Mercedekselle kaksoisvoitto Silverstonessa

Mercedeksen Lewis Hamilton voitti kauden kymmenennen GP:n Formula 1:ssä. Toiseksi Silverstonen radalla kaasutteli Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas ja kolmas oli Ferrarin Kimi Räikkönen. Voitto oli Hamiltonille uran viides Silverstonessa. Yhtä monta voittoa Englannissa on saanut ainoastaan Alain Prost ja Jim Clark.

Silverstonessa voittoon ajanut Halmilton hallitsi kilpailua alusta loppuun asti, eikä nopeimmasta kuljettajasta jäänyt kenellekään mitään epäselvyyttä. Kilpailussa riitti kuitenkin jännitettävää, sillä Ferrarin molemmista autoista hajosi vasen takarengas aivan kilpailun lopussa. Näiden seurauksena Räikkönen tippui toiselta sijalta kolmanneksi ja Sebastian Vettel, kolmannelta sijalta seitsemänneksi.

– Tietenkin olen hieman pettynyt tähän sijoitukseen. Meillä oli toinen sija hyvin hallussa, mutta sitten meidän molemmista autoista hajosi takarengas. En tiedä pitäisikö tuntea olo onnekkaaksi, kun koko rengas ei hajonnut vai pitäisikö olon olla epäonnekas, koska nämä rengasrikot tulivat aivan kilpailun lopussa, Räikkönen päivitteli palkintopallilla.

Ferrarin epäonni oli Mercedeksen ja etenkin Valtteri Bottaksen onni, joka nousi yhdeksänneltä sijalta hienosti toiseksi. Suomalainen nousi jo kilpailun alussa viidenneksi, mutta ei olisi päässyt palkintopallille, ilman Ferrarin rengasrikkoja. Tämän nastolalainen myönsi itsekin palkintopallilla.

– Auto tuntui todella hyvältä ja lähtökohtiin näiden tämä oli meiltä erittäin hyvä kilpailu. Kimin rengasrikko luonnollisesti auttoi minua ja tiimiä tänään, Bottas kertoi palkintopallilla.

Mercedes menossa menojaan

Lopputulosten myötä Sebastian Vettel johtaa kuljettajien MM-taistoa enää yhdellä pisteellä ennen Lewis Hamiltonia. Saksalaisella on koossa kymmenen osakilpailun jälkeen 177 pistettä, kun taas Englantilaisella niitä on 176. Kolmantena MM-taistossa olevalla Valtteri Bottaksella on koossa 154 pistettä ja Ferrarin Kimi Räikkösellä 98. Hän on tässä tilastossa viides.

Valmistajien puolella Mercedeksellä on nyt koossa 330 pistettä, kun Ferrarilla niitä on taa 275. Tuo 55 pisteen kaula on sen verran iso, ettei italialaistalli ota sitä enää kiinni, ellei Mercedekselle ilmaannu kauden jäljellä olevissa osakilpailuissa isoja ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 + nineteen =

Tuorein veikkausvinkkimme

NHL: Colorado Avalanche – Nashville Predators klo 03.00 ma 23.4.2018

Nashville lähtee yön otteluun ennakkosuosikkina, mutta Colorado on jo kertaalleen ottanut läntisen konferenssin voittajasta pakkovoiton. Miten käy tällä kertaa? Lähteekö Colorado laulukuoroon vai joutuuko Predators myöntämään toistamiseen Avalanchen paremmaksi?

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset