Liiga: Ilves – Kärpät klo: 18.30 ti 14.11.2017

Tiistain toinen mielenkiintoinen matsi nähdään Hakametsässä Tampereella, jossa Ilves isännöi Oulun Kärppiä. Peliyhtiöt pitävät oululaisseuraa selvänä ennakkosuosikkina, mutta Ilveksen mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas, sillä Kärpillä oli useampi pelaaja mukana maajoukkueissa, kun taas Ilves sai viettää maaottelutauon kynsiään terottaen.

Aikaisemmat kohtaamiset

Ilves ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuossa syyskuun lopussa Oulussa pelatussa ottelussa Kärpät oli parempi maalein 4-3. Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Kärpät on voittanut joukkueiden kymmenestä edellisestä kohtaamisesta yhdeksän peliä. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on maalien määrät, sillä joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran nähty yli viisi maalia (7-3-4-5-2-4-3).

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

Ilves lähtee illan otteluun sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Tupsukorvat ovat pelanneet kuluvalla kaudella 22 ottelua, joista Karri Kiven suojateille on kirjattu yhdeksän voittoa ja 13 tappiota (5-4-1-12). Joukkue myös liitää parhaillaan kahden pelin tappioputkessa.

Ilveksen kuluvan kauden suurimmat ongelmat ovat löytyneet puolustuksesta ja alivoimasta. Näistä kertoo se, että Ilves on päästänyt ylivoimaisesti eniten maaleja Liigassa ja omaa myös ylivoimaisesti sarjan heikoimman alivoiman (70,42%). Tähän samaan kastiin voisi lisätä myös vieraspelit, sillä Ilves on voittanut vieraissa tällä kaudella ainoastaan kerran varsinaisella peliajalla (1-2-1-8).

Kärpät puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Oululaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 22 ottelua, joista Mikko Mannerin suojateille on kirjattu 16 voittoa ja kuusi tappiota (15-1-1-5). Itse illan otteluun Pikkupedot lähtevät neljän pelin voittoputkessa.

Oululaisseuran vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet kiekollisesta pelistä, maalinteosta ja erikoistilannepelistä. Tuosta kiekollisen pelin vahvuudesta ja maalintekovoimasta parhaiten kertoo se, että Kärpät on tehnyt sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja. Tuota erikoistilannepeliä on puolestaan pakko kehua siksi, että Kärpät on niin ylivoimalla (3. / 23,26%) kuin myös alivoimalla (2. / 91,18%) sarjan parhaimpia joukkueita.

Kärpät ennakkosuosikki

Kärpät lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja normaalitilanteessa vierasjoukkueen valinta lapulle olisi luonnollinen valinta. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, sillä maajoukkuepelit ovat varmasti rasittaneet oululaisseuraa ainakin jossakin määrin. Ilveksellä tilanne taas on toinen, sillä Tupsukorvat saivat kaikessa rauhassa hioa kuvioitaan kuntoon Karri Kiven komennuksessa.

Haastavan lähtötilanteen vuoksi Kertoimet.com vinkkaa unohtamaan suoran voittajan tässä kohteessa ja pelaamaan Nordicbetilla yli 1,5 erikoistilanne maalin iltaa, johon peliyhtiö tarjoaa mukavaa 2.20 kerrointa. Tämä ei pitäisi olla mahdoton juttu, sillä vastakkain on sarjan kolmanneksi kovin ylivoimajoukkue ja sarjan ylivoimaisesti huonoin alivoima.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eighteen − 9 =