiselle etapille kertoimet 1.68 – 2.05. Näistä vedoista saa sitä ylimääräistä jännitettävää kisaan. Ja kannattaa myös muistaa että luonnollisesti tämä on myös livevedossa iso kohde, käytä omaa asiantuntemustasi hyväksi ja nappaa parhaat kertoimet myös sieltä puolelta.

Suosittelemme Ranskan ympäriajoon

betsson

Arvostelu

BetssonHelppokäyttöinen saitti ja paras kohdevalikoima Ranskan ympäriajoon ja muuhun pyöräilyyn.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

Nordic BetSivusto Pohjoismaiseen makuun. Isojen kisojen aikana pyöräily hyvin esillä kohdevalikoimassa.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
unibet

Arvostelu

UnibetLukemattomia kertoja palkittu sivusto. Pyöräilyä ei ole runsaasti, mutta kertoimet ovat hyviä.
Bonus: 100€ + 10€ riskitön

Pelaa »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 × 5 =