Liiga: KalPa – SaiPa kello 18.30 ke 10.10.2018

Kierroksen kärkikamppailu keskiviikkona nähdään hieman yllättäen Kuopiossa, jossa KalPa isännöi Lappeenrannan SaiPaa. Kuopiolaiset lähtevät Savon Derbyyn ennakkosuosikkina, mutta SaiPaa ei kannata aliarvioida, sillä lappeenrantalaiset ovat olleet viime vuosina KalPalle syystä tai toisesta vaikea vastus kaadettavaksi.

Aikaisemmat kohtaamiset

KalPa ja SaiPa kohtasivat toisensa menneellä kaudella neljästi. Näistä peleistä SaiPa voitti kolme ja kertaalleen kentältä poistui voittajana KalPa. Yksi noista lappeenrantalaisten voitoista tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen, mutta samapa tuo miten noita voittoja tulee, kunhan niitä tulee. Osapuolet ovat myös mitanneet kuluvalla kaudella paremmuuttaan kertaalleen. Tuossa elokuun 23. päivä pelatussa harjoitusottelussa SaiPa oli parempi maalein 5-4.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa ainoastaan yksi asia pistää silmään ja tämä on maalien määrä joukkueiden aikaisemmissa kohtaamisissa, sillä parivaljakon viidessä tuoreimmassa Kuopiossa pelatussa väännössä, on joka kerta nähty vähintään kuusi maalia varsinaisella peliajalla (7-6-6-6-6). Tätä tilastoa ei kuitenkaan kannata uskoa tässä ottelussa surutta, sillä Kuopiossa muutettiin kesän aikana kaukalon kokoa, jonka seurauksena se on nyt pienempi.

Lyö täällä vetoa Liigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Molemmat aloittaneet kautensa hyvin

KalPa lähtee illan otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Sami Kapasen suojatit ovat pelanneet alkaneella kaudella kymmenen ottelua, joista ”Kilpisotureille” on kirjattu kuusi voittoa ja neljä tappiota (4-2-2-2). Mainitsemien arvoista tästä tilastosta on se, että KalPa pelaa selvästi paremmin kotonaan (4-0-1-0) kuin vieraissa (0-2-1-2).

SaiPa puolestaan lähtee otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Tero Lehterän suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella yhdeksän ottelua. Näistä peleistä lappeenrantalaisille on kirjattu kuusi voittoa ja kolme tappiota (5-1-0-3). Jos KalPan vahvuudet ovat löytyneet kotipeleistä, niin SaiPan vahvuudet ovat löytyneet etenkin ylivoimasta, joka on aivan järjettömän kova 30,77 onnistumisprosentilla.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan myös samalla sellainen fakta, että nämä kaksi joukkuetta tekevät erikoistilanteiden aikana paljon maaleja. Tästä kertoo se, että KalPa on iskenyt joka kolmannen maalinsa ylivoimalla (9/27). SaiPa puolestaan on tehnyt joka neljännen maalinsa ylivoimalla (8/24). Nuo lukemat ovat todella isoja kun niitä vertaa esimerkiksi HIFK:hon (6/32).

KalPa ennakkosuosikki

KalPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta SaiPan mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas, sillä historia tietää Lappeenrantalaisten olevan kuopiolaisseuralle vaikea vastus kaadettavaksi. Luotetaan me täällä Kertoimet.comissa kuitenkin siihen, että kuopiolaiset pystyvät pitämään pintansa ja pelataan kotijoukkueen voittoa.

Tätä me perustelemme sillä että KalPa on pelannut kotikentällään jo pidempään hyvin. Kuopiolaisten voittoa me perustelemme myös sillä, että SaiPalla on ollut vieraissa ongelmia maalinteon kanssa. Tämä enteilee Lehterän suojateille vaikeaa iltaa, sillä KalPa on yksi sarjan kovimpia joukkueita puolustamaan kotikentällään maaliaan.

Lyö KalPan voitosta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen − twelve =