Liiga: KalPa – Lukko klo: 18.30 ke 15.11.2017

Kotoinen liiga jatkuu keskiviikkona yhden ottelun voimin. Tässä ottelussa toisistaan mittaa ottavat heikon kauden pelannut Kuopion KalPan ja erinomaisesti kautensa aloittanut Rauman Lukko. Oman lisämausteensa tälle matsille tuo se, että KalPan viimekauden päävalmentaja Pekka Virta nähdään ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella vierasjoukkueen vaihtoaitiossa.

Aikaisemmat kohtaamiset

KalPa ja Lukko ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuossa syyskuussa Raumalla pelatussa ottelussa Lukko oli parempi tylyin 4-0 –lukemin. Raumalaisten osumista tuossa ottelussa vastasivat Eetu Koivistoinen, Toni Suuronen, Janne Keränen ja Arttu Ilomäki. Näistä kaksi jälkimmäistä viiletti menneellä kaudella KalPan riveissä, joten voisi sanoa, että omat koirat kirjaimellisesti purivat kuopiolaisseuraa.

Normaalisti Kertoimet.com on tässä vaiheessa kertonut muutaman mielenkiintoisen poiminnan illan taisteluparin aikaisemmista kohtaamisista, mutta jätetään ne tässä matsissa väliin, sillä molemmissa joukkueissa tapahtui niin paljon muutoksia viime kesänä, ettei niistä ole mitään apua tätä matsia pelatessa.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

KalPan lähtökohdat

KalPan alkukausi on ollut todella vaikea, mistä kertoo myös se, että viimekauden hopeamitalisti löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 14. Kuopiolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista Sami Kapasen suojateille on kirjattu seitsemän voittoa ja 14 tappiota (6-1-3-11).

Kuopiolaisten ongelmat ovat löytyneet kuluvalla kaudella ennen kaikkea maalinteosta ja erikoistilannepelaamista, sillä KalPa on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja (1,8 ottelua kohti). Tämä näkyy myös ylivoimalla (15,19%), joka on sarjan neljänneksi heikoin.

Vastaavasti kuopiolaisten vahvuudet ovat löytyneet puolustuksesta, sillä sijoituksesta huolimatta Kapasen suojatit ovat päästäneet sarjassa seitsemänneksi vähiten maaleja (2,6 ottelua kohti). Kuopiolaisten hyvä puolustuspeli näkyy myös alivoimalla (88,16%), joka on hieman yllättäen sarjan viidenneksi kovin.

Lukon lähtökohdat

Yksikään asiantuntija ei enteillyt Lukolle kovinkaan kummoista runkosarjaa, sillä KalPan tavoin Lukko eli viime kesänä melkoisten muutosten kourissa. Tästä huolimatta raumalaisten alkukausi on ollut hyvä, mistä kertoo myös se, että Pekka Virran suojatit komeilevat sarjataulukossa hienosti neljäntenä.

Raumalaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista heille on kirjattu 14 voittoa ja seitsemän tappiota (10-4-1-6). Lukon vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet ennen kaikkea puolustuksesta, sillä raumalaiset ovat päästäneet sarjassa ylivoimaisesti vähiten maaleja (1,8 ottelua kohti). Tämä näkyy myös alivoimassa (92,86%), joka on ylivoimaisesti sarjan kovin.

Jos Lukosta pitäisi etsiä jotain heikkouksia, niin sellaiset löytyisivät maalinteosta ja ylivoimasta, sillä sijoituksesta huolimatta raumalaiset ovat tehneet sarjassa viidenneksi vähiten maaleja (2,6). Tämä näkyy myös ylivoimassa (16,25%), joka on sarjan viidenneksi huonoin.

Lukko ennakkosuosikki

Lukko lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja kaiken järjen mukaan raumalaisten pitäisi viedä tämä matsi ainakin kahdella maalilla nimiinsä, sillä näiden kahden joukkueen tasolliset erot ovat tällä hetkellä valtavat. Ne jotka haluavat kokeilla vähän isompaa pottia voivat pelata Lukon -1 voittoa Unibetilla, joka tarjoaa raumalaisten maalin tasoitusvoitolle 3,70 kertoimen.

Mainitaan kuitenkin, ettei KalPan mahdollisuuksia kannata dumata ihan täysin, sillä meidän suurin huolenaiheemme tässä matsissa on se, kuinka paljon Pekka Virta tuntee myötätuntoa entistä seuraansa kohtaan, joka elää todella vaikeita aikoja tällä hetkellä.

Maalintekijävinkissä mennään edelleen Janne Keräsen osumalla, joka on raumalaisten kuluvan kauden paras viimeistelijä 11 osumalla. Unibet tarjoaa Keräsen maaliin 3.15 palautuksen. Ne jotka tyytyvät hieman pienempään kertoimeen pelaavat tätä kohdetta NordicBetilla, joka tarjoaa Keräsen maaliin 3.10 palautuksen, mutta hyväksyy myös jatkoajalla tehdyn osuman.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 − 8 =