Liiga: KalPa – Jukurit klo: 18.30 pe 14.9.2018

Jyväskylän matsin lisäksi mielenkiintoisia otteluita on tarjolla myös Kouvolassa ja Kuopiossa. Keskitytään tässä kolmannessa vinkissä kuitenkin Kuopion kohtaamiseen, sillä peliyhtiöt tarjoilevat KalPalle sen verran hyvää kerrointa, että se kannattaa käydä noukkimassa pois.

Aikaisemmat kohtaamiset

KalPa ja Jukurit kohtasivat toisensa menneellä kaudella seitsemän kertaa. Näistä peleistä yksi nähtiin harjoituskaudella ja kuusi runkosarjassa. KalPa voitti tuon harjoituskauden pelin rankkareiden jälkeen 1-2 ja vei runkosarjan kohtaamiset 4-2 nimiinsä. KalPan ja Jukureiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa silmään pistää yksi asia ja tämä on maalit. Jostain syystä KalPan ja Jukureiden kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia pelejä, sillä kaksikon viime kauden kohtaamisissa nähtiin ainoastaan yksi yli neljän maalin ottelu (3-4-3-5-1-3-2).

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

KalPa taistelee suorasta pudotuspelipaikasta

KalPan pelasi hyvän viime kauden, vaikka alussa olikin vaikeaa. Ihastuttavaa KalPan toiminnassa oli se, että ongelmat myönnettiin rehellisesti ja toimintaa osattiin katsoa kriittisesti. Kesän aikana KalPan joukkue pysyi suht. hyvin kasassa, vaikka kovia lähtijöitäkin oli. Nämä lähtijät olivat Santeri Lukka, Mathew Maione, Juuso Riikola, Jerry D’Amigo, Sami Mutanen ja Janne Tavi. Joukkuettaan kuopiolaiset vahvistivat Ari Gröndahlilla, Lasse Lappalaisella, Lauri Taipaluksella, Saku Vesterillä, Jaakko Rissasella ja Toni Hyvärisellä. Ihan rehellisyyden nimessä on sanottava, että KalPa on niiden jengien joukossa, jotka ovat heikentyneet viime kaudesta, mutta samalla KalPa kuuluu niihin joukkueisiin, jonka nuori runko on taas vuoden kokeneempi.

KalPan vahvuudet tulevalla kaudella tulevat löytymään pelitavasta ja maalivahtiosastosta. Myös sentteriosasto on sellainen, jolla pystytään miekkailemaan suorasta pudotuspelipaikasta. Sen sijaan joukkueen puolustus tai laitahyökkääjät eivät ole sellaisia, jotka vakuuttaisivat ainakaan paperilla. Etenkin kuopiolaisten puolustus vaikuttaa hyvin haavoittuvaiselta ja täytyykin vain toivoa, että KalPa osaa ja kykenee reagoimaan asioihin kauden aikana, mikäli näyttää siltä, että homma ei ota toimiakseen.

Jukurit taistelee Mestiksen mestaruudesta

Jos KalPan kausi oli menestys viime kaudella, niin samaa ei voi sanoa Jukureiden päättyneestä kaudesta, joka oli lähes katastrofi. Jukureiden onneksi sen joukkue pysyi suhteellisen hyvin kasassa, sillä lähtijöitä olivat ainoastaan päävalmentaja Risto Dufva, valmentaja Ville Nieminen, Keni Karalahti, Janne Kumpilalinen, Ilmari Pitkänen ja Tuomas Vartiainen. Näitä kavereita Mikkeliin hankittiin paikkaamaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta, Jimi Jalonen, Aleksi Salonen, Henri Nikkanen, Joona Jääskeläinen ja Janne Tavi. Tulijoiden puolesta voisi siis sanoa, että Jukurit on vahvistunut viime kaudesta.

Jukureista on helpompi löytää huomattavasti enemmän negatiivista sanottavaa, kuin positiivista, mutta kirjoitetaan tämä osio pienten ruusunpunaisten lasien kanssa, niin saadaan myös mikkeliläisille hyvä mieli. Jukureiden maalivahti- ja sentteriosasto on ihan ok. Niillä ei tapella Suomen mestaruudesta, mutta ne antavat mahdollisuuden tapella pisteistä. Myös laitahyökkääjien tilanne on siedettävä, mutta mikkeliläisseuran puolustus on niin heikko, että päävalmentaja Kangasalusta joutuu miettimään pelifilosofiansa uudestaan, mikäli mielii voittaa edes ”Mestiksen” mestaruuden.

Harjoituskausi

KalPa pelasi harjoituskaudella seitsemän ottelua. Näistä peleistä kuopiolaisseuralle kirjattiin yksi voitto ja kuusi tappiota. Tuo KalPan ainoa voitto tuli Mestiksessä pelaavasta IPK:sta. Nämä meidän mainitsemat ongelmat tulivat jo harjoituskaudella esiin, sillä KalPa päästi harjoituskauden peleissään kuusi kertaa vähintään kolme maalia omiin (4-1-3-3-5-3-4). Myöskään joukkueen hyökkäys ei vakuuttanut, sillä kuopiolaisseura onnistui ainoastaan kaksi kertaa tekemään yli kolme maalia (1-6-0-1-4-2-2).

Jukurit pelasi puolestaan harjoituskaudella kymmenen ottelua. Tämä johtui siitä, että mikkeliläisseura osallistui Pitsiturnaukseen. Jos KalPalla oli vaikeaa tuloksen kanssa, niin samaa voidaan sanoa myös Jukureiden harjoituskaudesta, sillä näistä kymmenestä pelistä Jukurit voitti ainoastaan kolme. Aivan kuten KalPallakin, myös Jukureilla oli ongelmia puolustuksen ja maalinteon kanssa.

KalPa ennakkosuosikki

KalPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com uskoo, että kuopiolaiset vievät tämän pelin nimiinsä, vaikka molemmilla joukkueilla on ollut ongelmia. Kotijoukkueen voittoa me perustelemme paremmalla materiaalilla, kotiedulla sekä sillä, että KalPa on osoittanut olevansa vaikea vastus Jukureille viime vuosina.

Lyö KalPan ja Jukureiden välisestä ottelusta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 − 13 =