Mestarien liigan karsinnat: NK Olimpija Ljubljana – Qarabağ FK klo 19.00 ke 11.7.2018

Mestarien liigan karsinnat jatkuvat tänään kahdeksan ottelun voimin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista pelataan vajaan 300 000 asukkaan Ljubljanassa, jossa Olimpija isännöi ensimmäisen kierroksen karsintaottelussa azerbaidžanilaista Qarabağ FK:ta. Unibetin asiantuntijat ennakoivat ottelusta tasasita, mikä on ymmärrettävää, sillä molempien joukkueiden ottelutuntuma ja iskukyky ovat isoja kysymysmerkkejä. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoaa kaikkiin päivän Mestarien liigan karsintapeleihin cashcoutin. Unibet näyttää puolestaan ottelun suorana lähetyksenä sivuillaan..

Aikaisemmat kohtaamiset

Olimpija Ljubljana ja Qarabag eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa koskaan aikaisemmin. Tämä antaa tähän etenkin Olimpijalle pienen etulyöntiaseman ensimmäiseen osaotteluun, sillä kumpikaan ei tunne toistensa metkuja läpikotaisin vielä tässä vaiheessa.

Näitä sivuja suosittelemme Mestarien liigaan:

.

NK Olimpija Ljubljana noussut nopeasti Slovenian huipulle

nk-ljubljana logo 80x80
Olimpija Ljubljana on vuonna 2005 perustettu slovenialainen jalkapalloseura, joka pelaa kotiottelunsa 16 000 katsojaa vetävällä Stožice Stadiumilla. Se pelasi kaksi ensimmäistä vuotta nimellä NK Bežigrad, tämän jälkeen kauden NK Olimpija Bežigrad nimellä ja vuodesta 2008 lähtien sen virallinen nimi on ollut NK Olimpija Ljubljana. Uefan seurajoukkuerankingissa Olimpija on sijalla 301.

Olimpijan nousu Slovenian terävimpään kärkeen on ollut nopeaa. Se nousi neljässä vuodessa Slovenian viitosdivisioonasta maan pääsarjaan ja kaudesta 2009-10 lähtien se on sijoittunut yhtä kautta lukuunottamatta neljän parhaan joukkoon Prva ligassa. Viimeisen kolmen kauden aikana se on voittanut Slovenian mestaruuden kaksi kertaa. Olimpija on myös suomalaisille tuttu, sillä se kohtasi viime kaudella Eurooppa-liigan karsinnoissa Vaasan Palloseuran. Tuolloin Vepsu oli parempi yhteismaalein 2-0.

Kuluvalla kaudella Olimpija on pelannut neljä virallista ottelua. Näistä kolme on ollut harjoituspelejä ja yksi Super Cupin ottelu. Tuossa Super Cupin ottelussa Olimpija kaatoi Aluminij’n tylyin 6-1 lukemin. Sen sijaan Olimpijan kaikki kolme harjoituspeliä ovat päättyneet tasapeleihin.

Olimpijan joukkue on monilta osin suomalaisille täysin tuntematon, eikä ”skouttaamista” myöskään helpota se, että seuran sivuilla olevat tiedot poikkeavat siitä, mitä muut kansainväliset sivut kertovat joukkueen materiaaliksi. Niin tai näin, niin Olimpijalta seurantaan kannattaa ottaa Marko Gajic, Tomislav Tomic, Stefan Savic, Nathan Oduwa, Kingsley Boateng, Andrés Vombergar, Rok Kronaveter ja Issah Abassa.

Qarabağ maansa menestynein viimevuosina

Qarabağ FK logo 80x80, Kertoimet.com
Qarabağ FK, oikealta nimeltä Qarabağ Futbol Klubu on vuonna 1951 perustettu azerbaidžanilainen jalkapalloseura, joka pelaa kotipelinsä 5800 katsojaa vetävällä Azersun Arenalla. Myös Qarabag on kuulunut maansa menestyneimpien seurojen joukkoon viime vuosina, sillä se on voittanut Azerbaidžanin mestaruuden viitenä edellisenä vuotena. Uefan seurajoukkuerankingissa Olimpija on sijalla 73.

Jos oli Olimpijan ottelutuntuma kamppailuun lähdettäessä pieni kysymysmerkki, niin samaa voidaan sanoa myös Qarabağista, sillä ”Hevosmiehet” ovat pelanneet kuluvalla kaudella neljä harjoitusottelua. Näistä peleistä sille on kirjattu kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Olimpijan tavoin myös Qarabağ on suomalaisille tuttu tai ainakin puolituttu, sillä se pelasi viime kaudella Mestarien liigaa ja puristi muun muassa Atletico Madridilta kaksi tasapeliä.

Myös Qarabağin rosteri on pienoinen kysymysmerkki, sillä eri sivut kertovat joukkueen kokoonpanosta eri asioita. Kerrotaan kuitenkin, että joukkueelta seurantaan kannattaa ottaa Abullah Zoubir, Donald Guerrier, Dani Quintana, Michel, Jakub Rzezniczak, Simeon Slavchev ja Hannes Thor Halldorsson.

Molemmilla vahvuutensa

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mikä on ymmärrettävää, sillä molempien joukkueiden ottelutuntuma on melkoinen kysymysmerkki. Ennakointia ei myöskään helpota se, että joukkueiden kokoonpanot ovat hieman epäselviä. Lähdetään tästä huolimatta pelaamaan ottelussa vierasjoukkueen voittoa, sillä Qarabağ on ainakin paperilla vahvistunut merkittävästi viimekaudesta. Qarabağin voittoa me perustelemme myös sillä, ettei Olimpija ole saanut niin kovia kavereita riveihinsä, että se olisi merkittävästi parantunut kesän aikana.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nineteen − 10 =