Liiga: KooKoo – KalPa klo: 18.30 ke 23.11.2017

Kuopion Kalpa on osoittanut pieniä heräämisen merkkejä ennen viimeisten kierrosten aikana, tätä kuvaa parhaiten se, että Sami Kapasen suojatit liitävät parhaillaan kuuden pelin pisteputkessa. Tänään tuolle putkelle voi tulla Kouvolassa jatkoa, sillä KooKoo on hävinnyt kahdeksan edellistä viikon ensimmäistä peliään. Lisäksi kuopiolaisseura on syystä tai toisesta osoittautunut viime vuosina GouGoulle todella haastavaksi palaksi kaadettavaksi.

Aikaisemmat kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet toisena kuluvalla kaudella kerran. Tuossa reilu kuukausi sitten Kuopiossa pelatussa ottelussa KalPa oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että KalPa on voittanut joukkueiden viisi edellistä kohtaamista. Edellisen kerran KooKoo on kaatanut kuopiolaisseuran maalikuussa 2016. Toinen asia joka pistää silmää on tasaisuus, sillä joukkueiden seitsemän aikaisempaa kohtaamista ovat olleet ns. maalin pelejä. Tasaisista väännöistä kertoo myös se, että kaksikon seitsemästä edellisestä väännöstä kolme on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Vanha sananlasku sanoo, että viina on viisasten juoma. Useimmat meistä oppivat tämän asian kuitenkin vasta kantapään kautta.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

KooKoon ensimmäinen kolmannes onnistunut

KooKoon ensimmäinen kolmannes maamme pääsarjassa ylitti ainakin meidän odotukset, sillä Kertoimet.com rankkasi ennen kauden alkua kouvolalaiset suoraan pudotuspelien ulkopuolelle. Itse illan otteluun Tuomas Tuokkolan suojatit lähtevät kuitenkin sarjataulukon kymmenenneltä sijalta.

KooKoon vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta, sillä nimettömästä materiaalista huolimatta kouvolalaiset ovat tehneet sarjassa kuudenneksi eniten maaleja (2,91 ottelua kohti). Vastaavasti joukkueen heikkoudet ovat löytyneet puolustuksesta, sillä GouGou on päästänyt sarjassa neljänneksi eniten maaleja (3,00 ottelua kohti).

KooKoon tilastoja tarkemmin katsoessa esille putkahtaa toinenkin kummallisuus, sillä joukkueelle on vihelletty kuvalla kaudella vähiten jäähyjä Liigassa. Tämä taas selittyy hyvin pitkälle sillä, että kouvolalaisseuralle on vihelletty kuluvalla kaudella ainoastaan yksi yli kahden minuutin rangaistus, sillä kahden minuutin rangaistuksia joukkueelle vihelletään seitsemänneksi eniten.

KalPa osoittaa heräämisen merkkejä

KalPa kuului niihin joukkueisiin, jotka Kertoimet.com rankkasi ennen kauden alkua taistelemaan pudotuspelipaikasta. Sami Kapasen suojattien alkukausi oli lähes katastrofi, mutta ennen marraskuun maaottelutaukoa Kuopiossa saatiin palasia naksahtamaan paikalleen, jonka seurauksena KalPa liitää tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa ja komeilee sarjataulukossa sijalla 11. Edellisen kerran KalPa on jäänyt pisteittä lokakuun 23. päivä Ilvestä vastaan.

KalPan vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet puolustuksesta, sillä sijoituksesta huolimatta kuopiolaisseuralle on tehty Liigassa viidenneksi vähiten maaleja (2,45 ottelua kohti). Tämä näkyy myös ylivoimassa, joka on sarjan neljänneksi kovin (89,66%).

Vastaavasti KalPan heikkoudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta ja vieraspeleistä. Nämä kaksi asiaa on helppo perustella, sillä KalPa on tehnyt koko sarjassa vähiten maaleja (1,83 ottelua kohti) ja on sarjan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue (3-0-0-9). Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon, että KalPa on voittanut kaksi edellistä vieraspeliään.

Jos KalPasta pitäisi hakea vielä jotain muita miinuksia, niin sellainen löytyisi ainakin jäähyistä, sillä KalPalle vihelletään viidenneksi eniten kahden minuutin rangaistuksia Liigassa.

Tasainen ottelu luvassa

Kertoimet.com uskoo illan ottelun noudattelevan kaksikon aikaisempien kohtaamisten kaavaa ja ratkeavan suuntaan tai toiseen maalin kahden erolla. Vaikka meillä oli sellainen mielikuva, että KooKoo olisi näissä viikon ensimmäisissä otteluissa vahvoilla, niin tilastot osoittavat toista, sillä KooKoo on voittanut tällä kaudella ainoastaan kaksi kertaa viikon ensimmäisen matsin. Nämäkin tulivat heti alkukaudesta. Joukkueen kahdeksan edellistä viikon ensimmäistä peliä ovat päättyneet tappioon ja niistä KooKoo on saanut kasaan ainoastaan kolme pistettä (0-0-3-5). KalPa taas on ollut viimeisten viikkojen aikana vahva näissä viikon ensimmäisissä otteluissa, joten tämän vuoksi pelataan vierasjoukkueen voittoa, vaikka KalPalla on ollut ongelmia vieraissa oman pelinsä kanssa.

Maalintekijävinkissä lapulle voitaisiin laittaa Alexader Ruutun osuma, joka on viimeistellyt KalPalle kolmessa edellisessä ottelussa kaksi maalia. Unibet tarjoaa hyökkääjän maaliin mukavan 4.60 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 + sixteen =