Liiga: Lukko – HPK kello 18.30 to 11.10.2018

Peliyhtiöt pitävät Lukko tässä hyvin haastavassa ottelussa ennakkosuosikkina, historia ja lähtökohdat tietävät puhua vahvasti hämeenlinnalaisten voiton puolesta, sillä Lukolla on ollut kotonaan vaikeaa. Lisäksi raumalaiset pelasivat eilen Kouvolassa KooKoota vastaan, kun taas HPK otti hämeenlinnassa nekkuun Vaasan Sportilta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Lukko ja HPK kohtasivat toisensa menneellä kaudella neljästi. Lukko oli kaksikon kahdessa ensimmäisessä väännössä parempi, mutta kahdessa tuoreimmassa kohtaamisessa kentältä poistui voittajana HPK (3-2, 1-0, 2-6, 1-4).

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään asia ei suoranaisesti hyppää silmille. Kertoimet.com tuo kuitenkin esille kolme asiaa, joista voi olla pelaajille hyötyä päätöksen teossa:

1. Joukkueiden viidessä tuoreimmassa Raumalla pelatussa kohtaamisessa on nähty joka kerta vähintään neljä maalia (5-8-14-4) (Yli/ali 4,5 maalia).
2. HPK ei ole tehnyt Lukkoa vastaan joukkueiden viidessä tuoreimmassa kohtaamisessa kertaakaan kolmea maalia enempää (3-1-2-1-2) (Tulosveto).
3. Lukko on voittanut HPK:n kotikentällään kahden edellisen kauden aikana kerran. Tämä nähtiin vuosi sitten, jolloin Pekka Virran suojatit ryöpyttivät Hämeenlinnalaisia 6-2 lukemin (Suora voitto).

Lyö täällä vetoa Liigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Lukko osoittelee heräämisen merkkejä

Lukko lähtee otteluun sarjataulukon neljänneksi viimeiseltä sijalta. Pekka Virran suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kymmenen ottelua, joista raumalaisille on kirjattu neljä voittoa ja kuusi tappiota (3-1-1-5). Vaikka Lukon alkukausi onkin ollut odotettua vaisumpi, niin viimeisten viikkojen aikana raumalaisten peli on mennyt parempaan suuntaan, sillä Lukon voitoista kolme on tullut viimeisen viiden ottelun aikana.

Jos Lukosta pitäisi hakea jotain negatiivista, niin sellaiset löytyisivät kotipeleistä ja maalinteossa. Kotipelien ongelmista kertoo se, että Lukko on tällä hetkellä sarjan toiseksi huonoin kotijoukkue. Ongelma on paljon isompi kuin muutama peli, sillä raumalaiset ovat voittaneet tammikuun 21. päivän jälkeen ainoastaan yhden pelin Kivikylä Areenalla. Tämä nähtiin viime torstaina, jolloin JYP kaatui 5-3 lukemin.

Kotipelien lisäksi esille pitää nostaa myös maalinteko 5vs5 pelissä, sillä Lukko on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja (2,6 ottelua kohti). Tuo ongelma on kotipelien tavoin isompi, sillä raumalaiset ovat tehneet tällä kaudella joka kolmannen maalinsa ylivoimalla (21,95%). Ylivoimassa itsessään raumalaisilla ei ole ongelmia, sillä se on sarjan viidenneksi kovin.

Arvoituksellinen HPK

HPK lähtee puolestaan otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Antti Pennasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella kymmenen ottelua, joista hämeenlinnalaisille on kirjattu viisi voittoa ja viisi tappiota (2-3-1-4). Aivan kuten Lukollakin, niin tämä tilasto valehtelee hieman, sillä HPK:n voitoista kolme on tullut viimeisen viiden ottelun aikana.

HPK:n ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet enemmän ja vähemmän maalinteosta, sillä Kerho on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja (2,4 ottelua kohti). Tämä ongelma näkyy myös ylivoimassa, joka on sarjan neljänneksi huonoin (18,60%). Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon että tuo HPK:n ylivoima ei ei ole täysin toivoton, sillä joukkueen joka kolmas maali syntyy ylivoimalla. Huolestuttavaa Kerhon pelissä on kuitenkin se, miksei maaleja tule enemmän tasakentällisin?

Lähtökohdat puoltavat pelaamaan HPK:ta

Lukko lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.com näkee tämän ottelun lähtökohdat paljon tasaisempana, mitä peliyhtiöiden kertoimista voisi päätellä. Tätä me perustelemme sillä, että historia tietää puhua HPK:n voiton puolesta. Lisäksi Lukolla on ollut kotipeleissään ongelmia jo pidempään, mikä tasoittaa lähtökohtia. Kolmas asia, mikä kääntää tätä matsia HPK:lle on se, että molemmat joukkueet pelasivat eilen. HPK kuitenkin pelasi kotonaan, kun taas Lukko kävi Kouvolassa ryöpyttämässä KooKoota.

Vaikka peliyhtiöt pitävät Lukko ennakkosuosikkina, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan Unibetin tuplaa, jossa lapulle laitetaan tasuri ja HPK:n voitto. Peliyhtiö tarjoaa tähän vaihtoehtoon 1,72 kertoimen. Ne jotka haluavat hamuilla isompaa kerrointa, niin heille vinkattakoon alle 5 maalin ottelua, johon Unibet tarjoaa 1,96 palautuksen. Tätä me perustelemme sillä, että molemmilla joukkueilla on ollut tällä kaudella ongelmia maalinteon kanssa.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen − eight =