Liiga: HIFK – Ässät klo: 18.30 ti 16.1.2018

Liiga jatkuu tiistaina kuuden kierroksen voimin. Kierroksella pelataan muutama mielenkiintoinen ottelu, yksi näistä on tämä HIFK:n ja Ässien välinen kohtaaminen, jossa Mikael Kotkaniemi debytoi patapaitojen päävalmentajana. Peliyhtiöt pitävät HIFK:ta ennakkosuosikkina ja syystä, sillä Ässillä on ollut HIFK:n kanssa vaikeaa viime vuosina Helsingissä pelatuissa kohtaamisissa.

Aikaisemmat kohtaamiset

HIFK ja Ässät ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Nämä molemmat pelit ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoihin, sillä kaksikon ensimmäinen kohtaaminen syyskuun lopussa päättyi HIFK:lle Helsingissä 4-1 ja toinen syyskuun lopussa Ässille Porissa 3-2.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään. Tämän vuoksi Kertoimet.com listaa ne tällä kertaa allekkain, jotta jokainen varmasti pysyy kärryillä.

1. Kaksikon 13 edellisestä kohtaamisesta 12 on päättynyt kotijoukkueen voittoon.
2. Kaksikon 16 edellisestä kohtaamisesta ratkaisu on 15 kertaa saatu varsinaisella peliajalla.
3. Kotijoukkue on tehnyt kaksikon 13 edellisessä kohtaamisessa joka kerta vähintään kaksi maalia.
4. Avausmaalin tehnyt osapuoli on hävinnyt tällä kaudella molemmat ottelut.
5. Ässät on voittanut viiden viimeisen vuoden aikana ainoastaan kerran HIFK:n vieraissa (10.11.2016).
6. Joukkueiden 14 edellisessä kohtaamisessa on 12 kertaa nähty vähintään neljä maalia.
7. Joukkueet ovat pelanneet tällä vuosikymmenellä ainoastaan kerran Helsingissä alle neljän maalin ottelun. Tämä nähtiin tammikuussa 2011, jolloin Ässät kaatoi HIFK:n voittomaalikilpailun jälkeen 1-2.

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videolta. Kerrotaan vielä samalla, että Unibet tarjoaa yli 4,5 maalin ottelulle 1,81 ja alle 4,5 maalin ottelulle 2,00 kertoimen. NordicBetilla vastaavat kertoimet ovat 1,82 ja 1,99.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

HIFK:lla 67 pistettä

Kuuden ottelun pisteputkessa liitävä HIFK lähtee otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta. Punanuttujen kausi on ollut varsin vaiherikas, sillä alkukausi meni enemmän ja vähemmän alle odotusten, mutta marraskuun maaottelutauon jälkeen Ari-Pekka Selinin suojatit esittivät varsin vauhdikasta ja viihdyttävää peliä, jonka aika se keräsi 12 ottelusta peräti 28 pistettä (7-2-3-0). Tuolloin näyttikin siltä, että HIFK on ilmoittautunut mukaan mestaruustaistoon, mutta jouluun alussa tullut syväkyykkäys (6 peliä 5 tappiota) pudotti sen kauaksi kärkitaistosta.

HIFK:n ongelmat kuluvalla kaudella ovat enemmän ja vähemmän liittyneet pelinopeuteen ja avauspelaamiseen. Jostain syystä useammat mediat korostavat kokoajan Miro Heiskasen tärkeyttä joukkueelle. Tämä on osittain ymmärrettävää, sillä 18-vuotias Heiskanen on HIFK:lle tärkeä pelaaja ja luutii illasta toiseen isoja minuutteja joukkueen puolustuksessa, mutta se, että sarjan suurimmalla budjetilla pelaavan joukkueen peli on kaverin harteilla jonka rintakarvat eivät edes kasva, on aivan käsittämätöntä! Syyt HIFK:n huonouteen ovat siis oikeasti jossain muualla, kuin Heiskasen poissaoloissa, sillä muiden pelaajien pitäisi pystyä täyttämään nuoren pelaajan saappaita.

Ässillä 61 pistettä

Ässät puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Myös porilaisten kausi on ollut varsin vaiheikas. Ässät on pelannut kuluvan kauden aikana tuloksellisesti hyvää lätkää ja komeillut sarjataulukossa parhaimmillaan neljäntenä, mutta lukuisat viimeaikaiset loukkaantumiset ovat johtaneet siihen, että patapaidat ovat hävinneet kahdeksasta viimeisestä ottelusta seitsemän peliä. Näiden kahdeksan pelin aikana Ässien maaliero on ollut käsittämätön 9-29.

Sunnuntaina porilaisseuran johtoportaan mitta tuli täyteen ja joukkueen päävalmentajana toiminut Jyrki Aho erotettiin. Ahoa yksinään näistä tappioista ei ole syyttäminen, sillä patapaidoilta on puuttunut jo viikkojen ajan useampi tärkeä pelaaja kokoonpanostaan. Juuri tälläkin hetkellä lasaretissa on peräti kahdeksan pelaajaa (Phillip McRae, Mikko Salmio, Juho Tommila, Jere Seppälä, Simon Suoranta, Matias Varttinen, Jouka Juhola ja Sakari Salminen), mikä selittää osittain tuon tylyn maalieron. Jotain Porissa oli kuitenkin pakko tehdä, sillä tällä nykyisellä rämpimisellä Ässät tulee vielä putoamaan pudotuspelien ulkopuolelle. Tätä me perustelemme ihan sillä, että sarjataulukossa 11. oleva Kouvolan KooKoo on kerännyt viidestä viimeisestä pelistä kahdeksan pistettä enemmän kuin porilaisseura.

HIFK ennakkosuosikki

Kuuden ottelun pisteputkessa liitävä HIFK (3-2-1-0) lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa, ei siksi, että Selinin suojatit olisivat jotenkin häikäisseet esityksillään viimeisten viikkojen aikana, vaan perustelut liittyvät ihan puhtaasti Ässien loukkaantumistilanteeseen. Helppoja pisteitä HIFK ei kuitenkaan tule tästä matsista saamaan, sillä Kotkaniemi tulee varmasti muokkaamaan Ässien peliä. Nämä kaikki muutokset tulevat kotijoukkueelle yllätyksenä ja niihin HIFK:n pitää pystyä vastaamaan pelin aikana. Tämä taas asettaa etenkin HIFK:n valmennukselle pieniä lisäpaineita, sillä olisihan se häpeällistä hävitä joukkueelle, jolta puuttuu melkein puolet pelaajista.

Kotkaniemen ajatuksia tulevasta pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Pelaajan pisteissä lapulle laitetaan Vili Sopasen piste. Hyökkääjä on ollut yksi HIFK:n parhaita pelaajia tämän vuoden puolella. Hyvistä esityksistä kertoo myös se, että Sopanen on viimeistellyt kolmeen edelliseen peliin kuus (3+3) tehopistettä. NordicBet tarjoaa Sopasen pisteeseen 1,70 kertoimen. Unibetilla Sopasen pisteen puolesta ei pystynyt pelaamaan vinkkiämme kirjoittaessa.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 + 19 =