La Liga 2017/18 – vedonlyönti maailman kovimmasta sarjasta

La Liga BBVA
UEFA:n rankingin mukaan La Liga on Euroopan tasokkain futissarja ja kansainvälisen futistilastojärjestö IFFHS:n mukaan maailman kovin jalkapalloliiga. Tätä tukee mm. se, että viime kauden Mestarien Liigan finaalissa pelasi Real Madrid, joka nappasi myös mestaruuden, nyt toista kertaa peräkkäin.

Suurin osa maailman parhaista ja kalliimmista pelaajista pelaavat juurikin Espanjan auringon alla. Varsinkin huippujoukkueet FC Barcelona, Madridin Real Madrid ja Atletico Madrid ovat haalineet kovia pelaajia joukkueisiinsa ja se on näkynyt myös Euroopan kentillä. Vahvat joukkueet ovat vahvistuneet myös ennen tulevan kauden alkua ja vedonlyöjälle tämä tietää entistäkin mielenkiintoisimpia aikoja.

Katsojamäärissä La Liga pääsee kolmanneksi Euroopassa Bundesliigan ja Valioliigan jälkeen. La Ligan kausi 2017 / 2018 alkaa viikkoa tavallista aiemmin, 11.-12.8.2017 pelattavalla kierroksella.

Suosittelemme La Ligaan

Saitit, jotka ovat yleensäkin hyviä jalkapallovedonlyönnissä, tarjoavat parhaat kertoimet myös La Ligaan. Suosittelemme erityisesti seuraavia veikkaustoimistoja:

unibet

Arvostelu

UnibetUnibet näyttää kaikki La Ligan pelit nettisivuillaan rekisteröityneille käyttäjille.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOnErinomaiset kertoimet jalkapalloon + yksi netin parhaista live-vedonlyönneistä.
Bonus: 300€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetTodella runsaasti jalkapallokohteita, myös La Ligaa.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Suosikit kaudelle 2017/18

La Ligan voittajakertoimet kaudelle 2017-18

Viime kausi (2016/17) meni lopulta kolmen pinnan erolla Real Madridille, Barcelonan jäädessä niukasti kakkoseksi. Atletico Madrid antoi hyvän vastuksen jääden kuitenkin 12 pistettä kakkossian Barceloansta ja 15 pistettä mestari Real Madrididsta.

Nämä kolme joukkuetta ovatkin todella vahvoja myös tulevalla kaudella joka alkaa siis tänä vuonna viikkoa aiemmin kuin tavallisesti ensi kesän jalkapallon MM 2018 kisojen takia. Viime kaudella kolmikkoa haastoi ansiokkaasti Sevilla, mutta eroa Atleticoonkin tuli viisi pistettä. Kolmen parhaan palkinto on suora paikka Mestarien Liigan lohkovaiheeseen.

Kertoimien perusteella ei ole kuin kaksi suosikkia, sillä Barcelonan kerroin on 2.00 ja Real Madridin 1.85. Atletico Madridin kerroin on peräti 34.00 ja Sevillan sitten huima 151.00. La Ligasta voi lyödä vetoa myös ilman kahta ennakkosuosikkia, tuolloin Atleticon kerroin on 1.60 ja Sevillan 10.00. Mielenkiintoinen vetokohde on myös mestaruusveto ilman kolme suurta, tuolloin kolmen kärki on Sevilla (3.00), Bilbao (6.00) ja Villareal (6.50). Kertoimet La Ligasta kertovat että ensi kausi tulee olemaan kahden joukkueen kauppa.

Maalintekijävedossa kovia nimiä

Lionel Messi vai Cristiano Ronaldo? Siinä kysymys joka tulee ensimmäisenä mieleen kun mietitään Espanjan La Ligan parasta maalintekijää. Molemmat ovat tehneet todella hurjaa jälkeä edelliskaudella ja mikään ei viittaa siihen etteikö sama jatkuisi tällä tulevalla kaudella. Ei pidä kuitenkaan unohtaa Luis Suarezia, joka on maaliahne Barcelonan maalintekijä.

Leo Messin kerroin Unibetillä on 1.90, Cristiano Ronaldon kerroin on 2.75. Luis Suarezilla kerroin on 4.00. Vanavedessä tulevat Karim Benzema (51.00), Gareth Bale (51.00) Antoine Griezmann (34.00) ja Neymar (26.00). Viime kaudella Lionel Messi teki peräti 37 maalia, joka oli kolmasosan koko Barcelonan maaleista. Luis Suarez oli kakkonen 29 maalillaan, Cristiano Roanlo puolestaan kolmas 25 maalilla.

Unibetillä pystyy lyömään vetoa myös mm. parhaasta espanjalaisesta maalintekijästä, tsekkaa myös tuon vedon mielenkiintoiset kertoimet Unibetiltä.

La Ligan maalintekijöiden voittajakertoimet kaudelle 2017-18

Pelaajasiirtoja

Kesän aikana on tehty jo joitakin siirtoja ja niitä tullaan taatusti tekemään ennen kautta ja kauden aikana vielä lisää. Isoin euromäärä on käytetty Theo Hernandezin siirtoon Real Madridiin (30 miljoonaa euroa). Luis Murielin siirto Sevillaan on ollut 20 miljoonan euron arvoinen, Villareal on värvännyt Ruben Semedon (14 miljoonaa) ja Enes Unalin (14 miljoonaa). Barcelona hankki Gerard Deulofeun Valioliigasta. Mielenkiintoinen on myös Marlonin siirto Barcelonaan Fluminesesta viidellä miljoonalla. Mutta tähän listaan tulee vielä isoja päivityksiä mikäli merkit yhtään paikkaansa pitävät.

Seuraa näitä pelaajia

Lionel Messi

Barcelona ja Real Madrid ovat tänäkin vuonna tupaten täynnä supertähtiä, jotka kaikki jalkapalloihmiset tuntevat, halusivat tai eivät. Maalipörssin voitosta tullaan käymään varmasti tiukka kisa, mutta parhaiden maalintekijöiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös parhaisiin syöttelijöihin. Suarez, Kroos, Neymar ja Piatti ja MArcelo antoivat viime kaudella kaikki vähintään 10 maalipassia omien maalien lisäksi.

Seurantaan kannattaa ottaa myös viime kauden All Stars – pelaajat joka olivat:

Pacheco, Carvajal, Godin, Alvarez, Luis, Messi, Kroos, Illarramendi, Neymar, Suarez, Griezmann.

La Liga veikkaajille

Espanjan futiksessa mielenkiintoisimmat kohteet löytyvät usein isojen joukkueiden tulosvedoista. Mikäs sen parempaa kuin panostaa Barcelonan 7-0 voittoon ja jännätä matsin viime minuuteilla, että osuuko Messi vielä kolmannen kerran?

La Liga on suosittu liiga niin stadioneilla kuin kotikatsomoissakin, joten luonnollisesti myös vedonvälittäjät tarjoavat laajasti espanjalaista futista. Livevetoa ja paljon erilaisia vetoja on tarjolla jokaiseen matsiin, joten ylikertoimien bongailuun on lukuisia mahdollisuuksia.

Parhaimmillaan isoissa matseissa on jopa useita satoja pelattavia kohteita. Luonnollisesti suurin mielenkiinto on Barcelonan ja Real Madridin välisissä El Clasico -peleissä, mutta matsit Atletico Madridia vastaan ovat myös suosittuja.

Historia

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tuttavallisesti La Ligana tunnettu Espanjan pääsarja on viralliselta nimeltään Liga BBVA sponsorinsa mukaan. Espanjankielisessä maailmassa sitä kutsutaan La Primera División de Españaksi.

Kummalle menee La Ligan mestaruus ja El Classicot tällä kaudella?

Kummalle menee La Ligan mestaruus ja El Classicot tällä kaudella?

La Ligan historia juontaa juurensa vuoteen 1927, jolloin Arenas Club de Getxo -seuran puheenjohtaja José María Acha ehdotti kansallisen liigan perustamista Espanjaan.

Maan jalkapallovaikuttajat neuvottelivat liigan joukkueista ja koostumuksesta pari vuotta, kunnes päästiin yhteisymmärrykseen 10 joukkueen liigasta. Mukaan otettiin kuusi Espanjan Cupin (Copa del Reyn) voittajaa, kolme cupin finalistia ja yksi joukkue karsinnan kautta.

Alkuperäisistä seuroista vain Barcelona, Real Madrid ja Athletic Bilbao ovat pysyneet liigassa alusta asti. Nämä kolme olivat vahvoja jo ensimmäisinä vuosina. Barcelona voitti ensimmäisen mestaruuden (-29), Real Madrid ei tullut kaukana perässä (-32 ja -33). Bilbao oli kuitenkin alussa kaikkein kovin voittamalla 4 mestaruutta vuosina -30,-31,-34,-36.

Real Madrid
Myöhempinä vuosikymmeninä kuninkaaksi nousi Real Madrid. Varsinkin 60- ja 70-luvuilla Real jyräsi vastustamattomasti mestaruudesta toiseen voittaen jopa viisi kerta putkeen. Barcelonan viime kauden mestaruus oli sen 24., historiatilastoissa ykköspaikkaa La Ligassa pitää kuitenkin Real Madrid 32 mestaruudella. Vedonlyöjä joutuu lähinnä pähkäilemään tälläkin kaudella kumpi isoista vie mestauuden. Onko se kaksi kertaa peräkkäin mestaruuden vienyt Barcelona, pahin kilpakumppani Real Madrid tai vaikkapa Realin pikkuveli Atletico Madrid?

La Liga El Classico

La Ligan ehdottomat herkkuottelut ovat Real Madridin ja Atletico Madridin ottelut. Barcelonan ja Real Madridin ottelut ovat kuitenkin ne, jotka herättävät selkeästi eniten mielenkiintoa, ja näitä otteluita kutsutaan El Classico -otteluiksi. La Liga El Clasico on näiden kahden joukkueen välillä pelattu La Ligassa, Copa del Rayssä, Supercopassa ja Mestarien Liigassa peräti 233 kertaa. Tilastot ovat niukasti Real Madridin puolella, 93 – 49 – 91 ja maaliero 394 – 380.

Pokaali

La Ligan pokaalia tavoittelee 20 joukkuetta tavanomaisessa 38 ottelun liigassa. Otteluohjelmassa jokainen pelaaa toistaan vastaan sekä kotona että vieraissa. Sarjan kolme heikointa joukkuetta putoaa kakkosliigaan ja kolme toisen sarjan parasta nousee liigaan.

Hopeisen kiertopalkinnon voittanut joukkue saa mestaruusvuoden jälkeen toimistoonsa pienennetyn kopion. Viiden voiton jälkeen seura saa pokaalin omakseen ja kiertoon lähtee uusi pokaali. Nykyinen palkinto on jo yhdestoista laatuaan.

Lyö vetoa La Ligasta Unibetilla »

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × four =