Mestis – suomalaisen jääkiekkoilun ykkösdivari

_2015
Monelle jääkiekon seuraajalle ja vedonlyöjälle Mestis muodostaa ison osan kotimaisen jääkiekkokauden lätkäseurannasta.

Mestis –joukkueiden pelaajabudjetit ovat murto-osia Liigajoukkueiden budjeteista, mutta mikä miellyttävintä, monet vedonlyöntiyhtiöt ovat ottaneet Mestiksen tapahtumarikkaat pelit kohdelistoilleen niin perinteisessä vedonlyönnissä kuin livevetojenkin osalta.

Kaudella 2015-16 Mestiksen runkosarja alkaa 16. syyskuuta ja päättyy 12. maaliskuuta.

Suomessa eniten jääkiekkokohteita on luonnollisesti tarjolla Liigasta ja NHL:stä, mutta Mestis kamppailee isojen budjettien mukavasti mm. KHL:n ja SHL:n kanssa suosiosta. Kovassa kilpailussa myös CHL on uuden tulemisensa jälkeen ollut isossa nousussa. Jääkiekko vedonlyönti kiinnostaa pelaajia ja urheiluveikkaajia todella paljon, ja kotimaan toiseksi korkein sarja pärjää kilpailussa mukavasti.

unibet

Arvostelu

UnibetKattavin kohdevalikoima jääkiekkosarjoja ja -turnauksia.
Bonus: 100€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetMM-lätkä, kansainväliset turnaukset, paras valikoima Mestistä ja aladivareita.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonHyvät kansainväliset lätkävalikoimat. NHL, KHL, SM-Liiga, CHL, Elitserien ja MM -kertoimet.
Bonus: 100€

Pelaa »
betsafe

Arvostelu

BetsafeHyvät kertoimet ja kohdevalikoima lätkään, hyvä vedonlyöntisivu muutenkin.
Bonus: 100+20€

Pelaa »

Vinkkejä mestis veikkaamiseen

Kertoimet.com suosittelee hyödyntämään omaa tietoa, tilastoja, vinkkejä ja jopa ”perstuntemusta” vedonlyöntiin. Ennakkosuosikin paineet voivat olla joskus suosikille liikaa ja hyvässä vireessä oleva altavastaaja, jonka voittokerroin on parempi, voi olla ottelussa vahvempi.

Jääkiekko on Mestiksessäkin se sama peli ja yllätyksiä sattuu kauden mittaan. Ne ovat niitä hetkiä jolloin vedonlyöjän tulee olla hereillä ja hyödyntää hyvät kertoimet.

Mestiksessä kausi on suhteellisen pitkä, 12 joukkuetta ja nelinkertainen sarja. Näiden lisäksi pelataan kolme neljän joukkueen lohkon kaksinkertaista välisarjaa eli kuusi ottelua. Kaikille joukkueille tulee siis 50 ottelua per runkosarja. Tämä on kuusi ottelua vähemmän kuin viime kaudella.

Hyödynnä kotietu

Kotietu on kotietu myös Mestiksessä. Sitä ei tule aliarvioida, mutta sen varaan ei tietenkään voi laskea liikaa. Toiset joukkueet voivat olla leijonia kotona ja ihan lampaita vieraissa, tämä selviää yksinkertaisesti tilastoja seuraamalla kauden mittaan. Ja joissain tapauksissa jotkut joukkueet ovat toisille joukkueille aivan ylivoimaisia esteitä, henkinen ylivoima voi olla yllättävänkin kova, pelattiin sitten vieraissa tai kotona.

Tarkkaile tilannetta ja kokoonpanoja

Mestiksen ja Liigan joukkueiden välillä tapahtuu aina liikennettä ja joskus joukkueella saattaa olla kentällisenkin verran uusia pelaajia kehissä. Tarkkaile siis joukkueiden kokoonpanoja ja pidä silmällä joukkueiden kuntopuntareita. Ei kannata kuitenkaan ylireagoida jos pelaajistoon tulee yllättäviä muutoksia, ylemmältä sarjatasolta tulleen pelaajan motivaatio ei välttämättä kaikissa tapauksissa ole se kaikkein paras ja kokoonpanomuutosten aiheuttamaa vaikutusta joukkueen sisällä voidaan vaan arvailla.

Tee omat johtopäätöksesi

Vaikka vinkkejä ja vinkkaajia on olemassa tässäkin maassa vaikka kuinka ja paljon, lopullisen päätöksen merkkivalinnasta tai vedonlyöntikohteesta teet sinä itse. Sinun tulee osata kaivaa näistä vinkeistä ja tipseistä ne tiedonmuruset joita itse käytät omien johtopäätösten tekemiseen.

Usein vinkit ovat kullanarvoisia, mutta niistä tulee osata myös suodattaa oleellinen tieto ja mahdollisesti ottelutulokseen vaikuttava tieto omaan puntariin. Maalaisjärki ja jäitä hattuun on Mestiksenkin osalta varsin pätevä neuvo. Isot kertoimet ovat houkuttelevia mutta kerroinrekan lähettäminen kapealle Mestis-tielle on aina riski. Joskus se kannattaa, useimmiten ei. Ennen kuin teet vetosi, tutustu sivustomme omaan veikkausvinkit – osioon, joka käsittelee säännöllisesti jääkiekkoa ja erityisesti Liigakiekkoa. Tulevalla kaudella osiosta löydät myös vinkkejä mielenkiintoisimpiin Mestis – peleihin!

Mestis 2015 – 2016

Runkosarja alkaa 16. syyskuuta ja päättyy 12. maaliskuuta. Mestari on tiedossa viimeistään 22. huhtikuuta mennessä.

Kouvolan KooKoo nousi täksi kaudeksi Liigaan ja on vahvistunut merkittävästi. KooKoo on kuitenkin hyvä esimerkki kaikille Mestis-seuroille että pitkäjänteinen työ ja panostaminen joukkueeseen tuottaa jollain aikavälillä hedelmää.

Mestiksessä kausi on suhteellisen pitkä, mutta ottelumäärää vähennettiin tälle kaudelle. 12 joukkuetta ja nelinkertainen sarja ja näiden lisäksi pelataan kolme neljän joukkueen lohkon kaksinkertaista välisarjaa eli kuusi ottelua. Kaikille joukkueille tulee siis 50 ottelua per runkosarja. Tämä on kuusi ottelua vähemmän kuin viime kaudella.

Lisäksi Mestis järjestää Revanssiviikonloppu –nimellä kulkevan viikonlopun, jonka aikana pelataan otteluparit kotona ja vieraissa. Ottelut kuuluvat normaaliin sarjaohjelmaan, mutta taatusti herättävät huomiota marraskuun lopulla. Nämä otteluparit ovat:

Hokki – RoKi

Jukurit – SapKo

TUTO Hockey – K-Vantaa

JYP – Akatemia – KeuPa HT

LeKi – Peliitat

Jokipojat – Hermes

Välisarjalohkot ovat seuraavat:

Hermes, JYP-Akatemia, KeuPa HT, RoKi

Hokki, Jokipojat, Jukurit, SapKo

K-Vantaa, LeKi, Peliitat, TUTO Hockey

Vaikka nyt Liigan portit ovat ainakin puhtaasti karsintojen kautta kiinni, niin mitä todennäköisemmin jossain vaiheessa portteja avataan ja sarjasysteemille tehdään jotain. Monet ovat huhuilleen ns. Ruotsin mallia Suomeenkin, tuolloin Mestis-jengeille avautuisi täysin uudenlaiset mahdollisuudet käydä ainakin haistelemassa Liigan ilmapiiriä.

Kausi 2015 – 2016 tulee Mestiksen osalta olemaan kuitenkin todella mielenkiintoinen. Runkosarja aloitetaan 16.9. eli viisi päivää Liigan aloituksen jälkeen. Mestis –mestari meillä on selvillä viimeistään 22.4.2016. Uusina joukkueina Mestiksessä nähdään tunnetut joukkueet, Kokkolan Hermes, Joensuun Jokipojat ja Rovaniemen Kiekko, joten koko maa on mainiosti edustettuna.

Miksi Mestis?

Mestis tarjoaa upeaa jääkiekkoa, vanhempia veteraaneja ja tulevaisuuden lupauksia. Tänäkin vuonna NHL:n varaustilaisuudessa draftattiin Mestiksessä pelanneita pelureita, joten mielenkiintoa sarjaan ja sen pelaajia kohtaan riittää ulkomaita myöden. Myös vedonlyöntiyhtiöt ovat kiitettävästi Mestiksessä mukana tarjoten paljon erilaisia kohteita vedonlyöntiin.

Lisää mielenkiintoa tuo varmasti Ville Niemisen, tuon Tappara-ikonin, valmennuspesti KeuPa HT:n valmentajana. Mielenkiintoinen värväys oli myös Kiekko-Vantaalta, joka kiinnitti maalivahtivalmentajaksi Vesa Toskalan. Kuka voittaa tällä kaudella Mestiksen pistepörssin? Nouseeko joku pelaaja kesken kauden Liigaan? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen seuraamalla Mestistä!

Mestiksen mainiot kotisivut ja kauden tilastot ja otteluohjelman löydät luonnollisesti osoitteesta www.mestis.fi.

Lyö vetoa Mestiksestä Unibetillä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 + sixteen =