Oscar-palkintogaala klo. 03:30 alkaen, ma 27.2.2017

oscarsMikä mahtaa olla vuoden 2016 paras elokuva? Entäpä kuka saa pitää puheen parhaana ohjaajana? Ketkä ovat parhaat nais- ja miesnäyttelijät ja keiden sivuosarooleja arvostettiin vuoden 2016 elokuvista eniten? Oscar –ehdokkaat ovat jälleen paljastettu ja vedonlyönti käy kuumana.

Vuoden 2017 helmikuussa järjestettävä legendaarinen Oscar –palkintogaala tulee palkitsemaan taas kriitikoiden ylistämät elokuvat ja elokuvien tekijät. Nähdäänkö yllätyksiä vai menevätkö palkinnot pienimmät kertoimet omaaville leffoille? Ja mikä on oma suosikkisi? Yle Teema näyttää tänä vuonna Oscar-gaalan suoraan Hollywoodista sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Päivämääränä on tuolloin 27.2. ja kellonaika 02:00, jolloin alkaa Red Carpet eli lähetys punaiselta matkolta. Itse Oscar Gaalaan siirrytään sitten 03:30 ja viimeistään tuolloin tulee olla Oscar-vedonlyönti kunnossa, eli omien suosikkien vedot vedettynä. Ja mitäs kaikkea onkaan luvassa? Kaikkia elokuvia Suomessa ei ole tullut edes vielä esitykseen, mutta on olemassa tietyt ennakkosuosikit. Palkintokategorioita Oscar Gaalassa on jälleen paljon ja kaiken tämän kaiken tulee juontamaan näyttelijä-koomikko Jimmy Kimmel.

Yle Teema näyttää myös ennen Oscar Gaalaa muutamia Oscar-voittoja kahmineita elokuvia, joten sieltä voi hakea fiilistä itse gaalaan.

Golden Globe –palkintogaalan palkitut on usein palkittu myös Oscar Gaalassa, mutta ihan sokeasti ei voi tähänkään luottaa että samat voittaisivat Oscarin, jotka voittivat juuri Golden Globe –palkinnon. Helmikuulle mahtuvat myös BAFTA –palkinnot, eli Brittien oman filmiakatemian palkintojenjaot.

Ennakkosuosikkeina BAFTA –palkituiksi ovat La La Land – elokuva, Casey Affleckin näyttelijäsuoritus Manchester by the Sea –elokuvassa, Emma Stonen rooli La La Landissa ja samaisen elokuvan ohjauksesta Damien Chazelle.

Vuoden 2016 parhaat elokuvat ehdokkuudet

Oscarit juontaa talkshow isäntä Jimmy Kimmel

Oscarit juontaa talkshow-isäntä Jimmy Kimmel.

Oscar-ehdokkaat vuoden 2016 parhaista elokuvasta julkistettiin tammikuun 24.1.2017. Silmiinpistävää oli La La Land –elokuvan hurja saalis, peräti 14 ehdokkuutta eri kategorioissa. Kyseesssä onkin ennätys, tosin ennätys on nyt jaettu Titanicin (1997) ja All about Eve (1950) elokuvien kesken.

Elokuva La La Land nappasi jo peräti seitsemän Golden Globe palkintoa joten lisää tähtisadetta lienee tulossa myös Oscar –gaalassa? Tässä Unibetilta löytyvät ehdokaskertoimet yhteensä kymmenestä kategoriasta.

Paras elokuva

Paras elokuva –kategoriassa Oscaria tavoittelee peräti yhdeksän elokuvaa. Tässä vaiheessa ykkössuosikkina on La La Land ja kertoimien perusteella voitto näyttää kieltämättä saletilta. Jo ehdolle pääseminen on toki hieno asia, mutta aika selvältä tuo La La Landin voitto tässä vaiheessa näyttää. Kertoimet Unibet:

La La Land, 1.25

Moonlight, 5.50

Manchester by the Sea, 9.00

Hidden Figures, 26.00

Lion, 31.00

Fences, 34.00

Hacksaw Ridge, 41.00

Arrival, 51.00

Hell or High Water, 81.00

Isoin valikoima Oscar-kohteita löytyy Unibetilta:

unibet

Arvostelu

UnibetUnibetilla on eniten Oscar-veikkauskohteita. Löydät ne viihdekohteista.
Bonus: 100€ riskitön

Pelaa »

Paras mies- ja naisnäyttelijä

Jos oli La La Landin voitto jo pedattu paras elokuva kategoriassa, niin sitä se on tietty myös paras miespääosan kohdalla. Casey Affleck vetää kyllä Oscarin arvoisesti, mutta on todettava että kenties jonain toisena vuotena ei välttämättä pokaalia Affleckille olisi annettu tästä roolista. Manchester by the Sea –elokuvan päätähti on suurin ennakkosuosikki kertoimella 1.33, mutta hyvän haaston tekee Fences –elokuvan Denzel Washington ja La La Landin Ryan Gosling. Kertoimet Unibet:

Casey Affleck (Manchester by the Sea), 1.33

Denzel Washington (Fences), 4.50

Ryan Gosling (La La Land), 7.50

Andrew Garfield (Silence), 41.00

Viggo Mortensen (Captain Fantastic), 51.00

Naispääosan kohdalla tullaankin sitten käymään melkoinen taisto Emma Stonen ja Natalie Portmanin kohdalla. Molemmat vetivät kyllä nappisuorituksen omassa elokuvissaan, mutta kääntyykö vaaka sittenkin Emma Stonen puolelle? Kertoimet ovat todella tasaiset, joten kyllä tässä on nyt ehkä katsottava sillä silmällä elokuvat uudelleen. Vastakkain kun ovat kuitenkin niin erilaiset elokuvat. Todellinen yllätys olisi jos Oscar-patsas menisi jollekin tämän kaksikon ulkopuolella. Kertoimet Unibet:

Emma Stone (La La Land), 2.00

Natalie Portman (Jackie), 2.25

Isabelle Huppert ( Elle), 7.00

Ruth NEgga (Loving), 15.00

Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), 26.00

Paras ohjaaja

Parhaan ohjaajan Oscar on yksi arvostetuimmista. Ehdokkuuden on saanut jopa itse Mel Gibson, joka tekikin varsin upeata työtä sotaelokuvassa Hacksaw Ridge. Tänä vuonna ei kyllä taida millään riittää edes kolmen joukkoon, saatikka sitten kultaiseen patsaaseen. La La Landin ohjaaja Damien Chazelle saanee gaalassa eniten olalle taputuksia ja sen Oscar-patsaan. Sen verran ovat kertoimet ainakin kallellaan nyt hänen elokuvalleen. Kertoimet Unibet:

Damien Chazelle (La La Land), 1.14

Barry Jenkins (Moonlight), 7.00

Kenneth Lonergan (Manchester by Sea), 9.00

Dennis Villeneuve (Arrival), 41.00

Mel Gibson ( Hacksaw Ridge), 51.00

La La Landin 14 Oscarin ehdokkuusmäärä on siis jaettu ennätys. Tuleeko sitten kuitenkaan ennätys Oscareiden määrässä, sillä Titanic kahmi niitä peräti 11 kappaletta, samaan pystyi myös Ben-Hur vuonna 1959 ja The Lord Of The Rings: The Return of the King vuonna 2003. La La Land tulee olemaan varmasti suurin voittaja, mutta yli 10 Oscarin saldoon se tuskin yltää.

Ns. pääpalkintojen lisäksi on mukava jännittää voittaako koomikkonakin tunnettu Jeff Bridges sivurooli-Oscarin ja tekeekö Nicole Kidman saman naisten puolella. Entä mikä elokuva voittaa parhaan animaatiopalkinnon ja viekö mikä elokuva parhaan vieraskielisen elokuvan pystin.

Rogue One: A Star Wars Story on varmasti monen mielestä yksi viime vuoden parhaista elokuvista ja sillä on myös mahdollisuus saada Oscar-palkinto parhaista efekteistä. Entä voittaako Star Trek Beyond pystin parhaasta meikkauksesta ja tukkalaitteiden asettelusta? Ja voittaako La La Land parhaan biisi-Oscarin, onhan se mukana peräti kahdella eri biisillä. Kaikki ehdokasasettelut voit tsekata tästä listasta, tee vaikka oma veikkaus Oscar-ehdokkaista ja lyö vetoa vaikkapa kaverin kanssa. Kannattaa katsastaa mitkä kategoriat löytyvät eri vedonlyöntitoimistoilta, sillä jos oma veikkaus sattuukin osumaan mukavalla kertoimella, se harmittaa. Ehkä jopa yhtä paljon kuin se että kulttileffa Deadpool ei ollutkaan parhaiden elokuvien joukossa. No, eikai sentään Oscareissa.

Lyö vetoa Oscar-voittajista Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × 5 =