KHL: Salavat Julaev Ufa – Traktor Tsheljabinsk klo 16.00 pe 23.3.2018

Itäisen konferenssin välierät jatkuvat tänään kahden ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin matsi pelataan Ufassa, jossa Erkka Westerlundin suojateilla on mahdollisuudet laittaa sarja katkolle. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet pääsääntöisesti pienten marginaalien pelejä.

Aikaisemmat kohtaamiset

Ufa ja Traktor ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kuusi kertaa. Näistä peleistä kaksi nähtiin runkosarjassa ja neljästi yhteen on isketty yhteen pudotuspeleissä. Traktor voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen runkosarjassa syyskuussa 3-2 ja vei myös toisen kohtaamisen lokakuussa voittomaalikilpailun jälkeen 3-4. Itäisen konferenssin välierissä on ollut tasaisempaa, sillä neljän pelin jälkeen voitot ovat tasan 2-2.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa muutama asia pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon 15 edellisestä kohtaamisesta 14 on ollut ns. maalin pelejä. Tuo ainoa yli kahden maalin voitto nähtiin joukkueiden tuoreimmassa kohtaamisessa keskiviikkona, jolloin Traktor otti 4-1 voiton.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy avausmaaliin, sillä Traktor on tehnyt kaksikon kolmessa tuoreimmassa väännössä joka kerta ensimmäisen osuman, vaikka se on hävinnyt näistä peleistä kaksi. Kolmas mielenkiintoinen asia liittyy maalien määriin, sillä joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran nähty yli viisi maalia (5-5-4-3-6-5-3).

Sen minkä nuorena oppii, vanhana taitaa:

Näitä sivuja suosittelemme KHL:ään:

Pienten marginaalien peli

Ottelun lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä tämän ottelun voittaja saa ottelu ja eräpallon. Tämä asia saattaa lopulta nousta isoon arvoon, sillä sarja on ollut odotetun tasainen, jossa pienet marginaalit ovat nousseet isoon arvoon.

Pienistä asioista puhuttaessa kolme asiaa nousee esille. Näistä ensimmäinen on ylivoima, joka on ollut molemmilla joukkueilla tehotonta tässä sarjassa. Ylivoiman tehokkuus on kuitenkin ollut voittoa ratkottaessa iso asia, sillä se osapuoli, joka on onnistunut maalinteossa ylivoimalla, on vienyt kaikilla kolmella kerralla voiton.

Toinen tilastollinen kummajaisuus löytyy toisista eristä, joista Ufa on hävinnyt kolme ja pelannut kerran tasan. Tämä on pieni asia, mutta nousee isoon arvoon, kun ottaa huomioon sen, että 15 edellisestä kohtaamisesta 14 on ollut maalin pelejä.

Kolmas ja kaikkein mielenkiintoisin asia liittyy laukauksiin, jota Ufa on vienyt illasta toiseen nimiinsä, vaikka joukkue olisi istunut enemmän jäähyllä. Tämä tarkoittaa kylmästi sitä, että joko Ufa ampuu joka paikasta ja tekee Traktorin maalivahdista sankaria tai sitten se ei onnistu hyödyntämään paikkojaan riittävän tehokkaasti.

Ufa ennakkosuosikki

Ufa lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voiton puolesta, sillä Ufa on esiintynyt tällä kaudella kotikentällään pääsääntöisesti hyvin. Tästä kertoo myös se, että joukkue on hävinnyt pudotuspeleissä kotikentällään ainoastaan kaksi peliä. Näistä toinen tuli Traktoria vastaan ensimmäisessä osaottelussa, jossa Ufa oli väsyneempi osapuoli Omsk sarjan jäljiltä.

Pelaajan pisteissä lapulle laitetaan Joonas Kemppaisen pojo, joka on viimeistellyt tässä sarjassa Ufalle 1+2 tehot. Näillä kolmella tehopisteellä suomalaishyökkääjä on Linus Omarkin jälkeen joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 × 2 =