NHL: Minnesota Wild – Winnipeg Jets klo 02.30 ke 18.4.2018

NHL:n pudotuspelit jatkuvat tulevana yönä kolmen ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin matsi suomalaisittain pelataan Minnesotassa, jossa Wild isännöi Winnipeg Jetsiä. Peliyhtiöt ennakoivat yön ottelusta tasaista vääntöä, mihin on helppo yhtyä, sillä tämän matsin lähtökohdat ovat myös Kertoimet.comin mielestä täysin ympäripyöreät.

Aikaisemmat kohtaamiset

Minnesota ja Winnipeg ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaiken kaikkiaan seitsemän kertaa. Näistä peleistä neljä nähtiin runkosarjassa ja kolmesti kaksikko on iskenyt yhteen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jets vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset 3-1 nimiinsä ja johtaa myös pudotuspelien ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjaa 2-1.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on kotietu, sillä joukkueiden kahdeksasta edellisestä kohtaamisesta ainoastaan yksi vääntö on päättynyt vierasjoukkueen voittoon. Toinen mainitsemien arvoinen asia liittyy maalien määriin, sillä joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran jääty alle viiden maalin.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme NHL:ään:

Lähtökohdat

Wildin ja Jetsin välinen pudotuspelisarja on ollut hyvin mielenkiintoinen. Jets lähti sarjaan selvänä ennakkosuosikkina, mutta ensimmäisen osaottelun jälkeen kaikki viitteet antoivat ymmärtää, että Wildilla on mahdollisuus haastaa Winnipeg tässä sarjassa, vaikka se ensimmäisen pelin hävisikin 3-2.

Toisessa osaottelussa kaikki kuitenkin muuttui, sillä Wild oli Jetsin kanssa hätää kärsimässä. Winnipeg jakeli isoja taklauksia läpi pelin ja vei voiton lopulta 4-1 lukemin. Ihan suoraan sanottuna, loppulukemat olisivat voineet olla tylymmätkin, niin pulassa Minnesota ajoittain kentällä oli.

Sarjan siirtyessä Minnesotaan Wild sai ensimmäistä kertaa ehjän 60. minuuttisen ja kavensi otteluvoitot 2-1:een 6-2 voitolla. Tuo lopputulos ei kerro koko totuutta pelistä, sillä Wild iski lähes joka paikasta maalin. Jetsille tuossa pelissä päänvaivaa aiheutti myös Wildin vahva maalinedustapeli Winnipegin maalin edessä.

Tähän neljänteen peliin lähdettäessä esille nousee kaksi kuumaa kysymystä. Näistä ensimmäinen on Wildin maalivahtipeli, sillä Devan Dubnyk on päästänyt kaikissa kolmessa ottelussa muutaman helpon maalin. Tähän Minnesotalla ei ole varaa, mikäli se aikoo vielä kääntää tämän sarjan eduksensa. Näiden muutaman helpon maalin lisäksi Dybnykille on tehty neljä maalia oikean patjan yli. Jotenkin tuntuu, että Jets on skoutannut tämän heikkouden, sillä nuo maalit ovat olleet lähes identtisiä keskenään.

Toinen merkittävä asia löytyy kaksinkamppailuista. Jets on voittanut näistä kahdesta joukkueesta tässä sarjassa enemmän kaksinkamppailuja ja pystynyt pysymään tällä tavalla enemmän kiekossa. Koska Wild ei puolusta oman maalinsa edustaa niin hyvin kuin moni muu joukkue NHL:ssä, pitää sen pystyä voittamaan kaksinkamppailuja enemmän, jottei Jets pääse myllyttämään samalla tavalla kuin aikaisemmissa peleissä.

Wild vai Jets

Peliyhtiöt ennakoivat yön ottelusta tasaista vääntöä. Kertoimet.comin mielestä Jets on kuitenkin tässä ottelussa hienoinen ennakkosuosikki, sillä Wildin peli on, hmm… olisiko oikea lauseenmuoto ”liian kapealla pohjalla” väkivahvaa Winnipegiä vastaan. Wild saattaa viedä vielä yhden tai kaksi peliä tässä sarjassa, mutta pitäisimme suurena ihmeenä, mikäli Minnesota tästä vielä jotenkin jatkoon pääsisi.

Maalintekijävinkissä lähdetään hakemaan isoa kerrointa kahden edellisen pelin perusteella ja laitetaan lapulle Tyler Myersin osuma, sillä puolustaja on paukuttanut Winnipegille kahdessa edellisessä pelissä osuman. NordicBet tarjoaa Myersin maaliin 10.00 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 × five =