Eurooppa-liiga: NK Olimpija Ljubljana – HJK klo 21.00 to 9.8.2018

Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen pelit pyörähtävät tänään käyntiin useamman ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin matsi nähdään suomalaisittain Slovenian pääkaupungissa, jossa NK Olimpija Ljubljana yrittää ottaa Helsingin Jalkapalloklubista niskalenkkiä. NordicBet, Betsafe ja Betsson tarjoavat kierroksen kaikkiin otteluihin cashoutin. Ottelua puolestaan pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Olimpija Ljubljana ja HJK eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan. Näiden kahden joukkueen historiasta löytyy kuitenkin muutama mielenkiintoinen asia kerrottavaksi. Näistä ensimmäinen on se, että Vaasan Palloseura päätti slovakialaisseuran pelit viime kaudella Eurooppa-liigassa. HJK puolestaan ei ole pelannut ikinä slovenialaisia seuraa vastaan aikaisemmin. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy Olimpijan historiaan euro turnauksissa, sillä slovenialaisseura ei ole koskaan päässyt Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigan karsinnoissa kolmatta kierrosta pidemmälle.

Näitä sivuja suosittelemme Eurooppa-liigaan:

NK Olimpija Ljubljana UEFAn rankingissa 301:s

nk-ljubljana logo 80x80
Nogometni klub Olimpija Ljubljana on vuonna 2005 Sloveniassa perustettu jalkapalloseura. Se pelaa kotiottelunsa 16 000 katsojaa vetävällä Stožice Stadiumilla. Joukkueen päävalmentaja on toiminut heinäkuusta lähtien 42-vuotias Aleksandar Linta.

Vaikka Olimpija on vielä nuori seura, niin joukkue on tehnyt nopean nousun slovakialaisen jalkapalloilun huipulle. Tästä kertoo se, että joukkue nousi viidessä vuodessa viitosdivarista Slovakian pääsarjaan ja viimeisen kolmen kauden aikana se on voittanut kaksi kertaa maan mestaruuden.

Kuvan kesän aikana Olimpija on pelannut kymmenen ottelua. Näistä kymmenestä pelistä kolme on ollut harjoituspelejä, kaksi mestarien liigan karsintoja, kaksi Eurooppa-liigan karsintoja ja kolme Slovenian pääsarjan pelejä. Nämä pelit eivät ole menneet ihan sukseen, sillä Olimpija on voittanut niistä ainoastaan yhden matsin (1-7-2).

HJK UEFAn rankingissa 148:s

HJK pieni 80x80, Kertoimet.com
Helsingin Jalkapalloklubi on vuonna 1907 Suomessa perustettu jalkapalloseura. Se pelaa kotipelinsä vajaat 11 000 katsojaa vetävällä Telia 5G-Areenalla. Joukkueen päävalmentaja on toiminut huhtikuusta 2014 lähtien Mika Lehkosuo.

HJK on Suomen suurimpia ja menestyneimpiä seuroja jalkapallossa. Joukkue on voittanut Suomen mestaruuden 28 kertaa, mikä on Suomen ennätys. Klubi on menestynyt myös harvinaisen hyvin eurokentillä suomalaisseuraksi, sillä se on pelannut historiansa aikana niin Mestarien liigan kuin myös Eurooppa-liigan alkulohkossa. Viimeksi näin kävi kaudella 2014-15, jolloin Klubi pääsi Eurooppa-liigan alkulohkoon.

Kuluvalla kaudella HJK on pelannut kaiken kaikkiaan 38 ottelua. Näistä peleistä HJK on voittanut 21 ottelua, seitsemän kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja kymmenen kertaa joukkue on joutunut poistumaan kentältä tappio niskassa. Näistä tilastoista ei kuitenkaan kannata vetää mitään sen suurempia johtopäätöksiä, sillä HJK kärsi alkukaudesta harjoituspeleissään paljon tappioita, kun taas viimeisestä 18 ottelusta kamppailusta Klubi on jäänyt kaksi kertaa pisteittä (12-4-2).

Ennakoidut kokoonpanot

Ennakoidut kokoonpanot pieni 80x80, Kertoimet.com
Valitettavasti meillä ei ole antaa tähän otteluun joukkueiden tuoreita loukkaantumistietoja. Kerrotaan kuitenkin, että HJK:lta tästä pelistä varmuudella sivussa ovat Filip Valencic ja Daniel O’Shaughnessy. Tuo O’Shaughnessyn loukkaantuminen oli todella valitettava asia, sillä laitapuolustajan poissaolo on näkynyt HJK:n peleissä viimeisissä peleissä.

NK Olimpija Ljubljana (4-1-4-1):
Ivacic – Bagnack, Zarifovic, Gajic, Stiglec – Tomic – Boateng, Putincain, Avramovski, Savic – Kronaveter.

HJK (4-2-3-1):
Rudakov – Jalasto, Patronen, Obilor, Rafinha – Dahlström, Annan – Mosa, Dominguez, Mensah – Klauss.

HJK ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet tähän otteluun Olimpijan ennakkosuosikiksi, mutta Kertoimet.com ei tähän näkemykseen yhdy. Tätä me perustelemme sillä, että HJK:lla on selvästi parempi ottelutuntuma alla kovista peleistä kuin illan isännällä. Lisäksi slovakialaisseuralla on syytä tai toisesta ollut ongelmia juurikin näiden kolmannen kierroksen vastustajien kanssa, jotka alkavat jo olla ihan hyvätasoisia joukkueita.

Tämän vuoksi Kertoimet.com vinkkaa rohkeimpia pelaamaan tässä ottelussa HJK:n voittoa. Ne jotka haluavat ottaa hieman varovaisemmin, niin heille vinkattakoon Unibetin tuplassa HJK:n voittoa tai tasapeliä. Tähän vaihtoehtoon peliyhtiö tarjoaa 1,85 palautuksen. Parhaan kertoimen HJK:n suoralle voitolle antavat Betsafe, Nordicbet ja Betsson (3,85).

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

thirteen + 10 =