NHL Global Series Challenge: Kölner Haie – Edmonton Oilers kello 17.00 ke 3.10.2018

NHL:n ystävyysottelut jatkuvat tänään Kölnin Lanxess Areenalla, jossa Kölner Haie isännöi NHL-seura Edmonton Oilersia. Vieraat lähtevät tähän peliin selvänä ennakkosuosikkina, mikä näkyy myös peliyhtiöiden kertoimissa. Koska Edmontonin suoran voiton kerroin on niin pieni, on tässä ottelussa syytä pelata vaihtoehtoisia vetoja.

Kölnerin puolustus toimii

Kölner Haie on vuonna 1972 perustettu saksalainen jääkiekkoseura, joka pelaa kotiottelunsa 18500 katsojaa vetävällä Lanxess Areenalla. Haie on voittanut historiassaan Saksan mestaruuden kahdeksan kertaa. Näistä ensimmäinen tuli kaudella 1977 ja tuorein on perua keväältä 2014. Haien päävalmentajana toista kautta perätysten toimii 52-vuotias Peter Draisaitl. Hän on Edmontonin riveissä pelaavan Leon Draisaitlin (3. kierroksen varaus) isä.

Draisaitlin perheen haastattelua pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Edmontonin hyökkäys toimii

Edmonton Oilers on vuonna 1971 perustettu kanadalainen NHL-seura. Se on voittanut Stanley Cupin viisi kertaa historiassaan ja dominoi maailman kovinta kiekkoliigaa 80-luvulla. Joukkueessa on pelannut myös useita suomalaisia. Näistä legendaarisimmat ovat Jari Kurri ja Esa Tikkanen. Näistä ensimmäinen on päässyt Fall of fameen ja pitää edelleen hallussa Edmontonin kaikkien aikojen maaliennätystä pudotuspeleissä.

Vaikka Edmontonin historia on hieno ja hakee NHL:ssä vertaistaan, niin viimevuodet ovat olleet joukkueille vaikeita. Syitä tähän on useita. Erikoista Edmontonin tekemisessä on se, että kanadalaisseura on päässyt viime vuosina varaamaan useamman ykköskierroksen pelaajan, mutta tästä huolimatta homma ei ole ottanut tuulta alle toivotulla tavalla.

Edmontonin päävalmentajana toimii neljättä kautta perätysten Todd McLellan. Joukkueen kapteenina puolestaan toimii Conor McDavid, joka on yksi sarjan parhaimpia ja kalleimpia pelaajia 21-vuoden iästä huolimatta.

Ottelun introa pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Lyö täällä vetoa NHL:stä:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Lähtökohdat

Kölner Haie on pelannut kuluvalla kaudella seitsemän ottelua Saksan pääsarjassa. Näistä peleistä Peter Draisaitlin suojateille on kirjattu kaksi voittoa ja neljä tappiota. Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon, että noista neljästä tappiosta kaksi on ollut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Kölnerin suurimmat ongelmat alkaneella kaudella ovat löytyneet maalinteosta, sillä kahdeksannesta sijasta huolimatta se on tehnyt Del-liigassa neljänneksi vähiten maaleja. Vastaavasti saksalaisseuran puolustus on ollut toimiva, sillä Körner on päästänyt vähiten maaleja.

Edmonton Oilers on pelannut kuluvalla kaudella seitsemän harjoitusottelua. Näissä harjoituspeleissä Edmonton on ollut varsin hyvässä vedossa, sillä McLennanin suojatit ovat voittaneet niistä kuusi ja hävinneet ainoastaan yhden. Hyvää Edmontonin harjoituspeleissä on ollut myös se, että joukkue on iskenyt niissä maaleja liukuhihnalta (4,1 ottelua kohti). Vastaavasti pientä parannettavaa on löytynyt puolustuspelaamisesta, sillä kanadalaisseuralle on tehty niissä yllättävän paljon maaleja (2,42). Kerrotaan kuitenkin samaan hengenvetoon, että kolmessa viimeisessä pelissä tuo päästettyjen maalien keskiarvo on ainoastaan 1,6.

Edmonton selvä ennakkosuosikki

Edmonton lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä näiden kahden joukkueen materiaaleissa on valtava ero kanadalaisseuran hyväksi. Koska kyseessä on kuitenkin harjoitusottelu, niin ei dumata kotijoukkueen mahdollisuuksia ihan täysin, sillä Oilers tuskin tulee peluuttamaan tässä pelissä parhaita pelaajiaan, koska sen kausi alkaa virallisesti perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Alkuun näytti siltä, että tähän peliin ei löydy mitään pelattavaa, sillä NordicBet oli ainoa peliyhtiö, joka tarjosi mahdollisuutta lyödä vetoa tästä pelistä. Onneksi Unibet riensi kuitenkin hätiin kesken vinkkimme ja tarjosi otteluun laajemman valikoiman. Unibetin tarjonnasta lapulle poimitaan Edmontonin toisen ja kolmannen erän voitot.

Näitä yllä mainittuja vaihtoehtoja me perustelemme sillä, että kanadalaisseura on pelannut niissä parasta peliä, sillä seitsemästä tämän kauden toisesta erästä Edmonton on voittanut kolme. Päätöserässä Oilers on ollut liekeissä, sillä se on voittanut niistä kuusi. Unibet tarjoaa Edmontonin toisen erän voitolle 1,62 ja kolmannen erän voitolle 1,60 kertoimen.

Lyö Kölnerin ja Edmonton välisestä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 + 14 =