Veikkausliiga: KuPS – Ilves kello 17.00 su 7.10.2018

Kotoisessa Veikkausliigassa potkitaan sunnuntaina kolmen ottelun kierros. Kierroksen herkkupala nähdään Kuopiossa, jossa KuPS isännöi Tampereen Ilvestä. Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen herkulliset, sillä molemmat joukkueet taistelevat mitalista ja tarvitsevat tästä pelistä voiton hinnalla millä hyvänsä.

Aikaisemmat kohtaamiset

KuPS ja Ilves ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen nähtiin Tampereella huhtikuussa ja toinen vääntö kesäkuussa Kuopiossa. Tuossa huhtikuussa Tampereella pelatussa ottelussa Ilves oli parempi maalein 2-1, mutta kesäkuussa Kuopiossa pelatussa toisessa väännössä KuPS oli parempi maalein 3-1.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että vierasjoukkue ei ole tehnyt kaksikon kuudessa edellisessä kohtaamisessa kertaakaan yhtä maalia enempää. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy kotivoittoihin, sillä joukkueiden neljäs edellistä vääntöä on päättynyt ottelua isännöivät seuran voittoon.

Kolmas ja kenties mielenkiintoisin asia liittyy KuPSin voittoihin, sillä kuopiolaiset ovat voittaneet kaksikon 15 viimeisestä väännöstä ainoastaan yhden pelin. Myös kuopiolaisten pisteet Ilvestä vastaan ovat olleet tiukassa, sillä näissä 15 ottelussa KuPS on puristanut tupsukorvilta ainoastaan neljä pistettä (1-1-13).

Lyö täällä vetoa Veikkausliigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Molemmilla joukkueilla 49 pistettä

KuPS lähtee otteluun sarjataulukon jaetulta neljänneltä sijalta. Jani Honkavaaran suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 30 ottelua, joista kuopiolaisille on kirjattu 14 voittoa, seitsemän tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa KuPS on sarjan toiseksi kovin joukkue 11 pisteellä yhdessä Rovaniemen Palloseuran kanssa.

– Kuopion tekonurmi poikkeaa luonnonnurmesta, johon olemme tottuneet. Palloa pitää pelata enemmän jalkaan ja ensimmäisen kosketuksen merkitys korostuu. Me keskitymme taktiseen puoleen ja erikoistilanteisiin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo ennen ottelua.

Ilves lähtee otteluun sarjataulukon jaetulta neljänneltä. Jarkko Wissin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 30 ottelua, joista Tupsukorville on kirjattu 14 voittoa, seitsemän tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Ilves on sarjan neljänneksi kovin joukkue kahdeksalla pisteellä.

– Ilves taistelee ja meidän on pakko pystyä vastaamaan siihen. Meidän on oltava pelissä huolellisia, sillä Ilves rokottaa virheestä. Me keskitymme vain omaan tekemiseen, sillä vain se ratkaisee. Toisten tekemisiä ei tuijotella, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Ennakoidut kokoonpanot

Kumpikaan joukkue ei saa otteluun parasta mahdollista kokoonpanoa, sillä KuPSilta puuttuu ottelusta ainakin hyökkääjä Saku Savolainen. Ilvekseltä sivussa puolestaan varmuudella ovat Baba Mensah, Tiemoko Fofana, Tuomas Rannankari, Naatan Skyttä ja Niklas Jokelainen.

KuPS (4-3-3):
Virtanen – Savolainen, Manga, Toivomäki – Saxman, Ayarna, Pennanen – Purje, Rangel, Niskanen.

Ilves (4-5-1):
Hilander – Almen, Tanska, Huhtala, Kazi – Tamminen, Siira, Ala-Myllymäki, Thiaw, Järvinen – Mettälä.

KuPS ennakkosuosikki

KuPS lähtee otteluun enemmän ja vähemmän selvänä ennakkosuosikkina, mutta Ilveksen mahdollisuuksia ei missään nimessä pidä väheksyä, sillä historia tietää joukkueen olevan kuopiolaisseuralle vaikea vastus kaadettavaksi. Luotetaan tässä ottelussa kuitenkin siihen, että KuPS pystyy pitämään pintansa kotikentällään ja pelataan kotijoukkueen voittoa, vaikka historia ei tue tätä näkemystä.

Lyö KuPSin ja Ilveksen matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 × four =