Veikkausliiga: KuPS – VPS klo 17.00 su 22.7.2018

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Kierroksen kärkikamppailu pelataan Kuopiossa, jossa KuPS isännöi Vaasan Palloseuraa. Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä näiden kahden joukkueen kuntokäyrät osoittavat viimeisten viikkojen osalta täysin eri suuntiin. Peliyhtiöt pitävät kotijoukkuetta ennakkosuosikkina, mutta Vepsun mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas.

Aikaisemmat kohtaamiset

KuPS ja VPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuossa toukokuussa Vaasassa pelatussa ottelussa KuPS oli 0-2 -lukemin parempi.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että
Vepsu on edellisen kerran onnistunut kaatamaan KuPSin heinäkuussa 2016. Tuon jälkeen osapuolet ovat kohdanneet toisensa viisi kertaa. Näistä peleistä kolme on päättynyt tasan ja kaksi tuoreinta vääntöä on kääntynyt KuPSille.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon kuudessa edellisessä kohtaamisessa on joka kerta nähty vähintään kaksi maalia (2-4-4-4-2-3). Myös kolmas mainitsemisen arvoinen asia liittyy maaleihin, sillä KuPS on tehnyt kaksikon kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa joka kerta vähintään yhden osuman.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Veikkausliigaan:

KuPSilla heikompi jakso

KuPS Logo pieni 80x80, Kertoimet.com
KuPS lähtee otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Jani Honkavaaran suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 19 ottelua, joista kuopiolaisille on kirjattu kahdeksan voittoa, viisi tasapeliä ja kuusi tappiota. Viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa kuopiolaiset ovat sarjan kolmanneksi heikoin joukkue.

KuPSin kausi kokonaisuudessa on ollut ailahteleva. Joukkueen alkukausi meni alle odotusten, mutta huhti-toukokuussa kuopiolaiset pelasivat tuloksellisesti hyvin. Viimeisen yhdeksän pelin jakso joukkueelta on kuitenkin mennyt taas alle odotusten.

KuPSin suurimmat ongelmat viimeisen yhdeksän ottelun aikana ovat löytyneet maalinteosta, mistä kertoo parhaiten se, että joukkue on tehnyt näissä peleissä ainoastaan seitsemän maalia. Tuo 0,7 tehdyn maalin keskiarvo on selvästi pienempi, kuin koko kauden keskiarvo, sillä KuPS on normaalisti paukuttanut 1,6 osumaa ottelua kohti.

Vepsulla vahva jakso päällä

VPS uusi logo 80x80, Kertoimet.com
Vaasan Palloseura lähtee otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Petri Vuorisen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 19 ottelua, joista vaasalaisille on kirjattu kahdeksan voittoa, kuusi tasapeliä ja viisi tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa VPS on sarjan kovin joukkue 12 pisteellä.

Jos KuPSin kausi on ollut vaihderikas, niin vaasalaisten kautta voidaan sanoa nousujohteiseksi, sillä ensimmäisestä 13 ottelusta Vepsu sai ainoastaan kolme voittoa ja 15 pistettä. Kuudesta viimeisestä pelistä Vepsu on kuitenkin hävinnyt vain yhden.

Se miksi vaasalaisten kausi on kokonaisuudessa ollut tällainen, johtuu varmasti monestakin syystä, mutta osasyistä voidaan kylmästi vierittää loukkaantumisen piikkiin, sillä Vepsu joutui pahimmillaan tulemaan ilman useampaa runkopelaajaansa.

Ennakoidut kokoonpanot

Ennakoidut kokoonpanot pieni 80x80, Kertoimet.com
KuPS ei ole juurikaan julkisuuteen loukkaantumistietojaan tuonut, joten joukkueen iskukyky pitäisi olla kohdallaan. Vepsulta sen sijaan ottelusta puuttuu ennakkotietojen mukaan Berkant Güner, Aatu Kujanpää, Elhadji Ciss ja Aatu Laatikainen.

KuPS (4-3-3):
Virtanen, Murillo, Pirttijoki, Rexhepi, Savolainen – Pennanen, Saxman, Hiltunen – Karjalainen, Rangel, Purje.

VPS (4-4-2):
Volotinen – Ojamaa, Lahti, Auvinen, Engström – David, Voutilainen, Vahtera, Stardvall – Hakola, Douglas Cae.

KuPS ennakkosuosikki

KuPS lähtee otteluun meidän silmissämme selvänä ennakkosuosikkina, mutta Vepsua ei missään nimessä pidä aliarvioida, sillä vaasalaiset pelaavat tällä hetkellä tuloksellisesti kauden parhainta futista. Luotetaan kuitenkin siihen, että KuPS pystyy viemään tämän pelin nimiinsä, sillä joukkueen edellinen esitys FC Kööpenhaminaa vastaan oli sen verran miehekäs, ettei vaasalaiset tule saamaan tästä pelistä helppoja pisteitä.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 − 15 =