Koripallon veikkaaminen netissä

Koripalloon saa netistä parhaat kertoimet sarjaan kuin sarjaan, olipa suosikkisi kotimainen Korisliiga tai vaikka NBA.

Koripallossa voi netissä pelata kaikkia merkittäviä liigoja ja otteluita. Listoilla ovat NBA, Suomen korisliiga, Saksan, Espanjan, Italian, Kreikan, Ranskan ja muiden koripallomaiden pääsarjat ja cupit sekä Euroliiga ja kansainväliset ottelut (MM-kisat ja muut arvoturnaukset).

Suosittelemme koripalloon

Suosittelemme seuraavia vedonlyöntisivuja koripallon veikkaamiseen. Kaikilla näillä sivuilla voi koripallosta lyödä myös live-vetoja, eli ottelun aikana jätettäviä vetoja.

unibet

Arvostelu

UnibetYkkösvalintamme kaikkiin palloilulajeihin. Listoilla sadoittain EM-koris, NBA, ja muita koris-kohteita.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeonEnemmän koripallon live-vedonlyöntiä kuin muualla.
Bonus: 300€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava, ilmainen tilastokeskus on hyödyllinen apuväline.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairVetopörssissä ajoittain herkkupaloja.
Bonus: 100€

Pelaa »

Pelitapoja

Alla ovat eniten netissä käytetyt tavat lyödä vetoa koripallosta.

Osaa näistä peleistä voi pelata myös pelkkään ottelun neljännekseen tai puolikkaaseen. Live-vedonlyönnissä on lisäksi erilaisia pelitapoja (seuraavan pisteen tekijä yms), joita voi pelata vain live-vedonlyönnissä.

Normaali pitkäveto

koripallo veikkauksen kohteita

Murto-osa Unibetin koripallon kohdelistasta.

Kaikista koripallon pelilistoilla olevista otteluista on mahdollista pelata tavallista pitkävetoa.

Tuplausmahdollisuus
Koripallossa tuplausmahdollisuus muuttaa kertoimia vähemmän (pitkävedon kertoimiin verrattuna) kuin muissa palloilulajeissa, koska tasapelit ovat harvinaisempia.

Tasoitusveto
Normaali tasoitusveto, eli toiselle joukkueelle annetaan tasoitusta tietyn määrän. Tasoitus on yleensä 2,5 – 8,5 koria.

Koska tasoitus päättyy puolikkaaseen tasapelit eivät ole mahdollisia.

Yli / alle
Koko ottelun yhteenlaskettu lopputulos yli tai alle tietyn korimäärän jatkoaika mukaan luettuna.

NBA-vinkki: valtava kotikenttäetu

Tässä helppo vinkki NBA:n pelaamiseen: NBA:ssa joukkueilla on suurempi kotikenttäetu kuin missään muussa pohjois-amerikkalaisessa liigassa.

Kotijoukkueet voittavat keskimäärin 60% NBA-otteluista (NHL:ssä vastaava lukema on 55%). Pudotuspeleihin yltävät joukkueet voittavat kotona huimat 73%, mutta vieraissa vain 53% otteluista.

Syytä kotikenttäetuun ei ole vaikea arvata. NBA-ottelut ovat usein tasaisia ja jos mylvivä kotiyleisö saa tuomarin edes parissa päätöksessä viheltämään kotijoukkueen eduksi, on se selvä etu kotijoukkueelle.

Loppukevennys: Beat the spread ja point shaving

Loppukevennyksenä selitys mafia-elokuvissa usein esiintyvään tilanteeseen, jossa mafian vedonvälittäjä (bookie) kovistelee koripalloa velaksi pelannutta ja hävinnyttä vedonlyöjää.

Näissä kohtauksissa vedonlyöjä voivottelee, miten joukkue ”didn’t beat the spread” ja että joku oli selvästi ”shaving points” koska näin kävi.

Suomentajat kääntävät tilanteen yleensä ihan miten sattuu. Kyse on oikeasti spread bettingistä, eli suomeksi tasoitusvedosta.

Amerikkalaiset kutsuvat tasoitusvedon tasoitusta termillä spread. Jos kohde olisi vaikka:
Los Angeles Lakers – Miami Heat +6,5

Olisi kohteessa 6,5 pisteen spread. Spread on siis tasoitus, eli se määrä pisteitä, jolla joukkue voi hävitä ja silti voittaa. Tässä esimerkkimme tasoitusvedossahan Miami Heat voisi hävitä kuudella pisteellä ja silti sitä veikanneet voittaisivat. Jos Los Angeles voittaisi yli kuudella pisteellä, sanottaisiin että se ”beat the spread” tai ”covered the spread”.

Mafia-leffoihin tällainen spread betting päätyy siksi, että siinä on helpompi lahjoa pelaajia kuin muissa veikkaus-huijauksissa.

Yhdysvalloissa pelataan paljon rahaa yliopistojen koripalloon. NCAA-sarjan yliopistopelaajat ovat (ainakin paperilla) amatöörejä, joten heitä on mahdollista lahjoa, toisin kuin miljoonia tienaavia NBA-pelaajia.

Tällaisessa lahjonnassa pelaaja lahjotaan pitämään huolta siitä, että joukkue ei voita liikaa: siis pitämään pisteiden erotus spreadin eli tasoituksen sisällä (esimerkissämme pitämään ero alle kuudessa pisteessä).

Pelaajia on helpompi lahjoa tähän kuin häviämään otteluita, sillä koripallossa on käytännössä ihan sama monellako korilla joukkue voitti ottelunsa. Joukkue saa siis yhä voittaa, kunhan ratkaisuhetkellä tekee rikkeen tai heittää sen verran huti, ettei joukkue voita liikaa. Kun pelaaja pelaa näin (pitäen eron tarpeeksi pienenä), siitä käytetään termiä ”point shaving”.

Wikipedian englanninkielisiltä sivuilta löytyy laaja artikkeli kuuluisasta point shaving -tapauksesta.

Lyö vetoa koripallosta Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eleven + four =