Nyrkkeily: Edis Tatlin käsi murtui mestaruusottelussa

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli nousi eilen Helsingin Kisahallissa jälleen kevyen sarjan Euroopan mestariksi, mutta voitto ei tullut helpolla. Tatli hallitsi ottelua alusta alkaen, mutta kolmannessa erässä yksi oikean käden isku osui Francesco Pateraan huonossa asennossa. Vihlaiseva kipu kertoi, että jotain meni rikki.

Tatli painoi asian mielestään ja viljeli loppuerissä jälleen kovia oikean käden lyöntejä. Voitto tuli, mutta seuraavana aamuna käsi oli turvonnut hurjan näköiseksi. Tatli lähti nopeasti lääkäriin Bulevardin klinikalle, missä havaittiin, että kädessä on leikkaushoitoa vaativa murtuma.

Edis Tatlin leikkaus onnistui lääkäreiden mukaan suunnitellusti.

Edis Tatlin leikkaus onnistui lääkäreiden mukaan suunnitellusti.

– Edikselle tuli kolmannessa erässä oikeaan käteen lyönnistä vamma, joka vaati kiireellisen leikkaushoidon. Leikkasimme murtuman tänään yhdessä Christer Lybäckin kanssa, ja toimenpide meni suunnitellusti, kertoo ammattinyrkkeilyliiton lääkäri Carl Lybäck.

Käsivammat ovat nyrkkeilijöillä suhteellisen yleisiä ja muutama ammattinyrkkeilijä on kärsinyt niistä niin pahasti, että jopa uria on tullut päätökseen ennen aikojaan. Ediksen leikanneet lääkärit eivät kuitenkaan usko, että suomalaisen ura loppuisi tähän vammaan.

– Kädellä on odotettavissa täysi toipuminen, kunhan paraneminen etenee suunnitellusti lähiviikkoina. Seuraavat viikot ovat kuitenkin kriittiset paranemisen suhteen, ja lopullisesta toipumisesta voi varmuudella sanoa vasta muutaman viikon kuluttua.

Tatli itse kertoo sairaalavuoteelta käsin, että hänen tunnelmansa ovat edelleen voiton jäljiltä korkealla. Eilinen ottelu tuntui nyrkkeilijästä uudelta alulta.

– Tuntuu kuin nyt olisi aivan uusi Edis kuvioissa. On taas samanlainen nälkä ja tahto kuin nuorempana. Haluan myös kiittää vielä erikseen Pekka Mäkeä aivan uskomattomasta yhteisestä matkasta ja siitä, että tämä kaikki on mahdollista. Kiitokset myös kaikille katsojille ja kannustajille! Uskon, että kunhan käsi saadaan kuntoon, niin edessä on paljon hyviä asioita.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 + 14 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Inter – FC Honka kello 14.30 su 21.10.2018

Kierroksen kenties mielenkiintoisin matsi pelataan Turussa, jossa FC Inter isännöi FC Honkaa. Espoolaiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina ja syystä, sillä Interillä on ollut tuloksen kanssa todella vaikeaa FC Honkaa vastaan.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset