Liiga: JYP – Pelicans klo: 17.00 la 13.1.2018

Lauantain kiekkokierroksen kenties kuumin ottelu pelataan Jyväskylässä, jossa toisistaan mittaa ottavat JYP ja Lahden Pelicans. Peliyhtiöt pitävät jyväskyläläisiä ennakkosuosikkina ja syystä, sillä Pelicansin esitykset kaukalossa viimeisten viikkojen aikana ovat olleet kaukana siitä, mitä niiden olettaisi olevan tässä vaiheessa kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

JYP ja Pelicans ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Pelicans voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa Jyväskylässä 2-4, mutta joulukuussa Lahdessa pelatussa toisessa kohtaamisessa JYP oli parempi maalein 2-5. Tehojen puolesta näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat sopineet JYPin Jarkko Immoselle (1+2) ja Juha-Pekka Hytöselle (1+2) sekä Pelicansin Libor Sulakille (2+1).

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään asia ei suoranaisesti hyppää silmille. Tarkemmassa syynäyksessä löytyy kuitenkin muutama mielenkiintoinen fakta mainittavaksi. Näistä ensimmäinen on se, että JYP on voittanut joukkueiden 15 edellisestä kohtaamisesta 12 ottelua. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on avausmaalin tärkeys, sillä kaksikon 14 edellisessä kohtaamisessa avausmaalin tehnyt osapuoli on saanut joka kerta vähintään yhden pisteen mukaansa.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

JYP lähtee illan otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Marko Virtasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 40 ottelua, joista jyväskyläläisille on kirjattu 23 voittoa ja 17 tappiota (21-2-3-14). Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa JYP on sarjan kolmanneksi kovin joukkue yhdeksällä pisteellä (3-0-0-2). Tämä tilasto kuitenkin valehtelee hieman, sillä JYP on ”joutunut” pelaamaan ohipelejä, koska se on edennyt CHL:ssä ainoana suomalaisjoukkueena neljän parhaan joukkoon. Todellisuudessa JYP on tällä hetkellä pelinsä puolesta Liigan kovin joukkue, kun sen ei tarvitse miettiä seuraavaa matsia kokoajan.

Pelicans puolestaan lähtee otteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Lahtelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 41 ottelua, joista Petri Matikaisen suojateille on kirjattu 21 voittoa ja 20 tappiota (15-6-6-14). Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Pelicans on sarjan seitsemänneksi kovin joukkue yhdeksällä pisteellä (1-3-0-1). Jos JYP pelasi tällä hetkellä sarjan parasta lätkää, niin Pelicansista ei voi sanoa samaa, sillä sen peli ei ole lähellekään sillä tasolla tällä hetkellä kuin sen pitäisi olla ja mikäli nykymeno jatkuu, tulee Pelicans hyvin todennäköisesti myös tippumaan kymmenen parhaan joukosta ennen tosipelien alkua.

JYP ennakkosuosikki

JYP lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa. Jyväskyläläisten voittoa me perustelemme luisteluvoimalla, kurinalaisuudella sekä tuoreudella, sillä Pelicans pelasi eilen Ilvestä vastaan, kun taas JYP veti happea. Ne jotka haluavat parantaa JYPin kerrointa voivat antaa Pelicansille maalin eteen. Tämä kannattaa ottaa tosissaan harkintaan, sillä Pelicansin viisikkopeli on kaukana siitä, mitä sen pitäisi tässä vaiheessa kautta olla.

Pelaajan pisteissä lapulle laitetaan Antti Suomelan ja Ilkka Kangasniemen pisteet. Unibet tarjoaa Suomelan pisteeseen 1,70 ja Kangasniemen pojoon 2,10 kertoimen. Valitettavasti meillä ei ole antaa muiden peliyhtiöiden kertoimia tähän peliin, sillä muut peliyhtiöt eivät olleet vielä päivittäneet pelejään tälle päivälle tätä vinkkiä kirjoittaessa.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 + 3 =