Liiga: KalPa – HPK klo: 18.30 ti 5.12.2017

Kierroksen kuumin ja mielenkiintoisin ottelu pelataan luonnollisesti Kaisaniemessä jossa toisistaan mittaa ulkoilmaottelussa ottavat HIFK ja Kärpät, mutta tiistaina liigakierroksella on myös pari muuta mielenkiintoista matsia. Yksi niistä on tämä KalPan ja HPK:n välinen kohtaaminen, johon kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina.

Aikaisemmat kohtaamiset

KalPa ja HPK ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuossa lokakuun puolivälissä Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa HPK oli parempi maalein 5-1. Tuo lopputulos oli sinälänsä erikoinen, sillä tätä edeltävät viisi ottelua olivat kaikki maalin pelejä (5-1, 2-0, 1-2, 3-4vl, 3-2vl, 1-0). Tuo HPK:n voitto katkaisi myös kotijoukkueen kierteen, sillä menneellä kaudella kaksikon kaikki neljä kohtaamista päättyivät vierasjoukkueen voittoon.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asia pistää silmään. Näistä ensimmäinen on avausmaalin merkitys, sillä joukkueiden 16. edellisestä kohtaamisesta avausmaalin tehnyt osapuoli on joka kerta saanut vähintään pisteen. Lisäksi näistä 16 ottelusta avausmaalin tehnyt osapuoli on vienyt voiton 12 kertaa.

Toinen mielenkiintoinen fakta liittyy maalien määriin, sillä edellisen kerran Niiralan montussa on nähty yli viiden maalin ilta helmikuussa 2013. Tuon jälkeen kaksikko on kohdannut Kuopiossa yhdeksän kertaa, eikä näissä peleissä ole tehty kertaakaan viittä maalia enempää (2-4-5-4-2-5-4-4-2). Myös Peliyhtiöt tiedostavat tämän asian, sillä esimerkiksi Unibet tarjoaa yli 4,5 maalin illalle 2.02 ja alle 4,5 maalin illalle 1,79 kerrointa.

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

KalPan alkukausi oli tahmainen. Tästä huolimatta joukkue lähtee illan otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Sami Kapasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 29 ottelua, joista kuopiolaisille on kirjattu 15 voittoa ja 14 tappiota. Mainitsemisen arvoista on myös se, että KalPa liitää parhaillaan kahdeksan pelin voitto ja 11 pelin pisteputkessa. Edellisen kerran kuopiolaiset ovat jääneet pisteittä lokakuun lopussa. Tuolloin KalPa joutui myöntämään Ilveksen Hakametsässä paremmaksi. Kerrotaan myös samalla, että edellisen kerran KalPa on jäänyt Kuopiossa pisteittä syyskuun lopussa. Tuolloin Sport haki siltä täyden pistepotin 2-5 vierasvoitolla.

Jos oli KalPan ensimmäinen kolmannes tahmainen, niin samaa voidaan myös sanoa HPK:n koko alkukaudesta, sillä Antti Pennasen suojatit lähtevät illan otteluun vasta sarjataulukon neljänneksi viimeiseltä sijalta. Toisin kuin KalPa joka liitää 11 pelin pisteputkessa parhaillaan, niin HPK:lla on ollut kuluvalla kaudella hyviä ja huonoja momentumeja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun joukkue on hävinnyt, se on hävinnyt useamman pelin putkeen ja kun voittoja on tullut, niin myös näitä on tullut useampi putkeen. Syitä tälle vuoristoratamaiselle kaudelle, voidaan hakea pitkälti loukkaantumisista, jotka ovat koetelleet etenkin viime aikoina joukkueen runkopelaajia.

KalPa ennakkosuosikki

KalPa lähtee illan otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa. Tätä me perustelemme parantuneella hyvillä hankinnoilla, parantuneella itseluottamuksella, mikä näkyy myös kentällä sekä kotiedulla, joka on ollut KalPalle viimevuosina todella iso asia, sillä Niiralasta ei noin vain haeta pisteitä, kun KalPan peli kulkee. Kuopiolaisten voittoa me perustelemme myös Robert Leinon ja Jeremy Morinin poissaoloilla, jotka tulevat näkymään HPK:n hyökkäyspelissä.

Pelaajan pisteissä pelataan Teemu Turusen pojon puolesta, sillä laitahyökkääjä on ollut kuluvalla kaudella niitä harvoja valopilkkuja HPK:n kaudessa. Tästä kertoo myös se, että 22-vuotias nuorukainen on hyvää vauhtia rikkomassa yhden kauden piste-ennätyksensä nykyisellä pistetahdilla. Unibet tarjoaa Turusen pojoon mukavan 2.20 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + 16 =