Liiga: KalPa – TPS klo: 18.30 ti 16.1.2018

Tiistain kiekkokierroksen toinen mielenkiintoinen matsi pelataan Kuopiossa, jossa KalPa hakee kolmatta kertaa turkulaisten päänahkaa kuluvalla kaudella. TPS lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta koska kyseessä on viikon ensimmäinen ottelu, ei kuopiolaisten mahdollisuuksia kannata ampua ihan täysin alas. Kuuma kysymys kuuluukin: Olisiko Sami Kapasen suojateilla pieni yllätyksen paikka tässä pelissä, sillä kuopiolaisten liike tulee varmasti olemaan TPS:lle myrkkyä tässä pelissä.

Aikaisemmat kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa ja joka kerta TPS on poistunut kaukalosta voittajana. TPS vei kaksikon ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Kuopiossa jatkoajan 3-4 nimiinsä. Lokakuussa pelatussa toisessa kohtaamisessa TPS oli kotikentällään parempi 3-2 ja joulukuussa pelatussa kolmannessa kohtaamisessa turkulaiset olivat parempia Turussa maalein 3-1.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että TPS on voittanut kaksikon neljä edellistä vääntöä. Edellisen kerran KalPa on vienyt näiden joukkueiden mittelön nimiinsä tammikuussa 2017. Tuolloin kuopiolaiset olivat jatkoajan jälkeen parempia 2-1 lukemin.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy tasaisuuteen, sillä näiden kahden joukkueen viidessä edellisessä kohtaamisessa kolmesti ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan jälkeen. Kerrotaan myös samalla, että näiden kahden joukkueen kymmenen edellistä kohtaamista ovat olleet niin sanottuja maalin pelejä ja ratkenneet voittaneelle osapuolelle alle kahden maalin erolla.

Kolmas ja kenties kaikkein mielenkiintoisin asia liittyy vierasvoittoihin, sillä näiden kahden joukkueen 12 edellisessä kohtaamisessa vierasjoukkue on voittanut ainoastaan kaksi kertaa. TPS:n edellinen vierasvoitto nähtiin syyskuussa, kun taas KalPa on voittanut edellisen kerran vieraissa lokakuussa 2016.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

KalPalla 63 pistettä

KalPa lähtee otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Kuopiolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 41 ottelua, joista Sami Kapasen suojateille on kirjattu 21 voittoa ja 20 tappiota (16-5-5-15). KalPan kausi kokonaisuudessaan on ollut varsin vaihderikas. Joukkueen alkukausi näytti siltä, ettei hommasta tule yhtään mitään, mutta kriittisen tarkastelun jälkeen homma lähti pyörimään paremmin, jonka jälkeen kuopiolaiset ovat taistelleet suorasta pudotuspelipaikasta. Tästä kertoo myös se, että viimeisestä 23 ottelusta KalPa on jäänyt ainoastaan neljä kertaa (11-4-3-4) pisteittä. Nämä 44 kerättyä pistettä ovat sarjan toiseksi/kolmanneksi kovin lukema.

TPS:llä 81 pistettä

TPS puolestaan lähtee otteluun sarjataulukon toiselta sijalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 42 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 26 voittoa ja 16 tappiota (23-3-6-10). Jos KalPan kausi on ollut ”monivivahteinen” niin samaa ei voi sanoa hunajaseuran pelistä, sillä TPS on ollut vahva läpi kauden. Tästä kertoo myös se, että TPS on sarjan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella kertaakaan kolmea peliä enempää putkeen.

Vahvuudet vastakkain

KalPan vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet puolustuksesta, kiekollisesta pelistä ja luisteluvoimasta. Siinä missä TPS luottaa träppipelaamisen ja vastaiskun voimaan, niin KalPa pyrkii olemaan kaukalossa aktiivinen, liikkuva ja kiekolla hyvä. Tuo TPS:n pelityyli on sinälänsä sääli, sillä useampi seura Liigassa on pyrkinyt pelaamaan samansuuntaista kiekkoa kuin kuopiolaiset, mutta TPS ei ole lähtenyt tähän kelkkaan. Tämä taas selittyy osittain sillä, että sinä missä kuopiolaisten joukkue on koottu lupaavista nuorista pelaajista, niin TPS:n peli kulminoituu kokeneempien ja ”ehtoopuolalla” olevien pelaajien varaan.

Ei kuitenkaan dumata TPS:n peliä, sillä se on tässä puuduttavassa träppi ja vastaiskupelaamisessa hyvä. Joukkue haistaa tilanteet nopeasti ja viimeistelee tilaisuuden tullen riittävän tehokkaasti. Etenkin tämä jälkimmäinen on asia, josta turkulaisille pitää nostaa hattua, sillä se ei hae kauniita maaleja, vaan voittoja. Toki samaan hengenvetoon pitää sanoa, että mikäli joukkue pelaisi viihdyttävämpää peliä, niin kenties Gatorade Areenallakin kävisi yli 3000 katsojaa katsomassa pelejä?

Toinen asia missä TPS on ollut hyvä läpi kauden, on erikoistilannepelaaminen. TPS on ylivoimalla sarjan tahokkain joukkue (22,15%) ja vajaallakin pelatessaan sarjan kolmanneksi kovin (86,21%). KalPalla vastaavat tilastot ovat 16,45% ja 84,21%. Etenkin tuo KalPan ylivoima on asia, johon joukkueen pitää vielä kauden aikana saada parannusta, sillä meidän silmissämme KalPa on edelleen mustahevonen, kun tosipelit alkavat. Tähän isoon yllätykseen se tarvitsee kuitenkin sopivia joukkueita vastaansa, mutta ei mennä tähän asiaan tällä kertaa tämän syvällisemmin.

Tasainen ottelu luvassa

Ottelun lähtökohdat ovat Kertoimet.comin ja peliyhtiöiden mielestä hyvin tasaiset. Tätä me perustelemme historialla sekä sillä, että kamppailu on molemmille osapuolille viikon ensimmäinen. Oman haasteensa turkulaisille antaa KalPan nuorten pelaajien liike, joka on myrkkyä mille tahansa joukkueelle Liigassa, mikäli kuopiolaisseuran liukkaita pelaajia ei saada kuriin.

Itse voittoon liittyvät ratkaisut tulevat hyvin todennäköisesti syntymään keskialueen virheistä tai erikoistilannepelistä. Näissä molemmissa asioissa TPS on hyvä, joten turkulaiset ovat pienoinen ennakkosuosikki. Luotetaan kuitenkin siihen, että tämän ottelun ratkaisu nähdään vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja laitetaan lapulle tasapeli.

Pelaajan pisteissä lapulle laitetaan Balazs Sebokin ja Ilari Filppulan pisteet. Unibet tarjoaa Filppulan pisteeseen 1,78 ja Sebokin pojoon 2,05 kertoimen. NordicBetilla vastaavat kertoimet ovat 1,80 ja 2,00. Kerrotaan vielä lopuksi, että Unibet tarjoaa 4,5 maalin ottelulle 1,92 ja alle 4,5 maalin ottelulle 1,88 kertoimen. NordicBetin vastaavat kertoimet ovat samat, mutta toisinpäin.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twelve − 1 =