Veikkausliiga: Pelicans – TPS klo: 18.30 pe 13.10.2017

Turkulaiset eivät ole hävinneet kuluvalla kaudella vielä varsinaisella peliajalla yhtään ottelua. Tuo ensimmäinen tappio saatetaan nähdä tänään Isku Areenalla, mikäli peliyhtiöiden ennusmerkit pitävät kutinsa, sillä syystä tai toisesta Pelicans lähtee tähän illan otteluun ennakkosuosikkina.

Aikaisemmat kohtaamiset

Pelicans ja TPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuossa syyskuun puolivälissä pelatussa ottelussa turkulaiset olivat parempia maalein 3-2. Tuo TPS:n voitto oli sinällänsä pieni yllätys, sillä tätä edeltävät kahdeksan peliä olivat päättyneet lahtelaisten voittoon.

Kaksikon edellisiä kohtaamisia katsoessa toinenkin asia pistää silmään, sillä joukkueiden neljässä edellisessä kohtaamisessa ei ole kertaakaan nähty viittä maalia enempää (5-3-2-2). Tämä enteilee maaliköyhää iltaa Isku Areenalla.

Kerrotaan vielä lopuksi, että kaksikon kuudessa edellisessä Lahdessa pelatussa ottelussa on ainoastaan kerran nähty yli viisi maalia (3-7-3-1-3-4). Tuo ainoa yli viiden maalin matsi nähtiin viime syyskuussa ja siinä Pelicans kaatoi TPS:n kotikentällään 6-1 –lukemin.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Molemmilla joukkueilla hyvä alkukausi alla

Pelicans on pelannut hyvän alkukauden ja lähtee illan otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Petri Matikaisen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 12 ottelua, joista Pelsuille on kirjattu kahdeksan voittoa sekä neljä tappiota (6-2-1-3). Itse illan otteluun lahtelaiset lähtevät kolmen pelin voittoputkessa.

Myös TPS:llä on hyvä alkukausi alla, sillä Kalle Kaskisen suojatit lähtevät illan otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 12 ottelua, joista hunajaseuralle on kirjattu yhdeksän voittoa ja kolme tappiota (8-1-3-0). Juuri tällä hetkellä turkulaiset liitävät 13 pelin pisteputkessa, sillä TPS on ainoa seura Liigassa, joka ei ole vielä hävinnyt varsinaisella peliajalla.

Heikkoudet ja vahvuudet

Pelicansin vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet niin hyökkäyksestä kuin myös puolustuksesta, sillä lahtelaiset ovat tehneet Liigassa viidenneksi eniten maaleja (3,0 ottelua kohti) ja päästäneet niitä kolmanneksi vähiten (2,08 ottelua kohti). Joukkueen hyvä hyökkäys ja puolustus näkyy myös erikoistilannepelissä, sillä ylivoimalla (23,26%) Pelicans on sarjan kovin joukkue ja alivoimalla (89.13%) neljänneksi kovin.

Turkulaisten vahvuudet alkaneella kaudella ovat hyvin pitkälle samansuuntaiset kuin lahtelaisilla, sillä TPS on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja (3,16 ottelua) ja päästänyt niitä Lukon kanssa vähiten (1,69 ottelua kohti). Turkulaisten hyvä hyökkäys ja puolustus näkyy myös erikoistilannepelaamisessa, sillä alivoimalla (94,44%) TPS on sarjan kovin ja ylivoimalla (20,00%) sarjan neljänneksi kovin joukkue.

Pelicans ennakkosuosikki

Pelicans lähtee illan otteluun peliyhtiöiden papereissa pienenä ennakkosuosikkina, mutta turkulaisia ei kannata missään nimessä aliarvioida, sillä TPS johtaa ihan syystä Liigaa tällä hetkellä. Koska ottelun lähtökohdat ovat meidän mielestämme sen verran tasaiset, niin pelataan tässä kohteessa TPS:n voittoa +1 tasoituksella, johon Unibet tarjoaa asiallisen 1.70 kertoimen. Tämä siksi, että TPS:ltä puuttuu muutama tärkeä pelaaja, joka tasoittaa lähtökohtia.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan nuoren Petrus Palmeen osuma, joka on viimeistellyt kahdessa edellisessä ottelussa kolme maalia turkulaisille. Unibet tarjoaa Palmun osumaan mukavan 4.50 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × four =