Mayweather vs. McGregor nyrkkeilyottelu 26.8.2017

Vuoden kovin tapaus nyrkkeilyssä on kiistatta Mayweather vs. McGregor. Innokkaimmat hehkuttavat tätä kohtaamista jo kaikkien aikojen supermatsina. Toisten mielestä tässä on nyt kautta aikojen ensimmäinen televisioitu pankkiryöstö toteutumassa. Yli vuoden suunnittelun ja jahkaamisen jälkeen ottelupäivämäärä on vihdoin selvillä: kehään astutaan 26. elokuuta 2017 missäpä muualla kuin Las Vegasissa. Suomen aikaa tuo tietää varhaista sunnuntaiaamua.

Tsekkaa tästä Sports Illustratedin mainio pätkä miten tähän on oikein päädytty:Matsi on jo ehtinyt saada eeppiset mittasuhteet – hypeä, uhoa ja sirkusta on riittänyt kuukausikaupalla ja päivän lähestyessä se on vain kiihtynyt. Kaikki urheilusivut, -ohjelmat ja blogit ovat täynnä ”The 180 Millon Dollar Dancea”, joksi ottelu on jo nimetty. Ja tietenkin ottelijat itse ja heidän leirinsä pitävät huolen siitä, että joka viikko tulee jotakin uutta spekuloitavaa ja asia pysyy framilla. Ottelusta järjestettiin jopa lehdistötilaisuuskiertue, joka oli melkoista sirkusta sekin. No, leipää ja sirkushuvia, sitähän se kansa tahtoo.

Kertoimet mestaruusotteluun Unibetilta

Mitä lähemmäksi ottelu on tullut, sen pienemmäksi on Conor McGregorin voittokerroin käynyt. Unibet tarjoaa tällä hetkellä vain 4.75 kertoimen McGregorin voitosta, Floyd Mayweatherin kerroin on vain 1.23. McGregorin kerroin on todella pieni, sillä montako kertaa nyrkkeilijä on ensimmäisessä ottelussa päässyt ottelemaan mestaria vastaan?

Pelkällä mediamittarilla tämä kahden eri lajin supertähtien kohtaaminen todella on vuosisadan ottelu – ja vedonlyönnissä matsista otetaan tietenkin kaikki irti. Kaikilla vedonvälittäjillä on jo tusinoittain eri vetokohteita ottelun voittajasta ja kestosta aina siihen tuleeko matsia edes tapahtumaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tässä matsissa liikkuu enemmän rahaa kuin missään sitä ennen tai vähään aikaan sen jälkeenkään. Raporttien mukaan esimerkisi Britein saarilla on jo lyöty kaikkien aikojen ennätykset yksittäisen tapahtuman vedonlyönnissä.

Onko kyseessä oikeaa urheilua vai rahantekokone ja mediaspektaakkeli?

Money vai The Notorius? Lähtökohtia otteluun

Floyd ”Money” Mayweather Jr on olympiamitalisti, 15-kertainen maailmanmestari viidessä eri painoluokassa, voittanut kaikki 49 ammattilaismatsiansa eikä ole koskaan ollut edes lähellä tappiota. Vuonna 2016 ESPN valitsi Mayweatherin oman painoluokkansa kaikkien aikojen parhaaksi nyrkkeilijäksi ja häntä pidetään yleisesti parhaan puolustavana ottelijana.

Aikaisemmin Floyd Mayweather tunnettiin tyrmäävänä hyökkääjänä, mutta uran loppupuolella ei tyrmäyksiä enää tullutkaan niin paljon.

Conor McGregor on oman lajinsa eli UFC:n kirkkain tähti ja nuoruudessaan kilpaillut myös nyrkkeilyssä. Mutta onko hänellä realistisesti yhtään mitään mahdollisuuksia Mayweatheria vastaan? Tuleeko ottelusta paitsi suurin myös kaikkien aikojen lyhin ja rumin teurastus, vai voiko McGregor tuoda kehään jotain joka puhuisi hänen puolestaan?

Useimmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että ottelusta ei voi tulla kuin farssi, koska McGregorilla ei ole minkäänlaista kokemusta ammattilasnyrkkeilystä ja ottelu käydään nyrkkeilysäännöillä, mutta on myös soraääniä. McGregor on 12 vuotta nelikymmpisä Mayweatheria nuorempi, isompi ja hänellä on uskomattoman nopeat ja tarkat kädet. Ja Mayweather ei ole otellut erääkään kahteen vuoteen. Kuka tietää miten ”eläkepäivät” ovat kohdelleet Mayweatheria? Ja McGregor, hänhän on tottunut tyrmäämään ja lyhyessä ajassa. Tosin tässä matsissa ei vapaaottelun otteet ole sallittuja, sakon määrä voi nousta sitten useisiin kymmeniin miljooniin dollareihin.

Parhaita kertoimia löydät näiltä vedonlyöntisivuilta

unibet

Arvostelu

UnibetHyvät kertoimet perusvetoihin. Veikkaa eräkohtaisesti voittajaa ja tuloksia.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
betsafe

Arvostelu

BetsafeOtellaanko ollenkaan? Irtoaako hanska? Otetaanko revanssi? Paljon erikoisvetoja.
Bonus: 200€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetPureeko jompi kumpi toista? Lentääkö pyyhe kehään? Sammuvatko hallin valot?
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonRunsaasti peruskohteita ja muutamia erikoisvetoja otteluun. Veikkaa McGregorin aloitusasentoa.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »

Kertoimet otteluun ja veikkausvihjeet

Vedonvälittäjät ovat yksimielisiä siitä, että nyrkkeilyottelussa nyrkkeilijä voittaa tappelijan. Vaikka McGregorin osakkeet ovat olleet nousussa viime viikot ovat kertoimet silti aivan ylivoimaisesti Mayweatherin puolella.

Peruskertoimet ovat luokkaa 1.20-1.25 Mayweatherin voitolle ja 4.50-6.00 McGregorin voitolle riippuen vetosivusta. 12-eräiseksi suunnitellun ottelun uskotaan loppuvan jo hyvissä ajoin ennen täyttä aikaa, joten jos uskot että ottelu ratkeaa vasta pisteillä, kertoimet ovat noin 3.00 vs. 40.00. Matsi tarjoaa todella paljon mitä erilaisempia kohteita, joten mielenkiintoa riittää.

Unibet tarjoaa myös kertoimia sille monennessako erässä ottelu ratkeaa. Kertoimien perusteella todennäköisintä on että ottelu kestää 3-7 erää. Unibet tarjoaa myös otteluun kaksi erilaista kampanjaa, voit lyödä vetoa ottelusta otteluvakuutuksen kerta tai tehostetulla kertoimella. Mikäli Mayweather voittaa 1.-6. erässä, saat tavallisesti kertoimen 2.65. Tehostettu keroin tuo sinulle paljon paremman kertoimen, katso muuttuva kerroin Unibetin kerroinlistalta.

Ja tästä hieman tunnelman nostatusta McGregorin kannattajille:

Betsafe antaa tuttuun tapaansa myös erikoisempia kertoimia, kuten sen että mitä UFC-liikkeitä McGregor käyttää ottelussa tai isketäänkö jompi kumpi kanveesiin jo ensimmäisen minuutin aikana.

Muita erikoisvetoja:

  • Lentääkö jompi kumpi ulos kehästä?
  • Ryntääkö fani kehään?
  • Lentääkö kummaltaan hammassuoja?
  • Nähdäänkö uusintamatsi alle vuodessa?
  • Halaavatko ottelijat matsin jälkeen?>
  • Lentääkö pyyhe kehään?
  • Sammuuko hallista sähköt?
  • Tekeekö jompi kumpi kokonaan oharit
  • Aloittaako McGregor ottelun Kung-Fu-asennolla

Nämäkin vedot vain vahvistavat sitä näkökulmaa, että kyseessä on viihdetapahtuma vähintään yhtä paljon kuin nyrkkeilyottelu. Herää kysymys, että onko McGregor Michael Phelps ja Mayweather valkohai? Voiko ottelu olla oikeaa urheilua, ja onko sillä edes mitään merkitystä? Se on ainakin päivänselvää, että rahaa tulee siirtymään paikasta toiseen miljardeja, pelkästään ottelijoiden uskotaan tienaavan 100 miljoonaa per nenä ja ottelun lipputuloiksi odotetaan vähintään samaa. Siihen vielä massiiviset mainoskampanjat ja käsittämätön vetovaihto, niin jopa asiaan vihkiytymättömien on pakko seurata tätä spektaakkelia.

Jotain ottelun ennakkosuosikista kertoo se, että McGregorille on annettu kerroin 17.00 Unibetille siihen, että hän ei saisi yhtään iskua perille. Eiköhän nyt sen verran Conorkin hanskoja heiluttele että osumia tulee.

Tässä vielä selitettynä rautalankaversiona ottelu, vai voisiko tätä kutsua jo ratakiskoksi?

Viaplay näyttää Pay-per-View palvelussa

Kiinnostaako kaikkien aikojen ottelu? Viaplay näyttää ottelun Mayweather – McGregor varhain sunnuntaiaamuna, mutta hieman vajaan 60 euron arvoinen matsilippu voi olla monelle liikaa. Viasat avasi kuitenkin kanavansa avoimeen katseluun viikonlopun ajaksi, joten sitä kautta voi hakea tunnelmaa otteluun ennakkostudion ja huikean dokumentin avulla. Ota tästä alapuolelta kunnon eväät kisakatsomoon ja vedonlyöntiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × 4 =