Nämä seitsemän asiaa Pyeongchangista tullaan muistamaan

Etelä-Korean talviolympialaiset ovat virallisesti saatu päätökseen. Pyeongchangin kisat tarjosivat suomalaisittain hienoa hetkiä, mutta myös katkeria kokemuksia. Kertoimet.com listasi seitsemän merkittävintä asiaa, joista kisat tullaan muistamaan pitkään.

1. Koreat
Sekä Pohjois-Korea että Etelä-Korea kävivät kisojen aikana historillisia neuvotteluja. Kisoissa nähtiin myös molempien maiden johtoa kättelemässä toisiaan. Mailla oli myös yhteinen naisten jääkiekkojoukkue. Heidän menetys oli vaatimaton, mutta sen symbolinen arvo sitäkin suurempi.

2. Venäjä
Kansainvälinen olympiakomitea teki ennen kisoja kovia ja jopa mielivaltaisia päätöksiä, kun se eväsi useilta venäläisurheilijoilta pääsyn Pyeongchangin olympialaisiin. Ne venäläisurheilijat, jotka pääsivät kisoihin, eivät saaneet edustaa Venäjää, vaan joutuivat kilpailemaan ”OAR:n” lipun alla.

3. Doping
Etelä-Korean kisojen aikana kärysi neljä urheilijaa. Nämä olivat curlingin sekapelissä pronssia voittanut Venäjän Aleksandr Krushelnitski, slovakialaiskiekkoilija Jiga Zeglic, Japanin pikaluistelija Kei Saito ja Venäjän rattikelkkailija Nadezhda Sergejeva.

4. Iivo Niskasen kulta
26-vuotias Niskanen voitti miesten 50 kilometrin perinteisen maastohiihdon. Edellisestä suomalaisen 50 kilometrin olympiavoitosta vierähti 58 vuotta (Kalevi Hämäläinen Squaw Valleyssa 1960). Olympiakulta oli Niskasen uran toinen ja jatkumoa hänen tulevalle valtakaudelle.

5. Krista Pärmäkoski
27-vuotias Pärmäkoski toi Suomelle kolme henkilökohtaista mitalia hiihtämällä yhdistelmäkilpailussa ja 10 kilometrin vapaalla pronssille sekä 30 kilometrin päätösmatkalla hopealle. Näillä kolmella henkilökohtaisella mitalilla hänestä tuli historian toinen suomalaishiihtäjä, joka on pystynyt tuomaan Suomelle kolme henkilökohtaista olympiamitalia yksissä kisoissa. Ensimmäinen oli Marja-Liisa Kirvesniemi Sarajevossa 1984.

6. Kaisa Mäkäräinen
Mäkäisen piti olla SE suomalaisurheilija, joka tuo näistä kisoista Suomelle ainakin kaksi mitalia. Toisin kuitenkin kävi, sillä 35-vuotias joensuulainen jäi kauden tärkeimmässä kilpailussa kauaksi parhaastaan. Surkeiden kisojen myötä Mäkäräisen listalta puuttuu edelleen henkilökohtainen mitali olympialaisista.

7. Miesten jääkiekko
Leijonilla piti olla elämänsä tilaisuus napata olympiakulta Pyeongchangin talviolympialaisissa. Leijonat kuitenkin taipuivat puolivälierissä Kanadalle 1-0 lukemin. Suomen jääkiekkoliiton, GM Jere Lehtisen ja päävalmentaja Lauri Marjamäen selityksistä saisi koottua uuden tv-sarjan kummeliin. Siinä missä Suomi epäonnistui kiekossa kolmannen kerran putkeen, niin Saksa nappasi hienon olympiahopean.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 − ten =

Tuorein veikkausvinkkimme

Eurooppa-liiga: FC Kööpenhamina – Zenit Pietari kello 22.00 to 20.9.2018

Peliyhtiöt ennakoivat FC Kööpenhaminan ja Zenitin välisestä kamppailusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä illan venäläisvierailija lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset