Liiga: Kärpät – HIFK klo 17.00 la 14.4.2018

Hyvät naiset ja herrat. Lähimmäiset, ystävät, lukijat ja kilpailevat mediat sekä te kaikki muut linssiludet, jotka toistatte Kertoimet.comin sisältöä turhanpäiväisissä höpinöissänne. Tämä on se hetki, jota niin moni teistä on odottanut kuin kuuta nousevaa, nimittäin Kertoimet.comin ennakko Kärppien ja HIFK:n ratkaisevaan seitsemänteen peliin, johon oululaiset lähtevät ennakkosuosikkina.

Aikaisemmat kohtaamiset

Kärpät ja HIFK ovat iskeneet yhteen kuluvalla kaudella 12 kertaa. Näistä peleistä kuusi nähtiin runkosarjassa ja kuudesti osapuolet ovat iskeneet yhteen välierissä. Kärpät vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset 4-2, mutta välierissä on ollut tasaisempaa, sillä kuuden pelin jälkeen voitot ovat tasan 3-3.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että joukkueiden neljä edellistä kohtaamista ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maaleihin, sillä kotijoukkue on iskenyt viidessä edellisessä pelissä neljästi vähintään kolme maalia.

Kolmas, muttei vähäisin asia liittyy lopputuloksiin, sillä näiden kahden joukkueen 11 edellisessä kohtaamisessa ratkaisu on kuusi kertaa nähty varsinaisen peliajan ulkopuolella.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Valmentajien kommentit kuudennen osaottelun jälkeen

Lähtökohdat

Kärppien ja HIFK:n välinen sarja on ollut hyvin mielenkiintoinen. Kärpät lähti välieriin selvänä ennakkosuosikkina, mutta HIFK on pystynyt kiusaamaan Puolen Suomen seuraa välillä todella hyvin. Viimeisissä kahdessa ottelussa HIFK on ollut kuitenkin enemmän ja vähemmän ottavana osapuolena, vaikka voitot näistä peleistä ovat menneet tasan.

Suurin syy sille, että sarjasta on tullut näin tasainen, johtuu Kärppien pelirohkeuden lisääntymisestä. Oululaiset pelaavat nyt kiekolla selvästi rohkeammin kuin sarjan alussa. Kärpät myös ajaa maalille hanakammin, eikä arkaile tilanteita samalla tavalla kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Tästä kaikesta oululaiset saavat kiittää etunenässä Jari Sailiota ja Jani Hakanpäätä, jotka ovat OMILLA esimerkeillään näyttäneet joukkuekavereilleen mallia, miten hokia pelataan.

Tästä pääsemmekin neljännen osaottelun ennakkoon, jossa Kertoimet.com kirjoitti, että HIFK:n kannattaisi käyttää enemmän fyysistä pelotettaan hyväksi, jotta Kärppien ”kipsi” ei aukeasi, vaan oululaiset jatkaisivat ”arkailevaa” peliään. Tuo arempi Kärpät sopi HIFK:lle selvästi paremmin, kuin tämä rintakarvat kasvattanut nuori alfauros, joka haastaa vanhempaansa, eikä pelkää enää ottaa mustelmia vastaan.

Ei muistella enää kuitenkaan vanhoja, vaan mennään toiseen kulminaatiopisteeseen, joka on alaketjun sankarit. Siinä missä Kärppien alaketjuista useampi pelaaja on halunnut ottaa sankarin viittaa harteilleen, niin HIFK:lla nämä pelaajat ovat olleet hyvin vähissä. Selinin suojatit ovat kyllä pystyneet pimentämään oululaisten ykkösketjun, mutta samaan aikaan helsinkiläisten alaketjut eivät ole pystyneet nostamaan tasoaan samalla tavalla kuin oululaisten. Etenkin Juhani Tyrväinen on ollut massiivinen pettymys!

Nopeus vai sitkeys, siinäpä kuuma kysymys

Tähän seitsemänteen osaotteluun ei ole tarjolla mitään poppakonsteja, jolla voitto irtoaa. Kärppien vahvuus on edelleen liike, nopeus ja taito, kun taas HIFK:n vahvuus löytyy maalien edustoilta. Se kumpi pystyy käyttämään näitä vahvuuksiaan paremmin hyväksi, reagoi pelin sisällä asioihin paremmin ja on pelirohkeampi, tulee viemään tämän ottelun nimiinsä.

Peliyhtiöt pitävät Kärppiä ennakkosuosikkina. Tämä on ymmärrettävää, sillä Oulun isompi kaukalo sopii liikkuvalle ja taitavammalle kotijoukkueelle paremmin, kuin HIFK:lle, jonka on helpompi puolustaa omaa maaliaan pienessä kaukalossa. HIFK:n mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata väheksyä, sillä helsinkiläiset ovat olleet etenkin pelien alussa vahvoja.

Luotetaan kuitenkin siihen, että Kärpät tulee viemään tämän seitsemännen ottelun nimiinsä, sillä HIFK on pystynyt esittämään viimepeleissä ainoastaan muutaman hyvän erän, jonka jälkeen sen peli on mennyt enemmän ja vähemmän puolustamiseksi. Tämä johtuu taas siitä, että Selinin suojattien hyökkäyspeli on jäänyt suurelta osin vajaaksi.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eight + 16 =