Olympialaisten neljäs kisapäpivä – Seuraa näistä suomalaisurheilijoita

Olympialaisten neljäs kisapäivä on suomalaisittain toivoa täynnä, sillä Etelä-Korean talviolympialaisissa nähdään suuri joukko suomalaisia niittämässä mainetta piskuiselle Suomi Neidolle. Suurimmat mitalitoivot löytyvät naisten perinteistä sprintistä, jossa tulessa ovat Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Naisten perinteinen sprintti kello 15.00 ti 13.2.2018

Päivän yksi mielenkiintoisimmista lajeista on naisten perinteinen sprintti, jossa suomalaisista ladulla nähdään Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen. Sprintti alkaa karsinnalla kello 10.30 ja itse finaali hiihdetään kello 13.00.

Unibet pitää kisan suurimpana ennakkosuosikkina Ruotsin Stina Nilssonia. Hänen suurimmaksi haastajaksi ruotsalainen peliyhtiö on nostanut Norjan Maiken Caspersen Fallan ja yhdysvaltalaisen Sadie Bjorsenin. Suomalaisista pienemmän kertoimen saa Krista Pärmäkoski, jonka voitolle peliyhtiö tarjoaa 41.00 kertoimen. Peliyhtiö ei kuitenkaan pidä Pärmäkosken mitalia mahdottomuutena, sillä peliyhtiö tarjoaa suomalaisen podiumsijoitukselle 4,50 kertoimen.

Miesten perinteinen sprintti kello 15.00 ti 13.2.2018

Naisten perinteisen sprintin lisäksi Pyeongchangissa hiihdetään myös miesten perinteinen sprintti, jossa suomalaisista nähdään Risto Hakola, Lauri Vuorinen, Iivo Niskanen ja Martti Jylhä. Unibet pitää tämän matkan suurena ennakkosuosikkina Norjan Johannes Høsflot Klæboa. ”Klapin” kovimmat haastajat peliyhtiön asiantuntijoiden mukaan ovat Ruotsin Calle Halfvarsson ja Kanadan Alex Harvey.

Mikäli uskominen on ruotsalaisyhtiön asiantuntijoita, niin Suomi ei tule kartuttamaan mitalitiliään tässä kilpailussa, sillä peliyhtiö tarjoaa Ristomatti Hakolan ja Iivo Niskasen voitolle peräti 61,00 kerrointa. Myös kaksikon podiumsijoitukset ovat Unibetin näkemyksen mukaan kivenalla, sillä mitalista irtoisi peräti kymmenen kerroin.

Jääkiekko Kanada – Suomi kello 9:40 ti 13.2.2018

Hiihtäjien lisäksi tulessa on myös Suomen naisten jääkiekkojoukkue, joka aloitti turnauksen tappiolla Yhdysvalloille. Naarasleijonilla ei kuitenkaan ole mitään syytä hävetä esitystä, sillä Suomi pystyi omilla aseillaan haastamaan lajin mahtimaan.

Tässä alkulohkon toisessa ottelussa vastus ei kuitenkaan helpotu, sillä Suomen vastaan luistelee kiven kova Kanada. Suomella on kuitenkin ottelussa mahdollisuudet voittoon kaiken mennessä putkeen, sillä vaahterapaidoilla ei ole yhtä paljon yksilötaitoa kuin jenkeillä. Tämä kuitenkin vaatii Suomelta nappionnistumisen. Syystä tai toisesta Unibet ei ole kelpuuttanut tätä ottelua listoillensa.

Half pipe miehet (Karsinnat) kello 6:00 ti 13.2.2018

Neljännen kisapäivän kenties mielenkiintoisin kisa käydään varhain aamulla, kun Peetu Piiroinen, Markus Malin ja Janne Korpi yrittävät selvittää tiensä Half Pipen karsinnoista finaaliin. Miesten Half Pipen finaali kannattaa jo tässä vaiheessa kirjoittaa kalenteriin ylös, sillä suomalla on hyvät mahdollisuudet kartuttaa tässä lajissa mitalitiliään. Menestymisen nälkää lisää se, että slopestylen karsinnat olivat suomalaismiehille pettymys.

Unibet pitää kisan ennakkosuosikkina Japanin Ayumu Hiranoa, mutta Piiroista, Malinia ja Korpea ei kannata laskea pois mitalilaskuista, sillä jokainen suomalainen tietää miten menestyä arvokisoissa. Tästä kertoo myös Piiroisen olympiahopea (2010), Markus Halstin (2011 ja 2013) että Janne Korven (2007 ja 2013) MM-pronssit.

Jos jonkin kilpailun mitalit tulevat olemaan kiven alla, niin se tulee olemaan juurikin miesten Half Pipen, sillä edellä mainitun nelikon lisäksi mitaleille haluaa myös Yhdysvaltojen Shaun White että Australian Scotty James. White on kaksinkertainen olympiakultamitalisti (2006 ja 2010) ja James on voittanut kolmen edellisen vuoden aikana Half Pipen MM-kullan kaksi kertaa (2015 ja 2017). Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisilla ei ole varaa virheisiin tai yli yrittämiseen.

Kertoimet.com tarjoaa miesten Half Pipen finaaliin erillisen vinkin.

Miesten Alppihiihto (Syöksy) klo 4.30 ti 13.2.2018

Tiistain kilpailu-urakan Pyeongchangissa suomalaisista aloittaa alppihiihtäjä Andreas Romar. Kilpailu piti käydä jo aikaisemmin, mutta sitä siirrettiin tuulisten olosuhteiden vuoksi. 190-senttinen mustasaarelainen ei kuitenkaan kuulu kisan ennakkosuosikkeihin tai edes potentiaalisiin mitaliehdokkaisiin. Tämän vuoksi nuorten MM-pronssimitalistin sijoittuminen kympin joukkoon olisi jo hieno saavutus.

Lyö Pyeongchangin olympialaisista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + one =