Yleishurheilun EM-kisat klo. 16.00 su 17.8.2014 – Nappaako Suomi keihäskultaa?

Voittajakertoimet miesten keihään finaaliin:

Elokuussa lomalta palaileva pohjoinen mökkikansa saa taas jännitettävää. Torstai-iltana Zürichin yleisurheilun EM-kisoissa ohjelmassa oli miesten keihäänheiton karsinta, josta kaikki kolme suomalaista etenivät sunnuntain 17.8.2014 finaaliin. Ny Suomeen on lupa odottaa jopa kahta mitalia.

Ja tämähän sopisi, sillä ihan vähään aikaan ei ole keihäästäkään mitään megamenestystä tullut, vaikka laji onkin ollut yleisurheilun EM- ja MM-kisoissa suomalaisille se suosiollisin ja menestyksekkäin.

Lyö vetoa keihäänheiton finaalista täällä:

unibet

Arvostelu

UnibetPalkittu vedonlyöntisivusto. Ja kertoimet jo esillä.
Bonus: 100€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

betssonHelppoon pelaamiseen. Yleisurheilun kohteet näkyvät vahvasti Betssonin listoilla.
Bonus: 100€

Pelaa »
betway

Arvostelu

BetwayVähemmän yleisurheilua, mutta huippukertoimet.
Bonus: 50€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetYleisurheilu vahvasti esillä ja paras valikoima pohjoismaiden sarjoja ja urheilutapahtumia.
Bonus: 100€

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairSuosittu vedonlyöntipörssi, joka sopii varsinkin vakaville yleisurheiluveikkaajille.
Bonus: ilmainen 10€

Pelaa »

1. Tero Pitkämäki, Suomi

Tero on ollut todella varma ja vakuuttava tällä kaudella ja kisa toisensa jälkeen 85 metrin raja on yleensä paukkunut. Lisäksi Teron heitossa on hirmuinen määrä voimaa takana, joten tekniikan osuessa kohdalleen 90 metrinkään ylitys ei ole mahdoton.

Pitkämäki nakkasi karsinnassa ensimmäisellä yli karsintarajan, kun keppi kantoi 81.48 metriä. Tämäkin heitto olisi voimallisesti mennyt yli 85 metriä, mutta keihäs lensi laahaavassa asennossa, jonka lisäksi suuntauskin lähti aivan liian korkealle. Pelkästään tämä heitto kertoo sen, miksi Pitkämäki on suosikki keihään finaaliin.

Kun kaikki osuu kohdalleen, niin varastossa on niin karmea heitto, ettei muilla ole jakoa, perus 85 metrinkin ylittäminen on jo kovaa valuuttaa finaalissa. Pitkämäki on tällä kaudella nakannut kisassa parhaimmillaan 86.63 ja Tero tunnetaan loistavana kisakunnonajoittajana arvokisoihin.

2. Vitezslav Vesely, Tshekki

Maailmanmestari, Olympialaisten nelonen Tshekin Vesely on ollut todella ailahteleva kuluneella kaudella. Tällä kaudella keppi on lentänyt parhaimmillaan 87.38 maailmantilaston kärkitulos, mutta monesti kisa on päättynyt alle 80 metrinkin keihäskaareen. Vesely tulee olemaan finaalissa tulos tai ulos –mies.

Mahdoton sanoa, mikä on tshekin kunto, löytyykö vire finaaliin, mutta kuitenkin niin kovasta arvokisaheittäjästä on kyse, ettei Veselyä uskalla uloskaan mitalitaistelusta jättää. Jokainen tietää sen, että jos mies yhtään löytää heittoaan niin Vesely tulee olemaan pomminvarmasti mitaleilla, kultamitalikin täysin mahdollinen.

Karsinnoissa mies nakkasi tasan 80 metriä ja heittäminen oli hakemista. Jos sama meno jatkuu finaalissa kuin karsinnoissa niin tshekin voi unohtaa pois mitalikamppailusta.

3. Thomas Röhler, Saksa

Saksa on pikku hiljaa saanut hilattua saksalaisia keihäänheittäjiä mukaan maailman kärkinimiin. Vahvin mies Saksan leivistä on tällä hetkellä Thomas Röhler, joka on heittänyt kuluneella kaudella 86.99 metriä, joka oikeuttaa Euroopan tilaston toisen sijan. Lisäksi karsinnoissa saksalaisheittäjä joka oli yksi neljästä karsintarajan ylittäjistä, kun mies heitti helpolla ja varmalla heitolla 81.24 metriä.

Mies on ollut todella varma tällä kaudella ja muutenkin heittäminen oli helpon näköistä karsinnoissa, joten vahva ehdokas mukaan mitalitaistoihin. Ainoa epäilynaihe on kisahermot, kestääkö pää.

Mustat hevoset:

Antti Ruuskanen, Suomi
Karsinoissa Ruuskanen heitti karsintojen pisimmän heiton 83.76 metriä. Pielaveteläinen tunnetaan kovista kisahermoistaan ja tällä kaudella 85.28 metriä heittänyt Ruuskanen taistelee todenteolla mitalisijoista. Huippupäivänä rahkeissa on 87-88 metrin kaari.

Vedonlyönti keihäänheitosta

Mitä lähemmäksi kisoja mennään, sitä enemmän vedonlyöntikohteita ilmestyy eri vedonlyöntitoimistoille. Keihäänheitosta pääset varmasti lyömään vetoa siitä kuka voittaa keihäskultaa, kuka sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Myös voittotuloksen arvaamisella voit päästä rahoille.

Todennäköisyydet kuitenkin sille että Tero Pitkämäki keihästää heitollaan jälleen ranskalaisen pituushyppääjän ovat varsin pienet ja kertoimet isot. Muistatte varmaan menneen tapauksen? Siinä olisi oikeasti voinut käydä huonosti.

Kootut selitykset

”Tuuli väärästä suunnasta, rata oli aivan liian märkä/kuiva/kostea, piikkarit oli vinossa, karsinnat oli väärään aikaan, ei oikein saanut kroppaa liikkeelle” siinäpä niitä selityksiä.

Tyhjä katse stadionille, lievä kyynel silmäkulmassa. ääni värisee. Ei, tätä emme halua nähdä tänä vuonna Zürichin EM-kisoissa.

Veikkaa Suomi EM-keihäskultaan Unibetilla »

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nine + 6 =

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>