Tuoko Tero Pitkämäki keihäskultaa Suomeen?

Yleisurheilu, Tapahtuma: Yleisurheilun MM 2013 Laji: Miesten keihäs

Miesten keihäs

Tero_pitkämäki
Tero Pitkämäki

Elokuussa lomalta palaileva pohjoinen mökkikansa saa taas jännitettävää. Tuleeko ”suomalaisten” valtalajista jälleen menestystä?

Noh, ihan vähään aikaan ei ole keihäästäkään mitään megamenestystä tullut, vaikka laji onkin ollut yleisurheilun MM-kisoissa suomalaisille se suosiollisin ja menestyksekkäin.

Päivitys 17.8.2013: Lue vinkkimme miesten keihäsfinaaliin täältä.

Mitä lähemmäksi kisoja mennään, sitä enemmän vedonlyöntikohteita ilmestyy eri vedonlyöntitoimistoille. Keihäänheitosta pääset varmasti lyömään vetoa siitä kuka voittaa keihäskultaa, kuka sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Myös voittotuloksen arvaamisella voit päästä rahoille.

Kertoimet.com suosittelee keihäänheittoon

betssonBetsson
Helppokäyttöinen ruotsalainen. Pitkämäelle korkein kerroin.
Pelaa »
unibetUnibet
Kaikkien tuntema Unibet sopii erinomaisesti keihäänheiton finaaliin.
Pelaa »
nordicbetNordicBet
Luotettava norjalainen. Erikoisuutena heittäjäpari vedonlyönti.
Pelaa »

Todennäköisyydet kuitenkin sille että Tero Pitkämäki keihästää heitollaan jälleen ranskalaisen pituushyppääjän ovat varsin pienet ja kertoimet isot. Muistatte varmaan menneen tapauksen? Siinä olisi oikeasti voinut käydä huonosti.

Tero Pitkämäki

Tero Pitkämäki, jonka leveillä harteilla makaa tälläkin hetkellä kovimmat paineet, joutui kuitenkin ennen kisoja leikkaukseen, joka ei voi olla vaikuttamatta tulokseen. Lääkärien mukaan kaiken pitäisi olla kunnossa tulevissa kisoissa, mutta äärimmäisen tärkeät viimeistelyharjoitukset kyllä jäävät valitettavasti tekemättä.

Kauheasti ei lohduta sekään seikka että Pitkämäellä on tämän kauden kärkitulos heitettynä. 87 metriä ja 60 senttiä kaartanut kaari syntyi kuitenkin jo toukokuussa ja sen jälkeen on tapahtunut paljon. Lohduttava tieto kuitenkin on se, että Tero viskasi keppiä vielä kesäkuun puolessa välissä Oslon Bislett-stadionilla melkein 85 metriä. Mutta se leikkaus. Nyt Terolla onkin mainio paikka lähteä paineitta kisoihin, jos karsinnassa tulee jo tyhjä arpa niin leikkauksen piikkiin vaan.

No tätä ei tietenkään toivota, mutta kyllä kuukausi ennen kisoja näyttää taas siltä että tällä kertaa ei sitä kultaista keihäsmitalia saada Suomeen. Maailmantilastojen perusteella Vitezslav Vesely on se heppa, johon kannattaa kaljarahat sijoittaa. Toki vedonlyöjän kannattaa tarkkailla vielä viimeiset kisat, josko sieltä jälleen tulisi yksi revähtänyt olkapää.

Kootut selitykset

”Tuuli väärästä suunnasta, rata oli aivan liian märkä/kuiva/kostea, piikkarit oli vinossa, karsinnat oli väärään aikaan, ei oikein saanut kroppaa liikkeelle” siinäpä niitä selityksiä.

Tyhjä katse stadionille, lievä kyynel silmäkulmassa. ääni värisee. Ei, tätä emme halua nähdä tänä vuonna. Todennäköisesti kolme suomalaista karsii jälleen keihäskarsinnoista itse kilpailuun ja ensimmäisen karsintaryhmän jälkeen jäädään jännittämään miten mahtaa japanilaiset, kuubalaiset ja Trinidadin mies viskoa keppiä.

Ketkä finaaliin?

Jos pitäisi nimetä vaikkapa tusina miehiä jotka keihäsfinaaliin menevät, voisivat ne olla Tero Pitkämäen lisäksi Vesely ja venäjän Dimitri Tarabin. Ja ainahan mukaan mahtuu yksi kuubalainen, Guillermo Martinez voisi olla kova ehdokas tähän joukkoon. Japanin Yukifumi Murakami oli ainakin keväällä vedossa, yllätysrahoja voisi laittaa myös vaikkapa turkkilaisen Fatih Avanin hyväksi, olettaen että Turkkia ei suljeta koko kisoista doping-skandaalin takia.

Ei tule myöskään unohtaa Andreas Thorkildsenia, Ari Manniota tai Ukrainan Roman Avramenkoa. Suomalaisen keihäsillan pilaisi varmasti lopullisesti ruotsalainen Kim Amb, joka on hänkin täräyttänyt yli 84 metriä. Itse asiassa tällä kaudella 80 metrin ylittäjiä on niin paljon että suomalaisilla tekee tiukkaa päästä finaaliinkin… Yllättääkö Keshorn Walcott taas kaikki vai viekö Dimitri Tarabin kotiyleisön edessä kultaa? Vai onko se sittenkin Tero…. vai A-kisarajan ylittänyt Antti Ruuskanen?

Lue kaikki Moskovan 2013 Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuista täältä.

Kommentit

Kysy, kommentoi tai jätä vaikka oma vinkkisi.