Eurooppa-liigan karsinnat: KuPS – FC Kööpenhamina kello 19.00 to 12.7.2018

Eurooppa-liigan karsinnat pyörähtävät tänään todenteolla käyntiin. Suomalaisista seurajoukkueista illan kierroksen aikana tulessa ovat FC Lahti, Ilves ja Kuopion Palloseura. Tässä vinkissä Kertoimet.com keskittyy KuPSin ja FC Kööpenhaminan väliseen kohtaamiseen, joka on kierroksen herkkupala. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat illan Eurooppa-liigan karsintoihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

KuPS ja FC Kööpenhamina eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan. Joukkueiden historiaa tarkemmin katsoessa huomaa, että KuPS on kohdannut historiassaan kaksi tanskalaisseuraa europeleissä. Nämä nähtiin kaudella 1978-1979. Tuolloin KuPS mittasi paremmuuttaan sekä Boldklubben 1903:n että Esbjerg fB:n kanssa. KuPS kaatoi ensimmäisen kierroksen peleissä B 03:n yhteismaalein 6-5, mutta hävisi toisella kierroksella EFB:lle yhteismaalein 6-1.

FC Kööpenhamina on puolestaan pelannut euroepeleissä neljää suomalaisseuraa vastaan, nämä ovat Porin Jazz, Helsingin Jalkapalloklubi, MP Mikkeli ja MYPA Kouvola. Suomalaisten epäonneksi tanskalaiset ovat edenneet näistä ottelupapereista joka kerta jatkoon. Kerrotaan kuitenkin samalla, että Jazz ja HJK ovat voittaneet toisessa osaottelussa FC Kööpenhaminan. MYPA puolestaan puristi siltä tasapelin.

Näitä sivuja suosittelemme Eurooppa-liigan:

Kuopiossa tehty hyvää työtä


Kuopion Palloseura on vuonna 1923 perustettu jalkapalloseura, joka pelaa kotiottelunsa noin 5000 katsojaa vetävällä Kuopion keskuskentällä. KuPS on voittanut Suomen mestaruuden historiassaan viisi kertaa ja noussut niiden joukkueiden joukkoon tällä vuosikymmenellä, jotka säännöllisesti hakevat Suomesta euromenestystä.

Kuluvalla kaudella Kuopiolaiset ovat pelanneet Veikkausliigassa 19 ottelua. Näistä peleistä Jani Honkavaaran suojateille on kirjattu kahdeksan voittoa, viisi tasapeliä ja kuusi tappiota. Kuopiolaisten vahvuudet ovat löytyneet kuluvalla kaudella etenkin hyökkäyksestä, sillä KuPS on iskenyt lähes kahden maalin keskiarvolla osumia maamme pääsarjassa.

FC Kööpenhamina tottunut europelien kävijä

FC Kööpenhamina pieni 80x80, Kertoimet.com
FC Kööpenhamina on puolestaan vuonna 1992 perustettu jalkapallo seura. Seuran taru alkoi kun Boldklubben 1903 ja Kjøbenhavns Boldklub yhdistyivät. FC Kööpenhamina on voittanut Tanskan mestaruuden historiassaan 12 kertaa. Näistä 11 on tullut tällä vuosituhannella.

FC Kööpenhamina on muutenkin ollut kovassa tikissä, sillä se on voittanut näiden 11 mestaruuden lisäksi 2000-luvulla i Royal Leaguenkahdest, kertaalleen Tanskan Supercupin ja kuusi kertaa Tanskan cupin. Se pelaa pelinsä vajaat 43 000 katsojaa vetävällä Telia Parkenilla ja on tottunut esiintymään säännöllisesti europeleissä.

Kuluvalla kaudella FC Kööpenhamina on pelannut neljä peliä. Nämä kaikki ovat olleet harjoitusotteluita. Ståle Solbakkenin suojatit aloittivat kauden 2-3 tappiolla Lyngbylle. Tätä peliä seurasi 1-0 tappio Sturm Grazille. Tuota peliä seurasi puolestaan 0-0 tasapeli Mariboria vastaan ja viimeisimmässä pelissään se kaatoi Moskovan CSKA:n tylyin 4-1 lukemin.

Tanskalaiset ennakkosuosikkeja

FC Kööpenhamina lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta KuPSin pieniä yllätys mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas. Tätä me perustelemme sillä, että kuopiolaisilla on kotikenttäetu sekä parempi ottelutuntuma. Myös FC Kööpenhaminan kokoonpano on pieni kysymysmerkki, sillä useampi sen pelaaja esiintyi käynnissä olevissa MM-kisoissa, nämä ovat Robin Olsen (SWE), William Kvist (DEN) ja Viktor Fischer (DEN).

Koska FC Kööpenhaminan suorasta voitosta saa niin pienen kertoimen, niin lähdetään pelaamaa tässä kohteessa vaihtoehtoisia vetoja. Vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle laitetaan molempien joukkueiden maali sekä alle 2,5 maalin ottelu. Unibet tarjoaa molempien joukkueiden maalille 2,12 kertoimen. Alle kolmen maalin ottelulle kerroin on puolestaan 1,72.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 × 3 =