Miesten Half Pipen karsinnoista tuli erittäin kovatasoiset

Miesten Lumikourun, eli Half Pipen karsinnoista tuli erittäin kovatasoiset, sillä peräti viisi laskijaa kirjasi yli 90,00 pisteet. Karsinnat voitti Yhdysvaltojen Shaun White, toiseksi tuli Australian Scotty James ja kolmas oli Japanin Ayumu Hirano. Suomalaisista jatkoon pääsi ainoastaan Peetu Piiroinen. Janne Korpi ja Markus Malin sen sijaan karsiutuivat.

Miesten Half Pipen karsinnoista muodostui historiallisen kovatasoiset Pyeongchangin talviolympialaisissa. Jo aikaisemmin kaikille oli tiedossa, että finaaliin vaadittaisiin hyvä suoritus, mutta karsintojen taso yllätti monet, sillä viimeisen finaalipaikan napannut Australian Kent Callister pääsi jatkon 77,00 pisteillä.

Suomalaisista jatkoon pääsi ainoastaan Peetu Piiroinen, joka oli karsintojen 11:s. Piiroinen kaatui ensimmäisellä yrittämällään, mutta Vancouverin olympiahopeamitalisti kokosi itsensä hienosti vaikeassa paikassa ja teki toisella yrittämällään hyvän runin, jonka tuomarit palkitsivat 77,50 pisteillä.

Piiroisen sijaan Janne Korpi ja Markus Malin karsiutuivat jatkosta. Korpi kaatui jo harjoituksissa ja laski kylki puudutettuna. Hän kuitenkin laski molemmat runit, mutta kaatui molemmilla kerroilla. Myös Malin kaatui ensimmäisellä yrityksellään, mutta hän ei saanut toisella ranillaan riittävästi ilmaa temppuihinsa, jonka seurauksena hän joutui tyytymään 63:50 pisteisiin.

Karsinnoista saatiin myös finaalia varten erittäin mielenkiintoiset ennakko asetelmat, sillä ensin Japanin Ayumu Hirano laski kovat 95,25 pisteet. Heti perään Australian Scotty James tykitti toisella runillaan 96,75 pisteet taululle, mutta Yhdysvaltain konkari Shaun White ei jäätynyt kovassa paikassa, vastasi tähän heti perään 98,50 pisteillä. Hänen hyppynsä keskiarvot olivat 4,5 metriä.

Lumikourun finaali lasketaan huomen aamulla Suomen aikaa 3.30. Kertoimet.com tarjoaa tähän ilmaisen vinkin, jonka pääsee lukemaan vielä ennen kello yhdeksää sivuiltamme.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × three =

Tuorein veikkausvinkkimme

Mestarien Liiga karsinnat: Mitkä joukkueet pudotuspeleihin?

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset