Liiga: Lukko – Kärpät klo: 18.30 to 11.1.2018

Liiga jatkuu tänään kuuden ottelun voimin. Kierroksen kärkikamppailu pelataan Raumalla, jossa toisistaan mittaa ottavat hyvään vireeseen päässeet Lukko ja Kärpät. Peliyhtiöt pitävät sarjaa johtavaa oululaisseuraa ennakkosuosikkina ja syystä, sillä oululaiset ovat voittaneet kaksikon kuusi edellistä kohtaamista.

Aikaisemmat kohtaamiset

Lukko ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa ja joka kerta kentältä on poistunut voittajana 60. minuutin pelin jälkeen illan vierailija. Kärpät vei kaksikon ensimmäisen kohtaamisen 1-2, toisen 3-0 ja kolmannen 3-1 –lukemin nimiinsä.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa pari asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on maalien määrä, sillä joukkueiden neljässä edellisessä kohtaamisessa on joka kerta jääty alle viiden maalin (4-3-3-3). Unibet tarjoaa yli 4,5 maalin ottelulle 1,95 ja alle 4,5 maalin ottelulle 1,85 kertoimen. NordicBetillä vastaavat ovat 1,90.

Toinen mielenkiintoinen fakta liittyy Kärppien voittoihin, sillä oululaisseura on vienyt kaksikon kuusi edellistä kohtaamista nimiinsä. Edellisen kerran Lukko on voittanut Kärpät lokakuussa 2016. Tuolloin se oli rankkareiden jälkeen parempi maalein 2-3.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

Loukkaantumiskierteestään toipunut Lukko lähtee illan kärkikamppailuun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Raumalaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 40 ottelua, joista Pekka Virran suojateille on kirjattu 23 voittoa ja 17 tappiota (16-7-2-15). Näistä 23 voitosta kuusi on tullut viimeisen kahdeksan pelin aikana.

Vauhdikasta lätkää läpi kauden pelannut Kärpät lähtee puolestaan illan otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Mikko Mannerin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella niinikään 40 ottelua, joista oululaisseuralle on kirjattu 29 voittoa ja 11 tappiota. Lukon tavoin myös Kärpät on ollut hyvässä vedossa, sillä se on voittanut neljä edellistä peliään.

Kärpät ennakkosuosikki

Kärpät lähtee illan kärkikamppailuun ennakkosuosikkina, mutta Lukon mahdollisuuksia ei kannata dumata täysin, sillä meidän mielestämme raumalaiset ovat pelanneet näistä kahdesta jengistä noususuhdanteisempaa lätkää, kun taas Kärpät on ollut läpi kauden vahva.

Vaikka tämä matsi onkin torstai-illan kiekkokliimaksi, niin peliyhtiöt eivät ainakaan tee siitä yhtään mielenkiintoisempaa betsaajien kannalta, sillä ottamalla tasoitukset tai tuplat lapulle, laskee molempien joukkueiden kertoimet pelattavuuden ulkopuolelle.

Onneksi Kertoimet.com kuitenkin löysi lukijoilleen muutaman mielenkiintoisen kohteen, jota kannattaa pelata. Näistä ensimmäinen on ottelun voittaja jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaan lukien, toinen avausmaali ja kolmas pelaajan pisteet.

Lähdetään hakemaan tässä matsissa pientä yllätystä ja pelataan Lukon voiton puolesta jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaan lukien. Tätä näkemystä me perustelemme sillä, Kärppien kuntopuntari hieman valehtelee joukkueen oikeasta iskukyvystä, sillä se on saanut kaksi edellistä voittoaan väsyneistä ja loukkaantumisista kärsivistä joukkueista (Ässät ja TPS). Unibet tarjoaa Lukolle JV+VL voitolle 2,20 kertoimen, kun taas NordicBet 2,21.

Avausmaalissa pelataan Lukon osuman puolesta, sillä joukkueiden 11 edellisessä kohtaamisessa kotijoukkue on tehnyt joka kerta ensimmäisen osuman, vaikka se olisikin pelin hävinnyt. Tähän vaihtoehtoon Unibet tarjoaa 2,06 kertoimen. NordicBetillä vastaava kerroin on 2,00.

Pelaajan pisteissä lapulle laitetaan Teemu Ramstedtin piste, johon Unibet ja NordicBet tarjoavat 1,90 kertoimen. Tämä siksi, että Ramu tulee varmasti saamaan paljon peliaikaa etenkin ylivoimalla, jolloin pisteen todennäköisyys kasvaa.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twelve − five =