Piereskelyn SM-kisat 2018

Mistä on kyse?
Kesällä mitellään Piereskelyn SM-kilpailut

Mistä lyödään vetoa?
Voittotuloksesta

Mistä ihmeen voittotuloksesta?
Voittavan töräytyksen äänenvoimakkuudesta.

Uh, okei, missä tästä voi lyödä vetoa?
Vain Betsafe-sivustolla:
> Betsafen nettisivut
Betsafe-arvostelu

Lopultakin pelikohde kaiken nähneille vedonlyöjille: piereskelyn SM-kisat.

Kisat otellaan Utajärvellä heinäkuun lopussa. Ainoana vedonlyöntitoimistona kisoihin on tarttunut Betsafe, joka uskaltaa haastaa sanonnan ”raha ei haise”.

Näin voittaja selvitetään

Piereskelyn SM-kisoissa ei tuomariston onneksi mitata hajua, tai edes kestoa, vaan äänenvoimakkuutta: korkeimmat desibelilukemat päräyttävä voittaa SM-tittelin.

Voittajan selvittämiseksi järjestäjät ovat rakentaneet pieruputken, jolla pierut mitataan. Kyse on vessanpöntön näköisestä vekottimesta, johon on liitetty desibelimittari.

Kilpailija istuu pöntölle ja yrittää päräyttää ennätyslukemat. Kilpailijalla käytössä olevien yritysten määrä ei vielä tässä vaiheessa ole tiedossa.

Harjoitteleminen ja doping

Kilpailuissa ei ole doping-testiä, vaan kaikki keinot on sallittu. Etukäteisveikkauksissa voittosuorituksen on ennakoitu lähtevän hernekeiton, ruisleivän tai sipulin voimalla.

Harjoitella saa vapaasti. Kun piereskelyn SM-kisoista ilmoitettiin, moni potentiaalinen kilpailija ilmoitti harjoitelleensa kotisohvalla jo vuosia. Monet myös ennakoivat puolisonsa olevan kisojen varma voittaja.

Piereskelyn SM-kisat juliste.

Voittajalle hernerokkaa

Palkinnot piereskelyn SM-kisoissa sopivat kisan henkeen. Voittaja saa paitsi Suomen parhaan piereskelijän arvonimen, myös 52 purkkia hernekeittoa.

Vedonlyönnin taktiikka

Pieremisen SM-kisoissa ei pelata voittajavetoa, koska kisoihin voi osallistua kuka vaan eikä edes ennakkoilmoittautumista ole. Pelimuoto on tulosveto, eli voittotäräyksen äänenvoimakkuus.

Kertoimet ovat:
Yli 100 dB, kerroin 7,00
90,01 – 100 dB, kerroin 7,00
85,01 – 90 dB, kerroin 5,00
80,01 – 85 dB, kerroin 4,00
75,01 – 80 dB, kerroin 5,00
70,01 – 75 dB, kerroin 6,00
60,01 – 70 dB, kerroin 8,00
50 – 60 dB, kerroin 15,00
Alle 50 dB, kerroin 30,00

Kertoimet perustuvat kisan järjestäjän arvaukseen, että voittaja päräyttää reilut 80db lukemat.

Vertailun vuoksi desibeli-esimerkkejä:
Puhe 50db
Äänekäs puhe 70db
Liikenne 70-85db
Moottoripyörä 85db
Rock-konsertti 100db

Vihjeet:
Paras taktiikka on suorittaa omia mittauksia, mikä auttaa haarukoimaan todennäköisen voittotuloksen. Puoliso, perhe ja kaverit kannattaa rekrytoida mukaan mittausprojektiin, mihin he varmasti ilomielin suostuvatkin.

Varmana vihjeenä yli 100db -veikkauksen voi unohtaa. Rock-konsertin äänenvoimakkuus saa yleisön vaatteet lepattamaan. Moista suoritusta tuskin koetaan piereskelyn SM -kilpailuissa (toivottavasti ainakaan).

7 kommenttia

 • Niko ceellä sanoo:

  Kuinka voin osallistua? voin piereskellä todella hiljaa, joten minusta saisi veikkauksen kannalta loistavan osallistujan. Valitettavan useasti sattuu tulemaan tuhnu, eli äänetön pieru. Haluaisin kysyä saako hajusta lisäpisteitä?

  Kiitos jo näin etukäteen. Piereskelyjä!!!

 • Kertoimet.com sanoo:

  Osallistua voi menemällä paikanpäälle. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Kisat ovat herättäneet niin paljon innostusta, että laitan tarkat ohjeet osallistumiseen, kun ne ovat tiedossa.

  Kisassa arvioidaan vain äänenvoimakkuutta. Veikkaan kuitenkin, että saat kunniamaininnan jos esim. saat osan tuomaristosta pyörtymään.

 • jusa olander sanoo:

  mut täähän sillee taattu voitto sellaselle kellä on laktoosi juttu =) mut täs kylässä on kyl yks kyvykäs haastaa jopa laktoosi hemmot

 • zac sanoo:

  Onko eri sarjat naisille ja miehille?

 • Kertoimet.com sanoo:

  Kisoissa on yksi sarja (ei siis erillistä miesten ja naisten sarjaa). Ennakkoilmoittautumista ei ole, joten piereskelyn SM-kisoihin saa vain ’ilmestyä’ paikalle. Taiteilijanimeä saa käyttää.

 • paukkupete sanoo:

  Hei!
  Muistakaa kuitenkin ottaa varovasti, kovan paukun tullessa voi vahingossa tulla juuret mukana..Heh heh.

  nimim. kokemusta

 • Niko Kuusisto sanoo:

  Ei naisille voi olla omaa sarjaa koska naiset ei piere.. eikä käy paskalla. . :S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *