KHL: Moskovan TsSKA – Salavat Ufa klo: 18.30 ke 15.11.2017

Ufan alkukausi on ollut hyvin ailahteleva. Lähtökohdat tähänkään otteluun eivät ole kaikkein helpoimmat, sillä TsSKA pääsee matsiin tuoreilla jaloilla, kun taas Ufalle ottelu on kuluvan viikon toinen. Tämän vuoksi voimasuhteet ovat kallellaan kotijoukkueelle, joka on ollut Erkka Westerlundin suojateille lähes ylitsepääsemätön vuori kiivettäväksi viime vuosina.

Aikaisemmat kohtaamiset

TsSKA ja Ufa kohtasivat toisensa menneellä kaudella kaksi kertaa. Moskovalaisseura vei kaksikon ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään 3-1 ja toisen vieraissa 5-1. Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa silmään pistää niin moni asia, että listaamme ne alle, jotta teidän on helpompi ymmärtää kokonaisuus.

1. TsSKA on voittanut joukkueiden kuudesta edellisestä kohtaamisesta viisi peliä.
2. Avausmaalin tehnyt joukkue on voittanut kuusi edellistä kohtaamista.
3. Joukkueiden 11 edellisessä kohtaamisessa on saatu ratkaisu varsinaisella peliajalla.
4. Joukkueiden 36 edellisessä kohtaamisessa on tehty joka kerta vähintään 1 maali.
5. Nämä joukkueet eivät ole ikinä pelanneet 0-0 tulosta KHL:ssä.
6. Kotijoukkue on tehnyt joukkueiden 36 edellisessä kohtaamisessa joka kerta vähintään yhden maalin.
7. Näissä 36 kohtaamissa on jääty ainoastaan kaksi kertaa alle kahden maalin.
8. Joukkueiden 36 edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan neljä kertaa jääty alle kolmen maalin.
9. TsSKA on tehnyt kuudessa edellisessä kotiottelussaan Ufaa vastaan joka kerta vähintään kolme maalia.
10. Joukkueiden kymmenessä edellisessä Moskovassa pelatussa ottelussa on joka kerta nähty vähintään neljä maalia.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Vaikeuksien kautta voittoon

TsSKA:n alkukausi oli vaikea ja hetken näyttikin siltä, ettei hommasta tule yhtään mitään, mutta kauden edetessä moskovalaisseura on hilannut itsensä läntisen konferenssin toiselle sijalle. Igor Nikitinin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 28 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 22 voittoa ja kuusi tappiota (16-6-1-5).

TsSKA:n vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet niin puolustuksesta kuin myös hyökkäyksestä. Tästä kertoo se, että TsSKA on päästänyt koko sarjassa Jokereiden jälkeen toiseksi vähiten maaleja (1,75 ottelua kohti) ja on tehnyt niitä koko sarjassa kolmanneksi eniten (3,25 ottelua kohti). Tämä näkyy myös ylivoimassa (21,00%), joka on sarjan seitsemänneksi kovin.

Ufalla ongelmia alakerrassa ja ylivoimalla

Ufan alkukausi on ollut melkoisen värikäs. Joukkuetta povattiin ennen kauden alkua itäisen konferenssin kärkisijoille, mutta 31 ottelun jälkeen Erkka Westerlundin suojatit komeilevat konferenssissaan vasta seitsemäntenä. Tämä on luonnollisesti pettymys, mutta mihinkään paniikkiin ei ole vielä syytä, sillä yksikään joukkue ei ole tässä vaiheessa kautta parhaassa tikissä (Win the right games).

Westerlundin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 31 ottelua. Näistä peleistä Ufalle on kirjattu 15 voittoa ja 16 tappiota (14-1-2-14). Ufa on mätännyt maaleja ihan hyvään tahtiin (2,74 ottelua kohti), mutta jostain syystä se on päästänyt itäisessä konferenssissa toiseksi eniten maaleja (2,70 ottelua kohti). Myöskään Ufan erikoistilannetilastot eivät ole mairittelevia, sillä se on ylivoimalla (16,8%) sarjan kymmenenneksi huonoin ja alivoimalla (78,4%) sarjan viidenneksi huonoin joukkue.

Tarkemmassa syynäyksessa selviää, että Ufa on päässyt pelaamaan ylivoimaa koko sarjassa seitsemänneksi eniten. Tämä kielii siitä, että joukkue pystyy pelaamaan voittavaa lätkää, mutta itse ylivoima on tehotonta. Nuo Ufan päästetyt maalit selittyvät osittain alivoimalla, sillä joukkueelle on vihelletty koko sarjassa kymmenenneksi eniten jäähyjä. Näiden kahden asian lisäksi silmään pistää väkisin maalivahti Ben Scrievensin tilastot.

Kanadalaismaalivahti on torjunut kuluvalla kaudella 25 ottelussa. Näissä peleissä hänen torjuntaprosentiksi on muodostunut 92,00 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,27. Jos näitä tilastoja verrataan muihin yli 20 ottelua pelanneisiin maalivahteihin, niin kanadalaismaalivahti ei mahdu sarjassa edes 16 parhaan maalivahdin joukkoon. Hän häviää vertailussa esimerkiksi Dinamo Riikan Janis Kalninsille (93,4% / 2,16), Ladan Alexander Lazushinille (92,9% / 2,17) ja Amurin Juha Metsolalle (92,4% / 2,27). Huomioisen arvoista tässä on se, että nämä kaikki kolme maalivahtia pelaavat selvästi huonommissa joukkueissa, kuin Scrievens.

TsSKA selvä ennakkosuosikki

TsSKA lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa. Tätä me perustelemme paremmalla levolla sekä paremmalla pelillä. Näistä etenkin lepo kääntää voimasuhteita kotijoukkueen hyväksi, sillä tämän päivän ottelu on Ufalle kuluvan viikon toinen, kun taas TsSKA:lle ensimmäinen. Muistakaa myös, että osa pelaajista pelasi maajoukkuetauolla.

Kotijoukkueen voiton lisäksi Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan yli 4,5 maalin iltaa, johon NordicBet tarjoaa 1,70 palautuksen. Tämä siksi, että Ufa on päästänyt vieraissa tällä kaudella 2,84 maalia ottelua kohden. Moskovalaisseura puolestaan on iskenyt kotikentällään 3,3 osumaa ottelua kohden. Tämän ei pitäisi mennä pahasti pieleen, sillä Ufan viidessä edellisessä vieraspelissä on neljä kertaa nähty vähintään viisi maalia.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 + seven =