NHL: Toronto Maple Leafs – Boston Bruins klo 02.00 pe 20.4.2018

Maailman kovimman kiekkoliigan pudotuspelit jatkuvat tulevana yönä kahden ottelun voimin. Yön mielenkiintoisin matsi suomalaisittain nähdään Torontossa, jossa Maple Leafs isännöi Boston Bruinsia neljännessä osaottelussa. Peliyhtiöt ennakoivat kamppailusta tasaista vääntöä ja tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com, sillä näiden kahden joukkueen marginaalit ovat hyvin pienet.

Aikaisemmat kohtaamiset

Maple Leafs ja Bruins ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella seitsemän kertaa. Näistä peleistä neljä nähtiin runkosarjassa ja kolmesti osapuolet ovat iskeneet yhteen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Runkosarjassa voitot menivät Torontolle 3-1, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Boston on ollut hienokseltaan niskan päällä ja johtaa sarjaa voitoin 2-1.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on nähty ainoastaan yksi vierasvoitto. Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maaleihin, sillä näiden kahden joukkueen 15 edellisessä väännössä on joka kerta nähty vähintään neljä maalia varsinaisella peliajalla.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme NHL:ään:

Lähtökohdat

Boston voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen pudotuspeleissä 5-1 lukemin. Tuon ottelun marginaalit olivat pienemmät mitä lopputuloksesta voisi päätellä, sillä Nallekarhut iskivät tehokkaalla prosentilla paikoistaan maalit. Myös joukkueiden toinen vääntö Bostonissa päättyi Bruinsin voittoon. Tässä pelissä marginaalit olivat jo selvästi isommat Nallekarhujen hyväksi, mistä kertoo myös 7-3 loppulukemat.

Kolmannessa kohtaamisessa sarja siirtyi Yhdysvalloista Kanadan puolelle, jossa Toronto nappasi ensimmäisen kiinnityksen ja kavensi otteluvoitot 2-1:een 4-2 voitolla. Loppulukemat olisivat voineet olla tylymmätkin, mikäli Toronto olisi pystynyt hyödyntämään paikkansa tehokkaammin hyväksi.

Tähän neljänteen peliin lähdettäessä esille nousee kolme kysymystä. Näistä ensimmäinen on Toronton nopeus, toinen Toronton kotietu ja kolmas Bostonin asenne. Toronto on pystynyt ajoittain sekoittamaan Nallekarhujen peliä nopealla suunnanmuutospelillä, mutta kanadalaisseura ei ole pystynyt käyttämään paikkojaan yhtä hyvin hyväksi kuin Boston.
Toronton kotietu laitettiin listään siksi, että Maple Leafs oli kiekolla selvästi varmempi kotikentällään kuin vieraissa ja mikäli se pystyy vielä hieman nostamaan tasoaan, pystyy se haastamaan Bostonin tässä ottelusarjassa.

Bostonin asenteen me nostimme esille siksi, että joukkue oli jossain määrin munaton kolmannessa osaottelussa. Nallekarhut ilmeisesti olettivat, että pystyvät viemään tuon pelin nimiinsä sinnepäin tekemisellä, mutta tässä he olivat pahasti väärässä, sillä nuorella Torontolla on kaikki edellytykset viedä tämä sarja nimiinsä, mikäli Bruins alkaa aliarvioimaan sitä.

Into vastaan tylyys

Ennen kuin mennään tuomion julkaisuun, niin kerrotaan, että tämä Toronton ja Bostonin välinen ottelusarja on ollut pudotuspelien ensimmäisen kierroksen parasta antia, sillä nämä kaksi joukkuetta ovat tarjonneet katsojille jännitettävää viihdyttävillä esityksillään. Vaikka et seuraisi intensiivisesti NHL:ää, niin näitä pelejä kannattaa katsoa, sillä nämä kaksi joukkuetta poikkeavat toisistaan melkoisesti.

Tätä pudotuspelisarjaa voisi parhaiten kuvailla into vastaan tylyys tai isät vastaan pojat lauseella. Toronto on saanut Bostonin innokkuudellaan ja nopeudellaan ajoittain ahtaalle, mutta aina kun peli on näyttänyt siltä, että Maple Leafs on niskan päällä, on Bruins iskenyt salamana maalin tai kaksi, jonka myötä Maple Leafsin suurimmat menohalut ovat laantuneet.

Erikoista näissä Bostonin maaleissa on se, että ne eivät ole ”perinteisiä” osumia, vaan syntyvät pienistä virheistä jossain kentän osa-alueella. Asiaa on vaikea selittää, koska Maple Leafsin pelissä ei ole yhtä yksittäistä asiaa mitä sen pitäisi parantaa. Se tekee kentällä 95% kaikki oikein, mutta tuo 5% riittää Bostonille, joka naulaa tylyllä tavalla maaleja heti pienen virheen tullen.

Boston lähtee yön otteluun meidän silmissämme ennakkosuosikkina, mutta kuuma kysymys kuuluu pystyykö Toronto käyttämään paikkansa riittävän hyvin hyväksi tilaisuuden tullen, sillä Boston tulee tähän neljänteen osaotteluun täysin eri asenteella kuin kolmanteen, jossa se suoritti sinnepäin.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ten − 5 =