Liiga: HIFK – KalPa klo: 18.30 ke 13.12.2017

Liiga jatkuu keskiviikkona kuuden ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin matsi pelataan Helsingissä, jossa HIFK isännöi toisen kerran kuluvalla kaudella Kuopion KalPaa. Peliyhtiöt pitävät HIFK ennakkosuosikkina ja tämä on täysin ymmärrettävää, sillä edellisen kerran kuopiolaiset ovat hakeneet täyden pistepotin Nordenskiöldinkadulta lokakuussa 2014.

Aikaisemmat kohtaamiset

HIFK ja KalPa ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen syyskuun puolivälissä päättyi Kuopiossa KalPan 2-1 voittoon, mutta toisessa kohtaamisessa HIFK kaatoi kuopiolaiset kotikentällään maalein 5-1.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten tällä kertaa Kertoimet.com lataa kaikki faktat allekkain, jotta jokainen pystyy varmasti kärryillä ja jotta Ruutun selostajat saavat tiedot omiin kirjoihinsa mahdollisimman helposti.

1. Joukkueiden seitsemän aikaisempaa kohtaamista on päättynyt kotijoukkueen voittoon.

2. Edellisen kerran vierasjoukkueena pelannut osapuoli on voittanut marraskuussa 2015. Tuolloin HIFK kaatoi KalPan Kuopiossa 2-3 lukemin.

3. Edellisen kerran KalPa on hakenut Nordenskiöldinkadulta voiton lokakuussa 2014. Tuolloin kuopiolaiset olivat parempia maalein 1-2.

4. Joukkueiden kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on nähty kaksi kertaa yli viisi maalia (6-3-9-2-4-3-1-5).

5. Joukkueiden viidessä edellisessä Helsingissä pelatussa ottelussa on ainoastaan kerran nähty yli neljä maalia (6-2-3-1-3).

6. KalPa ei ole pystynyt tekemään HIFK:ta vastaan viidessä edellisessä Helsingissä pelatussa ottelussa kertaakaan maalia enempää (1-1-1-0-1). Edellisen kerran kuopiolaiset ovat tehneet Helsingissä vähintään kaksi maalia joulukuussa 2014.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

HIFK:lla 53 pistettä

HIFK lähtee illan otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Ari-Pekka Selinin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 31 ottelua, joista punanutuille on kirjattu 16 voittoa ja 15 tappiota (14-2-7-8). Kerrotaan samalla, että HIFK liitää tällä hetkellä 12 ottelun pisteputkessa. Edellisen kerran joukkue on jäänyt pisteittä lokakuun lopussa Porissa, jossa Ässät oli parempia maalein 3-2.

Jos HIFK:n kaudesta pitäisi tehdä pieni yleiskatsaus, niin joukkueen alkukausihan oli melkoinen floppi, mutta juuri tällä hetkellä se pelaa Liigan parasta lätkää Oulun Kärppien kanssa. Ihan rehellisyyden nimessä on sanottava, että mikäli HIFK pystyy pelaamaan samalla tasolla kauden loppuun asti ja saa karsittua puolustajiensa kiekolliset virheet pois, niin pitäisimme ihmeenä, elleivät Selinin suojatit olisi finaalissa.

Se mikä HIFK:n pelistä tällä hetkellä tekee niin hienoa, on vauhti ja vaaralliset tilanteet. Joukkue painaa kuuttasataa päästä päähän ja kun helsinkiläisseuralla on hyökkäyksessä pelaajia, jotka osaavat ja tykkäävät taklata kovaa, niin ei voi kuin ihailla sitä kokonaisuutta, jota joukkue pystyy parhaimmillaan esittämään katsojille. Tähän samaan hengenvetoon pitää myös nostaa Atte Engren esille, joka on pystynyt HIFK:n virheistä huolimatta antamaan joukkueelle joka ilta mahdollisuuden voittoon.

KalPalla 48 pistettä

KalPa lähtee puolestaan illan otteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Sami Kapasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella niinikään 31 ottelua, joista kuopiolaisille on kirjattu 16 voittoa ja 15 tappiota (12-3-3-12). Kerrotaan samalla, että KalPan on jäänyt 13 edellisessä ottelussa ainoastaan kerran pisteittä (9-2-1-1). Tuon tappion se koki perjantaina Lappeenrannan SaiPalle.

Aivan kuten HIFK:kin, myös KalPan kausi on ollut kaksivaiheinen. Pitkään näytti siltä, että kuopiolaisten kausi menee totaalisen penkin alle, mutta marraskuun maaottelutauon jälkeen joukkue on kuulunut Liigan kovimpiin seuroihin. Suurin syy tälle on se, että KalPa ymmärsi panostaa joukkueeseensa ja hankkia kunnollisia vahvistuksia, joista joukkueelle on oikeasti apua kentällä ja pukukopissa.

Toisin kuin HIFK:n, KalPan joukkue on varsin kokematon ja vaikka joukkueessa riittääkin taitoa enemmän kuin paljon, on kuopiolaisten tulos edelleen tiettyjen pelaajien varassa. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosi asiaa, että KalPa on menossa tällä hetkellä pelinsä kanssa oikeaan suuntaan. Vielä kun joukkue saisi hieman lisää fyysisyyttä ja kovuutta, niin se saattaisi kenties olla joka yksi kevään kovimmista yllättäjistä.

HIFK ennakkosuosikki

HIFK lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa. Tätä me perustelemme KalPan poissaoloilla sekä ennen kaikkea fyysisyydellä, jota HIFK:lla on selvästi enemmän. Tuo tietynlainen tilannekovuus ja fyysisyyden puute tuli hyvin esille KalPan edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan ja tämä asia saattaa vielä kääntyä kuopiolaisia vastaan tämän kauden aikana.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan Oliver Kasken osuma, joka pelaa tällä hetkellä todella kovalla itseluottamuksella. Lisäksi hän on viimeistellyt punanutuille neljässä edellisessä ottelussa komeat 3+1 tehot. Unibet tarjoaa puolustajan maaliin 8,50 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 × 3 =